TEDxAUAthens ή αλλιώς “Serendipity”: Ορίζοντας μία πολυσήμαντη εμπειρία.

Η δεύτερη διοργάνωση του TEDxAUAthens ήταν αυτή που μας έμαθε για την “ευ-σύμπτωση” ή “Serendipity”. Το ευχάριστο γεγονός, δηλαδή, που έρχεται τη στιγμή που δεν το περιμένεις αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα!

Στην περίπτωσή μας, η στιγμή χρονολογείται στις 4 Μαΐου του 2019

Στην OTE Academy, ένα TEDx event έλαβε χώρα κι όσοι συμμετείχαν, βίωσαν πράγματι μία εμπειρία συνώνυμη “ της τέχνης του απροσδόκητου”. 

Αν θέλετε να μυηθείτε σε αυτή αλλά είστε ακόμη σκεπτικοί, τρεις αυτόπτες μάρτυρες του “Serendipity” θα σας διαβεβαιώσουν!

Εκείνο το πρωινό του Σαββάτου ένα πλήρες πρόγραμμα περίμενε τους θεατές ή delegates, όπως αναφέρονται στην επίσημη TEDx ορολογία. Εκτός από 11 ομιλίες και 4 performances, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαφορετικού περιεχομένου και χαρακτήρα workshops και μέσω αυτών, όχι μόνο να ψυχαγωγηθούν αλλά και να εμπνευστούν.

Το Serendipity λειτούργησε σαν «μία πηγή αισιόδοξων μηνυμάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η περσινή μας θεατής. Πομποί ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, έδωσαν στους δέκτες το κίνητρο για να υλοποιήσουν τους δικούς τους στόχους.

Η προσωπική ιστορία, η επαγγελματική εμπειρία ή το κρυφό ενδιαφέρον ενός ανθρώπου μπορεί, και αποδεδειγμένα έχει ένα ξεχωριστό αντίκτυπο στον εκάστοτε θεατή. Το ενδιαφέρον της delegate μας, κέντρισε η ομιλία της Ελένης Βαρδουλάκη, που κατάφερε να κάνει την όχι τόσο “εύπεπτη” επιστήμη της Αστροφυσικής, προσιτή στο ευρύ κοινό.

Ως εθελοντές…

Από την σκοπιά των εθελοντών τώρα, το Serendipity ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Μια διοργάνωση μονοήμερης διάρκειας, που κατάφερε να δώσει σάρκα και οστά στην έννοια της συνεργατικότητας, μεταξύ ατόμων που μόλις είχαν γνωριστεί.

Οι έντονοι ρυθμοί προετοιμασίας δεν αποτέλεσαν εμπόδιο ώστε η εμπειρία αυτή να λειτουργήσει ψυχαγωγικά. Ακόμη, κατάφερε να τροφοδοτήσει τους εθελοντές με νέες δεξιότητες. Ας μην παραλείψουμε και το γεγονός ότι είχαν το προνόμιο να ζήσουν τη διοργάνωση εκ των έσω.

Η αυτόπτης μάρτυράς μας, μάλιστα, έτυχε να γνωρίσει έναν από τους ομιλητές μας, τον Βασίλη Τσιπά. Από το διάλογο μαζί του, κατάφερε να ερμηνεύσει την ομιλία του σε μεγαλύτερο βάθος και αναπόφευκτα να γίνει αυτή η αγαπημένη της. Η επιθυμία της για συμμετοχή και στη φετινή διοργάνωση, μάλλον περιγράφει με τον πιο δυνατό τρόπο τι έγινε στο περσινό event του TEDxAUAthens!

Ως η οργανωτική ομάδα…

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να αποσιωπήσουμε την άποψη της ραχοκοκαλιάς της διοργάνωσης, δηλαδή της οργανωτικής ομάδας. Με τον καιρό εξελίχθηκε σε οικογένεια, με κοινούς στόχους μεν διαφορετικές απόψεις δε.

Η πολύμηνη προετοιμασία ήταν μια διδαχή πλουραλισμού, συνεργασίας, δημιουργικότητας και δοκιμασίας για τη μετουσίωση ενός TEDx event σε μια πραγματικά ευχάριστη σύμπτωση, που θα άφηνε το στίγμα της σε κάθε συμμετέχοντα.

Ως μέλος του πυρήνα της διοργάνωσης λοιπόν, η manager της ομάδας των χορηγιών μας αναφέρει πως έζησε το Serendipity «εκτός αμφιθεάτρου, μέσα από τις συζητήσεις με τους συνεργάτες, τους συμμετέχοντες και όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίησή του». Γι’ αυτήν ήταν δημιουργία και «η δημιουργία αξίζει»!

Τέλος…

Το Serendipity, λοιπόν, αν κι αρχικά ορίστηκε ως “ευ-σύμπτωση”, στην περίπτωση του TEDxAUAthens απέκτησε έναν μοναδικό ορισμό και νόημα για τους συμμετέχοντες. Με γνώμονα αυτούς και με μία δόση ανανέωσης, η ομάδα μας δηλώνει παρούσα για τρίτη χρονιά. Με μια διοργάνωση-πρόσκληση για να ζήσετε και να ορίσετε κι εσείς τη δική σας TEDx εμπειρία!


Βρες το TEDxAUAthens εδώ:

 Facebook | Instagram | LinkedIn | TEDxAUAthens | The Blog

Σχόλια