Ποια είναι η “Ευτυχία” πίσω από την ομότιτλη κινηματογραφική επιτυχία που σάρωσε στις κινηματογραφικές αίθουσες;

Τέλη Δεκεμβρίου του 2019 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους μια ταινία με τίτλο “Ευτυχία”. Πρόκειται για μία ελληνική, δραματική, βιογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Άγγελου Φραντζή, που από την πρώτη κιόλας στιγμή φάνηκε ότι θα έχει μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό.

ευτυχία

Η ταινία ακολουθεί την ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Πιο συγκεκριμένα, περιγράφεται ο πολυτάραχος βίος καθώς και η έντονη προσωπικότητα της ταλαντούχας αυτής στιχουργού, σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια.

Η ταινία αρχίζει το 1922, με τη Μικρασιατική καταστροφή και τη μετεγκατάσταση της Ευτυχίας μαζί με τη μητέρα και τις κόρες της από το Αιδίνιο στην Αθήνα. Εκεί διαδραματίζεται η ιστορία της και ξεδιπλώνεται το ταλέντο της. Αποφασίζει να χωρίσει τον άντρα της, με τον οποίο δεν ήταν ερωτευμένη, για να ακολουθήσει την καριέρα της- αρχικά ως ηθοποιός– και στη συνέχεια ως στιχουργός. Έρχεται σε επαφή με διάσημες προσωπικότητες της εποχής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μανώλης Χιώτης, ακόμη και ο Μάνος Χατζιδάκης και γράφει συνέχεια στίχους. Εμπνέεται από την καθημερινότητα και από μικρά -ασήμαντα πράγματα και γράφει στίχους που στη συνέχεια γίνονται επιτυχίες.

ευτυχία

Το πάθος της ωστόσο με τον τζόγο δεν την αφήνει ούτε να γίνει πλούσια, ούτε να αναγνωριστεί η αξία της. “Τα έγραφε και τα πουλούσε” μόνο και μόνο για τα χρήματα, χωρίς να τη νοιάζει η υστεροφημία της. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που μέχρι και σήμερα πολλοί δεν ήξεραν καν το όνομά της. Όλοι γνωρίζουν τα τραγούδια της αλλά λίγοι την ίδια.

ευτυχία

Πρόκειται για μία γυναίκα πολύ πρωτοποριακή και τελείως αντίθετη με τα πρότυπα της εποχής της. Στην ταινία παρουσιάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ζωή της και θεωρήθηκε από πολλούς κριτές ένα “έξοχο πορτραίτο”!

Πρωταγωνιστούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και η Κάτια Γκουλιώνη. 

Σχόλια