Soulnek και λ.ο.σ έρχονται στο Αν club!

Παλιοί στη φάση, παλιοί φίλοι, νέοι ήχοι, νέοι δίσκοι, κοινή παρουσίαση. Στην σκηνή του Αν club παρέα με Soulnek & λ.ο.σ θα ανέβουν, το Σάββατο 25 Μαΐου, τα καλύτερα παιδιά της ελληνικής ραπ: Odysseas Razastarr // Άϋλος 542odessatrickmakers //Mi55t // η DaphneBlueBird θα ομορφύνει τη βραδιά με την μελωδικότατη φωνή της, ενώ στα decks θα βρεθεί ο μοναδικός Dj Micro! 

Οι δύο αυτοί παλιόφιλοι έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία.

Προσωπικό αγαπημένο!

Πριν όμως φτάσουμε στο Live του Σαββάτου ας γνωρίσουμε λίγο τους καλλιτέχνες μας και το νέο έργο τους.

Ο λ.ο.σ (λαβωμένοι οικείας σφαίρα) όντας μια ανήσυχη καλλιτεχνική φύση δεν σταματά να εξελίσσεται και να ελίσσεται εντός και εκτός των χιπ χοπ πλαισίων. Από μικρός έγραφε όπως μας λέει και η πρώτη του κλίση ήταν προς τα μηχανικά των αυτοκινήτων, επειδή λάτρευε τις μουτζούρες. Έπειτα από καιρό κατάλαβε πως η λατρεία τους για μουτζούρες προέρχεται από την αγάπη του για ζωγραφική.

Σπούδασε καλών τεχνών και ποτέ δεν άφησε το ραπ. Παρόλο που δεν έχει βγάλει δίσκο εδώ και 10(!) έτη, πάντα ήταν παρών στα χιπ χοπ δρώμενα και οι συνεργασίες του τον κράτησαν ενεργό. Τώρα η επιθυμία του για κίνηση τον οδήγησε σε ένα 2ο υπόγειο και ο κόσμος του χιπ χοπ με ένα άκουσμα του καταλαβαίνει πως αντίστοιχος δίσκος δεν υπάρχει στα εγχώρια.

Με σύμμαχο του το άψογο του φλόου και επιστρατεύοντας τους δυνατότερους των beat όπως: Άλλος Ένας, Billa Qause, Τρυίδης, Άυλος & Vikedios το άλμπουμ αυτό είναι κάτι που, αν μη τι άλλο, θα μείνει! 

Θέλω μέσα από το ραπ μου να ξυπνάω διάφορα συναισθήματα-σκέψεις στον ακροατή. Όλα είναι στη ζωή γι αυτό και γω δεν ήθελα να αφήσω κάποιο επίτηδες εκτός!

“Είχα στο μυαλό μου πολλά που ήθελα να κάνω, αλλά είχα και την ανασφάλεια πως δεν βγαίνει, πως δεν μπορούν να σταθούν σε άλμπουμ αυτά. Ευτυχώς κάποια στιγμή ήρθε ο Νεκτάριος με μια κασέτα με χιπ χοπ επιλογές που ήξερε ότι θα μ’ αρέσουν και εκεί μέσα υπήρχε ο Aesop rock.”

“Μέσα από τη μουσική του τύπου αυτού είδα και κατάλαβα πως αυτό που θέλω να κάνω όχι απλώς γίνεται, έχει ήδη γίνει και μάλιστα είναι ωραίο!”

Το άλμπουμ σου το ονόμασες “για ένα 2ο υπόγειο”, τι θες να δείξεις με το όνομα αυτό;

Θέλω να δείξω την αναγκαιότητα της κίνησης, έστω και αν αυτή σε οδηγεί σε ένα ακόμα υπόγειο…

Αν έπρεπε να τον εντάξεις σε μια κατηγόρια, που θα τον έβαζες;

Θα το άφηνα κενό, υπάρχουν άλλοι που είναι πιο κατάλληλοι να κάνουν κατηγοριοποίηση. Το μόνο που μπορώ να χρησιμοποιήσω είναι το ραπ, είναι το κομμάτι που με αφορά περισσότερο: οι στίχοι και η ροή.

Τι σε εμπνέει να γράφεις;

Τα πάντα. Από την προσωπική ζωή μου και τον περίγυρό μου, στην κοινωνία μας και την πολιτική ανικανότητα. Μου αρέσει παρατηρώντας κάτι που φαινομενικά δεν έχει κάποια μεγάλη βαρύτητα (λ.χ μια καρέκλα) να βγάζω συμπεράσματα για πολλά και βαρυσήμαντα πράγματα

Με Soulnek πώς αποφασίσατε να κάνετε κοινή παρουσίαση;

Με τον Νεκτάριο είμαστε φίλοι από πολύ παλιά, έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές και τώρα που βγάζουμε τους δίσκους μας κοντά ήταν ευκαιρία να μοιραστούμε την σκηνή, παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά. Γενικά, η ισχύς εν τη ενώση!

Ο Soulnek ένας μουσικός με πάμπολλες γνώσεις, λάτρης του παλιού ήχου, αλλά και των νέων πραγμάτων έγραψε τον πιο προσωπικό δίσκο της ζωής του.

“Αυτός ο δίσκος πραγματεύεται ό,τι ζω τα τελευταία χρόνια που γράφω και το δίσκο, σε προσωπικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, εσωκλείοντας μέσα και διάφορες καταστάσεις από σχέσεις. Πρόκειται για ό,τι πιο προσωπικό έχω βγάλει. Έχω γράψει τη μουσική στα περισσότερα τραγούδια και εμπεριέχει πολλούς προβληματισμούς μου.” 

Πόσα εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να βγάλεις κάτι προσωπικό προς τα έξω;

Κοίταξε, το να μπεις σε ένα στούντιο και να ηχογραφήσεις απλώς κάτι δεν είναι και το πιο δύσκολο πράγμα στη Γη. Το όλο θέμα είναι να κάνεις κομμάτια ή και άλμπουμ που να ταυτίζονται μαζί σου.

Σαν ήχος που εντάσσεται ο δίσκος αυτός;

Σαν ήχος, έχει μια μίξη πραγμάτων, με έντονα στοιχεία χιπ χοπ, φανκ, αλλά και ηλεκτρονικούς ήχους -κάπως διαστημικούς! 

Αν έπρεπε να τον εντάξεις κάπου;

Αν έπρεπε να τον εντάξω κάπου θα τον έβαζα στην κατηγορία alternative χιπ χοπ. Αλλά πάντα με βάση και σεβασμό στους old school ήχους.

Από το live του Σαββάτου τι να περιμένουμε;

Κοίταξε, για μένα τα live είναι ο εξαγνισμός μου, σαν να βγάζω τον διάολο από μέσα μου. Χαίρομαι πάρα πολύ που θα μοιραστώ την σκηνή με ένα τύπο σαν τον λ.ο.σ γιατί πέρα από εξαιρετικό παιδί είναι και πολύ διαδραστικός επί σκηνής. Δε βαριέται ποτέ κανείς στα live του.

Με λ.ο.σ πώς γνωρίζεστε;

Με λ.ο.σ γνωριζόμαστε από πολύ παλιά. Βρισκόμασταν το ’96 -‘ 97 όλοι στο πιο χοτ χιπ χοπ στέκι της εποχής το Caprice. Εκεί αράζαμε όλοι σε οικογενειακό κλίμα, από Νεβμα, σε FFC και Παρεμβολές! Είχαμε κοινό γνωστό τον Dj Noiz και κάπως έτσι γνωριστήκαμε με λ.ο.σ, έπειτα του έσπασα το δόντι…

Γιατί αυτό;

λ.ο.σ: Δεν το έκανε επίτηδες. Πηγαίναμε Τρίτες στο Mo Better και κοπανιόμασταν στη μουσική. Ε σ’ένα headbanging βρήκαμε μούρη με μούρη. Εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα τίποτα, την επόμενη μέρα κατάλαβα πως κάτι έλειπε! 

Αυτά από τους 2 εξαιρετικούς μουσικούς, τα υπόλοιπα στα ηχεία σας και επί σκηνής το Σάββατο 25 Μαϊου!

AN club ‘official’: Σολωμού 13-15, Εξάρχεια!

➡️ Εισιτήρια διαθέσιμα στα 6 € στα παρακάτω σημεία :

✔️ Bashment Cafe·Bar·Radio·Store – Πάρου 8, Ηλιούπολη
✔️ Superfly Cafe – Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι
✔️ Ministry Of Concrete – Αξαρλιάν 3, Σύνταγμα
✔️ Jackals Tattoo – Κουντουριώτου 168, Πειραιάς

Η τιμή εισιτηρίου στο ταμείο του ΑΝ θα είναι 8 €

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Soulnek on Facebook: https://www.facebook.com/Soulnek/

Soulnek Official YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCjwT8C3DhJ7AzovR3H5EfaA

λ.ο.σ. Official YouTube Channel: 
https://www.youtube.com/channel/UCyCB880VrGP2S3JAE6PWEEQ

Bashment Records on Facebook: https://www.facebook.com/bashmentrecords/

Innersense Productions Athens on Facebook: https://www.facebook.com/we.are.INNERSENSE/

Ευχαριστούμε το bahsment cafe για την φιλοξενία του και την Ηλέκτρα Κατσίκη για τις φωτογραφίες της!

Σχόλια