Η μεγάλη αγάπη για τις ελληνικές πόλεις είναι κεντρική θεώρηση του συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου για τον κόσμο & την Ιστορία!

Η κεντρική ιδέα του βιβλίου είναι το ταξίδι σε πόλεις της Ελλάδος μέσα από προσωπικά και ιμπρεσιονιστικά κείμενα του συγγραφέα. Στο βιβλίο αυτό θα δούμε την περιγραφή 24 πόλεων.

Στον ωραιότερο περίπατο, από την Αργοναυτών ως το εξαίρετο Αρχαιολογικό μουσείο, κατά μήκος της παραλίας νιώθει κανείς τι σημαίνει Βόλος.

Όταν άρχισα να διαβάζω το βιβλίο, Οπου και να ταξιδέψω ανακάλυψα έναν ανεκμετάλλευτο πλούτο, θραύσματα αστικού πολιτισμού που έμοιαζαν με λάφυρα αφηρημένα, μιας αχανής παρακαταθήκης που ζητάει ένα φρέσκο βλέμμα.

Όταν γνώρισα καλύτερα τη Λαμία, ένιωσα ανακούφιση & έκτοτε διαδίδω όπου μπορώ ότι αυτή η πόλη δεν είναι αδιάφορη.

Η καταγραφή των 24 πόλεων δεν είναι μία εγκυκλοπαιδική καταγραφή όπως έχουμε συνηθίσει σε ταξιδιωτικά βιβλία & οδηγούς. Είναι μία υποκειμενική παράθεση παραδειγμάτων που ενισχύουν την κεντρική θέση αυτής της συλλογής σκέψεων, παρατηρήσεων και φωτογραφιών για την αστική αναγέννηση της Ελλάδος.

«Όπου και να ταξιδέψω. Ένα οδοιπορικό σε 24 πόλεις της Ελλάδος»

Περπατώντας σε 24 πόλεις, γειτονιές, κτίρια και διαδρομές.

Άμφισσα, Άρτα, Βόλος, Δράμα, Ερμούπολη, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κατερίνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Λαμία, Λάρισα, Λιβαδειά, Μυτιλήνη, Ξάνθη, Πάτρα, Ρόδος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Φλώρινα.

Ακολουθώντας μια διαδρομή από την Καλαμάτα ως την Κομοτηνή και από το Ηράκλειο ως τη Φλώρινα, ο Νίκος Βατόπουλος επιχειρεί ένα οδοιπορικό σε 24 πόλεις της Ελλάδος από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Σχόλια