Στην ζωή κάποια πράγματα είναι τύχη, συγκυρίες κάποιοι το ονομάζουν και πιο επιστημονικά «γενετική λοταρία». Δεν διάλεξες σε ποια χώρα θα γεννηθείς, αν θα είσαι λευκός ή μαύρος, αν η οικογένεια σου θα είναι πλούσια ή φτωχή.

Σίγουρα όλοι οι παραπάνω παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ανθρώπου, στο πόσο εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει κάτι και δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να καθορίσουν και ολοκληρωτικά την πορεία του σε αυτόν τον κόσμο.

Από την άλλη υπάρχουν άλλα στοιχεία της ζωή μας τα οποία τα επιλέγουμε και μπορούμε ευτυχώς ή δυστυχώς ενίοτε, να έχουμε τον πλήρη έλεγχο τους. Έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις αν θα είσαι ευγενικός ή αγενής, δίκαιος ή άδικος προς τους ανθρώπους και τα γεγονότα που διαδραματίζονται καθημερινά. Είναι επιλογή σου αν θα είσαι ένας άνθρωπος δραστήριος με ενδιαφέροντα και όρεξη για γνώση και δημιουργία ή αν προτιμάς μια ζωή που τίποτα δε σου παίρνει αλλά και τίποτα δε σου δίνει.

Συχνά το λιγότερο σωστό είναι και το πιο εύκολο. Το να μιλήσεις αντί να διαλέξεις την σιωπή, το να εναντιωθείς για τα πιστεύω σου, το να επιλέξεις κάτι κόντρα στην καθημερινή σου ευκολία. Είναι όμως και αυτό που συχνότερα θα σε οδηγήσει σε κάτι όμορφο, ούτως η άλλως όλοι γνωρίζουμε ότι τίποτα σημαντικό στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν κατακτήθηκε αναίμακτα.

Όσο όμορφο και λυτρωτικό είναι να μπορείς να επιλέγεις το τι θα κάνεις και το ποιος θες να είσαι τόσο δύσκολο και αγχωτικό μπορεί να γίνει σε άλλες περιπτώσεις. Να θυμάσαι όμως ότι πάντα υπάρχει η ευκαιρία να αναθεωρήσεις κάτι που ίσως διάλεξες και τώρα δεν σου ταιριάζει πια, αυτό έγκειται στην εξέλιξη του ανθρώπου. Έτσι και αλλιώς η ζωή είναι ένα ταξίδι με συγκεκριμένη πορεία που μέσα σε αυτό για κάτι συνεχώς παλεύουμε, συμπορευόμαστε με άλλους ανθρώπους, με κάποιους άλλους εναντιωνόμαστε, γιατί ζωή είναι δεν είναι παραμύθι. Ας παλεύουμε όλοι για αυτό το «καλύτερο» που πιστεύουμε.

 

Σχόλια