Εμένα που με βλέπεις κάποτε μισούσα τα Χριστούγεννα. Δυσφορούσα όταν πλησίαζε αυτή η εποχή του χρόνου ξανά και ξανά. Μέχρι που τρία πράγματα κατάφεραν να μου αλλάξουν άρδην αυτή την άποψη.

Το πρώτο και το σημαντικότερο (brace yourselves ερχεται κοινωνικό μακάβριο μήνυμα), είναι το γεγονός πως ποτέ δεν ξέρεις αν θα είναι τα τελευταία Χριστούγεννα κάποιου οικείου σου. Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής δεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε, και πολύ περισσότερο να περνάμε, ποιοτικό χρόνο με τους συγγενείς και τους φίλους μας. Οι γιορτές  είναι  μια ευκαιρία να βρεθεί μαζί το σόι, να βγεις με τους φίλους σου και γενικά να περάσεις καλά με αγαπημένα άτομα που τα προγράμματα σας δεν συμπίπτουν τις καθημερινές. Όμως οι άνθρωποι είναι φθαρτά όντα και συμβόλαιο για το πόσο θα ζήσουν, δεν μπορούν να κάνουν. Όσο μεγαλώνεις όλο και κάποιος συγγενής θα λείπει από γιορτή σε γιορτή ή κάποιος φίλος θα είναι μακριά…

Γιατί λοιπόν να μην χαιρόμαστε μια γιορτή που μας φέρνει πιο κοντά;

Ο δεύτερος λόγος για την αλλαγή μου αυτή, σαφώς και είναι πιο… κωμικός και χωρίς ηθικά διδάγματα. Είναι οι κουραμπιέδες. Αυτό το υποτιμημένο και παραγκωνισμένο γλυκό. Αυτό ακριβώς είναι το γλυκό που περιμένω να φάω τα Χριστούγεννα. Ταπεινό, άχρωμο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο για να παρασκευαστεί, ίσως να αποτελέσει κάποτε σπεσιαλιτέ μου μετά το τόστ με ζαμπόν και κασέρι.

Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι γιατί στα λέω όλα αυτά και τι σχέση έχουν τελωσπάντων με τα ρούχα. Δεν έχουν.

Απλά, τα outfits της εποχής αυτής που έχουν μέσα τους μια υπερβολή και μια διάθεση για γιορτή συνδυασμένα με το layering και τα υφάσματα του χειμώνα ήταν άλλη μια αιτία για να αγαπήσω τα Χριστούγεννα! 

Σε μια προσπάθεια, φίλη μου, να σου μεταδώσω το ενθουσιασμό μου για τις γιορτές που έρχονται, σκέφτηκα να βγάλω φωτογραφίες στιλιστικούς συνδυασμούς που έκανα εγώ η ίδια στα πλαίσια της εορταστικής διάθεσης. Αποφεύγοντας να είμαι πολύ επίσημη και φανταχτερή, διατηρώντας όμως το… “πνεύμα των Χριστουγέννων”. 

Αυτά είναι λοιπόν, μερικά outfits συντονισμένα στο κλίμα των ημερών!

Outfit 1:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Μωβ πουλόβερ με πούλιες (έρχονται τα Χριστούγεννα ντε!). Κεραμιδί παντελόνα. Sock boots. Μαύρο μάλλινο παλτό. Το κλασσικό μαύρο τσαντάκι μου με τα τρουκς.

Outfit 2:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Κοτλέ πράσινη(το πράσινο το χριστουγεννί) φούστα. Μαύρη απλή μπλούζα. Sock boots στην μια εκδοχή και fake snakeskin boots στην άλλη. Τσάντα χειροποίητη με χρυσές λεπτομέρειες και φλουριά. Μάλλινο μαύρο παλτό στην μια εκδοχή και animal print παλτό στην άλλη. Κολιέ με χρυσές λεπτομέρειες.

Outfit 3: 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Ροζ ιριδίζουσα oversized παντελόνα. Λευκή γούνινη μπλούζα. Sock boots. Μαύρο μάλλινο παλτό. Ασημί μενταγιόν. Κοκαλάκια για τα μαλλιά με πέρλες. Μαύρο τσαντάκι.

Outfit 4:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Μωβ βελούδινη φούστα. Bomber jacket με πολύχρωμες κλωστές που θυμίζουν λαμπάκια δέντρου. Sock boots.  Τσάντα και παλτό δεν υπήρχε λόγος να φορέσω καθώς το outfit αυτό το φόρεσα σε μάζωξη στο σπίτι. Αν όμως το φορούσα έξω, θα διάλεγα να το συνδυάσω με κάποια τσάντα στα χρώματα των κλωστών του jacket(μωβ, πράσινο,φουξ)  για περισσότερη ένταση.

Outfit 5:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Τζιν φόρεμα chemise. Ugly sweater. Λουστρίν μποτάκια. Μαύρο backpack. Παλτό με animal print.

Outfit 6:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Κόκκινη μπλούζα με πέρλες ραμμένες επάνω. Παντελόνα με σκίσιμο στο πλάι και κουμπιά. Fake snakeskin μπότες. Μαύρο backpack. Παλτό με animal print.

Outfit 7:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Lurex μπλε royal μπλούζα. Τζιν παντελόνα. Μποτάκια με παγιέτες. Μαύρο backpack. Παλτό με animal print. Κολιέ με πολύχρωμες χάντρες.

Outfit 8:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τι φόρεσα: Χριστουγεννί χρώματος φόρεμα με βελούδινη υφή. Μποτάκια γκρι με παγιέτες. Faux leather τζακετ με κεντήματα. Μαύρο τσαντάκι με τρουκ.

Εδώ τελειώνουν οι προτάσεις-inspirations για τα… “προεόρτια” outfits. Ωστόσο, θα επιστρέψω λίαν συντόμως με προτάσεις και δοκιμές για σύνολα που μπορείς να βάλεις στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Stay tuned!

 

 

Μέχρι τότε, φόρα τα καλά σου και πήγαινε μια βόλτα από τους παππούδες/γιαγιάδες σου.

Τίποτα δεν είναι για πάντα… 

 

Σχόλια