Όπως και το καλοκαίρι, έτσι και τώρα δε θα μείνω μόνο στο κομμάτι των trends όσο αφορά τα ρούχα, αλλά θα ασχοληθώ και με τα αξεσουάρ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη βρετανική Vogue, υπάρχουν συγκεκριμένα accessories trends, τα οποία θα δούμε να φιγουράρουν ως must αξεσουάρ το φετινό φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Εγώ, ανέλαβα το έργο να δοκιμάσω όσα περισσότερα μπορούσα από αυτά, διατηρώντας πάντα χαμηλό το budget, αποφεύγοντας τις fast fashion αλυσίδες ρούχων και προσαρμόζοντας τα στην ελληνική πραγματικότητα και στο δικό μου average σωματότυπο.

Trend: Βαριές μπότες

Στο άρθρο για τα trends της εποχής, σου είχα πει ότι η grunge αισθητική επέστρεψε. Μαζί της επέστρεψαν και οι trademark βαριές μπότες – αρβύλες που μεσουρανούσαν στα 90’s. Ωστόσο, αν δεν είσαι φαν της εν λόγω αισθητικής και θες παρολαυτα να δοκιμάσεις την τύχη σου με τις μπότες αυτές, σου έχω μια στιλιστική πρόταση:

Για το outfit αυτό επέλεξα: Απλό μαύρο fake leather κολάν. Backpack με ethnic επιρροές. Σκουφί μάλλινο και γυαλιά με κίτρινους φακούς. Bomber jacket με πολύχρωμες κλωστές (σας πρωτοσυστήθηκε στις προτάσεις για το ρεβεγιόν). Αρβυλάκια (εγώ τα φοράω κάθε που χιονίζει).

Trend: Mary Jane γόβες

Με αυτόν τον όρο εννοούμε τα παπούτσια που φορούσαμε μικρες όταν πηγαίναμε να πούμε ποίημα στην γιορτή του σχολείου μας. Ξέρεις, εκείνα με την στρογγυλή μύτη και τη μπαρέτα. Στην πιο… μεγαλίστικη εκδοχή τους, έχουν και κοντό τακούνι. Προσωπικά, είχα ξεχάσει πλήρως την ύπαρξη αυτών των παπουτσιών, μέχρι που θυμήθηκα ότι κάπου στο γυμνάσιο είχα αγοράσει κάτι παρόμοια. Για να μάθω να περπατάω σε τακούνια. Κι έτσι βρήκα την τέλεια ευκαιρία να τα αποσβέσω.

Για το outfit αυτό επέλεξα: Φόρεμα με έντονα σχέδια. Κόκκινη τσάντα χειρός. Fake leather jacket. Τα Mary Jane γοβάκια που είχα αγοράσει στα 14 μου (και μου κάνουν ακόμα).

Trend: Καλσόν με σχέδια

Η ανακύκλωση των trend, όπως έχω καταλάβει, είναι μια πραγματικότητα και ήρθε ο καιρός να ξαναβγάλω από τα συρτάρια “έξαλλα” καλσόν που φορούσα ως φοιτήτρια μια φορά κι έναν καιρό. Ωστόσο, επειδή από τότε η… adult life μαζί κι ο μεταβολισμός της με χτύπησαν κατά κέφαλα, βρήκα μόνο ένα που κατάφερα να βάλω, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσω τα μισά μου σπλάχνα και μπούτια.

Για το outfit αυτό επέλεξα: Εκρού oversized φούτερ. Φούστα από δερματίνη με σκίσιμο στη μέση. Σκουφί μάλλινο. Backpack με ethnic επιρροές. Μαύρα μποτάκια. Γκρι καλσόν με σχέδια.

Trend: Snakeskin σε τσάντες και παπούτσια

Για όσους είχαν στη ζωή τους ανθρώπους-φίδια, τα puns που έχω στο μυαλό μου είναι πολύ relatable (Wear your enemies και τα σχετικά). Ωστόσο, θα σταθώ σε μια άλλη διάσταση αυτού του trend και θα τονίσω πως εκεί έξω στην αγορά υπάρχουν άπειρα αξεσουάρ από fake snakeskin. Κι είναι και τα μόνα αποδεκτά snakeskin αξεσουάρ. Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑ ΔΙΚΑΊΩΜΑ να γδέρνουμε φίδια για το δέρμα τους.

Για το outfit αυτό επέλεξα: Λευκή πλεκτή μπλούζα. Fake leather παλτό. Κεραμιδί παντελόνα. Μαύρο τσαντάκι με τρουκ. Fake snakeskin μποτάκια με χαμηλό τακούνι.

Trend: Καπέλα

Πάντα λάτρευα τα καπέλα. Λογικά, πήρα αυτήν την αγάπη από τον παππού μου που του άρεσε να φοράει καπέλο Panama για να πάει απλά στο καφενείο. Δυστυχώς, όσες φορές βγαίνω έξω με καπέλο τα 7/10 βλέμματα των περαστικών ειναι σε στυλ “Α, η τρελή του χωριού”. Ωστόσο, τα καπέλα είναι στη μόδα και πάλι. Αν και είχα κοντά 10 συνδυασμούς με καπέλα να σου δείξω φίλη, θα αρκεστώ μόνο σε δυο -τους πιο αγαπημένους μου-.

Για το outfit αυτό επέλεξα: Πράσινο βελουτέ φόρεμα. Παλτό από δερματίνη. Γάντια. Μαύρα απλά μποτάκια. Τσαντάκι με τρουκ. Καπέλο από fake fur. (Chanelling my inner Russian vibes)

Για το outfit αυτό επέλεξα: Λευκή πλεκτή μπλούζα. Φούστα απο δερματίνη με σχέδια. Μαύρα μποτάκια. Μαύρο τσαντάκι(τα ξανάπαμε). Oversized jean jacket. Καπέλο με μεγάλο γείσο.

Κάπου εδώ… ξεπάγιασα και αποφάσισα να χωρίσω και τα accessories trends σε δυο parts. Ωστόσο, πριν κλείσω θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή φίλη μου σε ένα βασικό πράγμα που έθιξα και λίγο πριν.

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που απαιτεί χοντρά ρούχα που κόβουν το κρύο, τον άνεμο και προσφέρουν ζεστασιά. Η επιστήμη έχει προχωρήσει και οι απομιμήσεις δέρματος και γούνας καλύπτουν πλήρως αυτές τις ανάγκες, τόσο σε κρύα κλίματα και πολύ παραπάνω στο μεσογειακό κλίμα που έχουμε στη χώρα μας. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα δεις να ειναι trending κάποιο leather κομμάτι, επέλεξε χωρίς δεύτερη σκέψη την faux επιλογή και σώσε ότι τελοσπάντων σώζεται…

Μέχρι το επόμενο άρθρο για τα accessories trends keep cool, immunize yourself against the flu, and put your fake leather coats on!

Σχόλια