Αν είχες την ευκαιρία να αποτυπώσεις την αναβλητικότητα ως πρόσωπο, αρχικά ποια σκέψη θα έκανες; Θα ήταν πρόσωπο φιλικό ή το αντίθετο;

Θα το συναισθανθείς αν κάθε πρωί ξυπνάς με όρεξη και ελπίδα για μια παραγωγική μέρα μα κάθε βράδυ πριν ξαπλώσεις έχεις και πάλι τύψεις! Υπάρχει ένας είδος υπομονής που χρειάζεται να κάνεις για να μπορέσεις να δεις εκείνες τις λεπτομέρειες που θα γδύσουν την αναβλητικότητα σου. Είναι μια απλή κίνηση, ένα βήμα πίσω και σιωπή να ακούσεις. Ξαφνικά όταν μάθεις να ακούς, θα διασχίσεις πρωτόγνωρα βατά και δύσβατα μονοπάτια συνειρμών, σαν σιδηρόδρομοι, με προορισμό την παιδική ψυχή σου!

Έτσι λοιπόν, μια ασυνήθιστη μέρα όπου θα πάψεις να θεωρείς αυτονόητο το να αγνοείς τον εαυτό σου και που θα ενοχληθείς για πολλοστή φορά που κάτι ανέβαλες, προσπάθησε τουλάχιστον να δεις τι υποκινεί αυτές τις τύψεις.

αναβλητικότητα
Είναι μια ανάγκη να τις κουβαλάς; Είναι κάποια από τις επιλογές σου που έπαψε πια να σου αρέσει;

Αν οι τύψεις που προκύπτουν είναι ανάγκη, τότε μάλλον φιλικό πρόσωπο έχει η αναβλητικότητα σου. Τη γνωρίζεις καλά, ζεις με αυτήν καιρό. Είναι εκεί για σένα σε κάθε στιγμή, έτοιμη σε προστατεύσει από τον μόχθο της προσπάθειας. Αδράνεια και ασφάλεια που σταδιακά σε οδηγούν σε μια ανυπαρξία που έχεις μάθει πλέον να απολαμβάνεις στα σιωπηλά!

Σαν εκείνα τα τερατάκια που φοβόσουν ότι κρύβονταν κάτω από το κρεβάτι σου όταν κοιμόσουν. Εκεί καταχωνιάζεις τον φόβο που προκαλεί η διαδικασία που χρειάζεται για να προσπεράσεις την αδράνεια και να προσπαθήσεις πραγματικά για αυτό που λες πως θες.

αναβλητικότητα

Κι όταν στον καθρέφτη θα κοιτάς μέσα στο πλήρωμα του χρόνου μην απορήσεις πού ξοδεύονται όλα αυτά τα χρόνια, η φίλη σου η αδράνεια γνωρίζει! Η ανάγκη για ανυπαρξία δεν είναι επιβολή από τις συνθήκες, είναι μια επιλογή που απαιτεί μια συνέπεια και την οποία στωικά και σε δόσεις δείχνεις.

Το είδος λοιπόν της υπομονής που λησμονούμε, υπάρχει για να ταΐζει την ενεργοβόρα διαδικασία του καθημερινού φιλοσοφείν, της ατέρμονης παρατήρησης υπό το πρίσμα του εαυτού για τις μικρές και τις μεγάλες καθημερινές πράξεις.

Δείτε επίσης: Μια σύντομη ιστόρια για τη μετάβαση από τον θυμό στον πόνο

Σχόλια