«Γεράνι Δημιουργική Γειτονιά»: μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού BIOS, φέτος στο Ρομάντσο!

Το «Γεράνι Δημιουργική Γειτονιά» είναι μια δράση-πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού BIOS. Ξεκίνησε το 2014 με σκοπό την ενεργοποίηση μιας υποβαθμισμένης και ανενεργής περιοχής του κέντρου.

Η σύμπραξη πολυσυλλεκτικών και δημιουργικών ομάδων και οι παρεμβάσεις τους σε όλη τη γειτονιά, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της επισκεψιμότητας του σημείου. Επιπλέον, επετεύχθη η ενεργοποίηση και η αναζωογόνηση αυτής της προβληματικής περιοχής της πόλης. Αλλά και η επανένταξή της στον αστικό χώρο του κέντρου της Αθήνας.

Γεράνι 2020

Το 2020 το «Γεράνι Δημιουργική Γειτονιά» επιστρέφει διευρυμένο, μέσα από ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, με στόχο την ένταξη των μειονοτικών ομάδων της πόλης. Ένα πάρτι έναρξης που αποτελεί στην πραγματικότητα ένα πολυπολιτισμικό gathering αγαπημένων καλλιτεχνών.

Καλλιτέχνες από τη Μόσχα, το Τελ Αβίβ, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Η φιλοξενία του queer festival με εκθέσεις και εργαστήρια για την ενίσχυση της queer έκφρασης. 

Μία έκθεση με τις δημιουργίες νέων designers, το We take the streets -μία ολοήμερη δράση ως αποκορύφωμα της πρωτοβουλίας, με μουσική, φαγητό, μαθήματα χορού και μπαζάρ μικρών θησαυρών- είναι μερικά σημεία του προγράμματος «Γεράνι Δημιουργική Γειτονιά 2020».

Μία αφορμή συνάντησης και διαπολιτισμικής ανταλλαγής με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και την ομαλή συνύπαρξη. Επιπλέον, την εξομάλυνση και καλυτέρευση της σημερινής πραγματικότητας για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Έτσι, θα προκύψει το έναυσμα για θετική αλλαγή σε ολόκληρη την πόλη.


Οι φετινές δράσεις

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 23.00

Banana Boys : Ένα πάρτι για χορό και διασκέδαση χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 23.00

Phormix & Berceuse Heroique present: Pure Butter: When obscure sounds and slippery beats meet Athens.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στις 14.00

Discos Social # 4: Πώληση μεταχειρισμένων δίσκων με τη συνοδεία μουσικής.

13-16 Φεβρουαρίου 2020

The Queer Archive Festival 2020:Ένα αθηναϊκό φεστιβάλ αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στην queer τέχνη.

14 Φεβρουαρίου 2020 στις 23.00 | The launch party

Needless, Kormoranos & Romantso present: Autarkic (live) + Simple Symmetry :Ένα πλούσιο, πολυεθνικό Line-up.

20-28 Φεβρουαρίου 2020

Miniera της Ντορέιντα Τζόγκου :Μια σειρά έργων από video, γλυπτική, σχέδια και εγκαταστάσεις, που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στην Αθήνα και στο ορυχείο της Σελενίτσα.

Μουσικά events

21 Φεβρουαρίου 2020

Plissken: Giant Swan + The Bug | 21.00: Ο πολυμήχανος ηλεκτρονικός παραγωγός και βετεράνος του dubstep Kevin Martin, aka The Bug, μαζί με το πλέον περιζήτητο δίδυμο από το Μπρίστολ. Καθώς και ένα από τα πιο πετυχημένα σχήματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής με παγκόσμια αναγνώριση.

Morah all night long | 00.00

Ο Morah επιστρέφει στο Ρομάντσο για να μεταφέρει εκείνους που θα τον ακούσουν, στον σκιώδη κόσμο του που αντικατοπτρίζεται στα ρομαντικά, σχεδόν τελετουργικά dj sets του.

23 Φεβρουαρίου 2020 στις 20.00

Glam Hoop Party: Ένα αποκριάτικο πάρτι φουλ στο glitter και τις βάτες πάρτι που επιστρέφει στη δεκαετία του 70 και τη glam rock σκηνή της Αγγλίας.

27 Φεβρουαρίου 2020 στις 20.00

Mr.Dimitris and Mrs. Dimitroula:Ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή του/της διαφορετικού/ής Δημήτρη. Με την παρουσία της σκηνοθέτιδας ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. 

28 Φεβρουαρίου 2020 στις 23.00

SWAMP81: H έλευση του θρυλικού Swamp81 crew από Λονδίνο και Manchester για να ρολάρει το ηχοσύστημα στον υπόγειο χώρο του club για το πολυαναμενόμενο UK bass rave.

29 Φεβρουαρίου 2020 στις 23.30

Purple Night: Το γνωστό πλέον σε όλους purple πάρτι που έχει γίνει θεσμός.

01 Μαρτίου 2020

Open Studio Day at Romantso Hub | 13.00-21.00: Μία δράση όπου το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί τα στούντιο του δημιουργικού κόμβου του Ρομάντσο και να γνωρίσει προσωπικά τα μέλη του και τις δράσεις τους. Το κάθε στούντιο θα έχει ετοιμάσει κάτι ειδικά για αυτή την μέρα, ώστε να παρουσιάσει τη δουλειά του στους επισκέπτες.

We take the Streets | 15.00-23.00: Ένα bazaar με γιορτινό χαρακτήρα όπου φέρνει κοντά όλες τις γωνιές του κόσμου μέσα από γεύσεις, μουσική, χρώματα και αρώματα.

12-15 Μαρτίου 2020 στις 17.00-21.00

Forma – 1st. Athens designers showcase: Μία πρωτοβουλία του Ρομάντσο, όπου καλεί δημιουργούς από όλες τις πτυχές του design, να συνυπάρξουν μέσα σε μία αισθητική αρμονία με εκθεσιακό ύφος.


Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διατίθενται χάρτες της γειτονιάς του Γερανιού με αναλυτικά τα σημεία των μαγαζιών της περιοχής (Athens Traditional Food, Athens Exotica Food, Bangladeshi & Pakistani Barbers, Athens Gerani Food Market).

Facebook event Γεράνι 2020

Σχόλια