Το ThinkBiz Academy 2019 ήρθε για τρίτη συνεχόμενη φορά την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαΐου στην OTEAcademy, υπό την αιγίδα της ΕΑΣΕ και της Endeavor Greece.

Πρόκειται για ένα διήμερο πολυσυνέδριο γεμάτο ομιλίες, workshops, παιχνίδια και happenings για να σου δωσουν την απόλυτη επιχειρηματική εμπειρία.

Τι σε έκανε να ανταποκριθείς σε αυτή τη θέση;

Η απόφαση μου να μπω στον οργανισμό του ThinkBiz ήταν πολύ ξαφνική, δεδομένου ότι δεν είχα μια προηγούμενη εμπειρία ενασχόλησης με την επιχειρηματικότητα, ή μάλλον με αυτά που στερεοτυπικά θεωρούμε επιχειρηματικότητα. Η νοοτροπία του ThinkBiz ότι το επιχειρηματικό πνεύμα και mindset βρίσκεται παντού, ανεξαρτήτως σπουδών, ηλικίας ή background, με ενέπνευσε. Για αυτό και διάλεξα να είμαι και μέλος της οργανωτικής ομάδας του ThinkBiz Academy. Για να μπορέσω με την σειρά μου να περάσω αυτό το μήνυμα στους άλλους.

Εν συντομία μία σύντομη αναδρομή των σπουδών σου.

Είμαι στο δεύτερο έτος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ.

Τι θεωρείται βασικό στοιχείο του 3ου ThinkBiz Academy;

Το ThinkBiz Academy επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην OTEAcademy 17&18 Μαΐου και προσκαλεί τους νέους σε ένα μοναδικό διήμερο επιχειρηματικότητας.

Φετινός υπότιτλος του event: “Elevator Catalyst”!

Στόχος του ThinkBiz Academy 2019 είναι να βρεις τον δικό σου καταλύτη, το ερέθισμα εκείνο που θα σε βοηθήσει να ρισκάρεις και να εξελιχθείς, ανατρέποντας τα δεδομένα γύρω σου. #FindYourCatalyst.

Το δυνατό χαρτί του event για φέτος είναι το βιωματικό κομμάτι!

Τι εννοούμε με αυτό;

Θέλουμε οι συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν ενεργά με τους experts της αγοράς και να μάθουν έμπρακτα από αυτούς μέσω διαδραστικών ομιλιών και workshops, open discussions, 1on1 interviews, fire chats και panels.

Τι θετικό προσδίδει το συνέδριο αυτό στους νέους φοιτητές;

Οι νέοι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες, startups, φοιτητικούς οργανισμούς και experts της αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να χτίσουν το επιχειρηματικό τους mindset.

ThinkBiz Academy 2019

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της ομάδας σας;

Στόχος της ομάδας μας είναι να διοργανώσουμε ένα event το οποίο θα εμπλουτίσει τις εμπειρίες των συμμετεχόντων, θα τους παρακινήσει να βγουν από το comfort zone τους και να ρισκάρουν.

Πως αυτή η εμπειρία επηρεάζει την προσωπικότητα ή τις δυνατότητες σας;

Συμμετέχοντας στην οργανωτική ομάδα του ThinkBiz Academy έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, οι οποίες όμως μας βοήθησαν να λειτουργούμε καλύτερα σαν ομάδα, ειδικότερα σε συνθήκες πίεσης. Γνωρίσαμε πολλές επιτυχίες αλλά και εμπόδια, ωστόσο αυτό δεν μας απέτρεψε από το να συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τον κεντρικό μας στόχο που είναι η καλύτερη δυνατή διοργάνωση του πιο νεανικού πολυσυνεδρίου.

Στο τέλος του συνεδρίου τι πιστεύετε θα έχει κερδίσει το κοινό;

Αφενός το κοινό θα  βλέπει πιο αισιόδοξα το μέλλον, θα πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του και θα έχει μάθει πολλά νέα ενδιαφέροντα θέματα για την επιχειρηματικότητα και τον κόσμο γύρω από αυτή. Αφετέρου στη συνέχεια θα έχει την  δυνατότητα να πάει  ένα βήμα παρακάτω την σκέψη του και να συνειδητοποιήσει ότι δεν χρειάζεται να δειλιάζει  για ό,τι το  παθιάζει, αλλά να επιμένει και να προσπαθεί για τους στόχους του.

Ένα μήνυμα για τους wanna be entrepreneurs εκεί έξω;

Να μην σταματούν ποτέ να προσπαθούν για αυτό που θέλουν πραγματικά να κάνουν και να θυμούνται πως πάντα η επιτυχία έρχεται μετά από πολλές αποτυχίες.

Σχόλια