Ένα εκπληκτικό βράδυ στο MEDS Workshop!

Η τελευταία ημέρα του Ιουλίου βρήκε τους συμμετέχοντες του MEDS Workshop σε μία διαφορετική φάση από αυτή του μαστορέματος. Πιο συγκεκριμένα η 31η Ιουλίου ήταν η ημέρα που θα γινόταν το λεγόμενο National Night, μία βραδιά θεσμός για κάθε MEDS Workshop.

Γράφουν οι Μαριάνθη Δόβρη και ο Πολέμαρχος

Όσοι είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενα MEDS Workshop μιλούσαν με χειμαρρώδη ενθουσιασμό για το National Night, ενώ οι πρωτάρηδες το περίμεναν ανυπόμονα. Τι είναι όμως το National Night;

Πρόκειται για μία βραδιά κατά την οποία οι συμμετέχοντες κάθε χώρας ετοιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα (και όχι μόνο), ντύνονται παραδοσιακά, βάζουν παραδοσιακά τραγούδια και παρουσιάζουν γενικότερα την κουλτούρα τους.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν επρόκειτο για μία πολλά υποσχόμενη ημέρα. Οι εργασίες του κάθε project τελείωσαν στη 1 μ.μ. και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν γεμάτες τραγούδια και χαρά κυρίως στην αυλή της Αναργύρειου Σχολής όπου υπήρχαν μικρά φουρνάκια, αλλά και στην κουζίνα του κυλικείου της Σχολής.

Το κλίμα από την αρχή ήταν ευχάριστο μετατρέποντας τους συμμετέχοντες σε μάγειρες για λίγη ώρα.

Οι προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν στις 8 και τότε ξεκίνησε το στήσιμο των πάγκων δημιουργώντας έντονα το αίσθημα της διαπολιτισμικότητας. Οι καλεσμένοι συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ντόπιων, άρχισαν να εξερευνούν τους πάγκους πριν την επίσημη έναρξη της βραδιάς.

Το ίδιο και εμείς…

Ο πραγματικός “πόλεμος” όμως ξεκίνησε μετά την επίσημη έναρξη της βραδιάς, όταν και δόθηκε το πράσινο φως για να φάμε!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο πάγκος της Πολωνίας που τα μπουκάλια της βότκας υπερτερούσαν του φαγητού. Στον πάγκο μπορούσε κανείς να βρει ό,τι γεύση βότκας ήθελε, αλλά αυτή που -δικαίως- κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η βότκα με γεύση από…γρασίδι!

Πολύ όμορφος ήταν και ο γερμανικός πάγκος, στον οποίο είχε τοποθετηθεί ένας χάρτης της Γερμανίας και πάνω του υπήρχαν πολύχρωμα ζελεδάκια Haribo. Δίπλα από τον γερμανικό πάγκο βρισκόταν αυτός των Ιρλανδών, οι οποίοι φορούσαν τα γνωστά πράσινα καπέλα από τη γιορτή του Saint Patrick και είχαν κομμένες και εσωτερικά σκαλισμένες πατάτες για να μοιράζουν σφηνάκια από Baileys.

Παραδίπλα βρισκόταν ο πάγκος των Ινδών, ο οποίος κυριολεκτικά μας έκαψε, καθώς το φαγητό τους ήταν προβλεπόμενα καυτερό και το σπιτικό ρούμι που προσέφεραν ήταν πιο βαρύ και από την σπιτική ράκια από τον πάγκο της Κροατίας.

Από την άλλη πλευρά, ο πάγκος της Αιγύπτου έδινε ένα άρωμα ανατολής τόσο λόγω των φαγητών με τα καρυκεύματα και τις έντονες γεύσεις, αλλά και επειδή οι συμμετέχοντες φορούσαν δύο διαφορετικές παραδοσιακές στολές. Η ανατολίτικη αίσθηση ήταν εμφανέστατη και στον πάγκο του Λιβάνου, όπου ξεχώρισε η dipping sauce από άγρια ρίγανη Λιβάνου, σουσάμι και ελαιόλαδο.

Και όσο αυτά συνέβαιναν στον πάγκο της Αιγύπτου και του Λιβάνου το βραβείο του πιο στυλάτου πάγκου κέρδισε η Αγγλία. Εκεί 4 ‘Άγγλοι ντύθηκαν αλά Tommy Shelby τοποθετώντας παράλληλα επάνω στον πάγκο με τα φαγητά memes με τη Βασίλισσα Ελισάβετ, την Kate Middleton και το Brexit.

Αν και όλοι οι πάγκοι είχαν υπέροχο φαγητό, θα θέλαμε να δώσουμε ένα προσωπικό Top 5:

5. Καναδάς

Σιρόπι σφενδάμου (αν βλέπεις Riverdale το ξέρεις ήδη) πάνω από pancakes κάνοντας τα πιο γλυκά κι από νουτέλα

4. Nησιά Φερόε

Κάτι με πατάτα και ξερό ψάρι από πάνω

3. Αρμενία

Ξηροί καρποί με χυμό από σταφύλια

2. Τουρκία

Badem ezmesi (γλυκό με αμύγδαλο)

1 . Λίβανος

Zatar (dipping sauce από σουσάμι, ελαιόλαδο και ένα είδος άγριας ρίγανης Λιβάνου).

Οι εντυπώσεις από τη συγκεκριμένη βραδιά είναι η αλήθεια ότι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, τόσο σε επίπεδο φαγητού, όσο και σε επίπεδο διασκέδασης, αφού μετά ακολούθησε μία παρτάρα στο χώρο της Σχολής στην οποία βοήθησαν φυσικά και τα pre- drinkings στους πάγκους των χωρών!

Σχόλια