Το TEDxPanteionUniversity επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, για να παρουσιάσει το τέταρτο κατά σειρά main event του με τίτλο “The Age of Smupid”, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.

Διατηρώντας  τον κοινωνικό του χαρακτήρα, το φετινό event στοχεύει στην ανάδειξη της θέσης του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος δεν έχει υπάρξει πιο έξυπνος και ταυτόχρονα πιο «χαζός» από ποτέ. Βάσει αυτής της σκέψης προκύπτει και το φετινό θέμα “The Age of Smupid”, με τις λέξεις smart και stupid να συνυφαίνονται για την δημιουργία ενός νέου, πιο σύνθετου όρου.

Ο όρος αυτός θα αποτελέσει την αφετηρία για μία σειρά ομιλιών και performances από καταξιωμένους ανθρώπους, που εκλαμβάνοντάς τον ο καθένας ξεχωριστά από τη δική του οπτική και προσεγγίζοντας τον σύμφωνα με τον δικό του χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες εμπειρίες του, έχουν ως στόχο να εμπνεύσουν, αλλά και να προβληματίσουν το κοινό.

Το event απευθύνεται σε κοινό της τάξεως των 600 ατόμων και καθώς το TEDxPanteionUniversity αποτελεί το μόνο TEDx στην Ελλάδα με κοινωνικό προσανατολισμό, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γίνεται προσπάθεια για την εξασφάλιση πλήρους προσβασιμότητας και παρέχεται δωρεάν είσοδος με ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίου. Για μία ακόμη χρονιά, αντί αντιτίμου προσφέρεται βοήθεια σε κάποιον κοινωφελή οργανισμό ή κάποια κοινωνική δράση.

Σε συνέχεια της μέχρι τώρα φιλοσοφίας και βασισμένη στο slogan του TED “Ideas worth spreading” , η φετινή ομάδα του TEDxPanteionUniversity εγκαινιάζει την καμπάνια Making Ideas Happen, η οποία συνοδεύεται από μια σειρά κοινωνικών δράσεων, τόσο για την αντιμετώπιση θεμάτων που μαστίζουν την κοινωνία, όσο για την ποιοτική αναβάθμισή της. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας αλλά και με το περιεχόμενο του φετινού main event, μείνετε συντονισμένοι στα social media.

Σχόλια