Οι δύο Ημιτελικοί ολοκληρώθηκαν και χώρες είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τη 1η θέση

Ολοκληρώθηκε τη Πέμπτη το βράδυ και ο ΄Β Ημιτελικός, ο οποίος από όλους μπορεί να χαρακτηριστεί και πιο δυνατός συγκριτικά με αυτόν της Τρίτης. Ο χαρακτηρισμός αυτός προκύπτει από το γεγονός ότι πολλές χώρες του Ημιτελικού αυτού θα βρεθούν σίγουρα μέσα στη τελική δεκάδα του Σαββάτου ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να είναι κάποιες από αυτές ο Μεγάλος νικητής του φετινού Διαγωνισμού. Σύμφωνα βέβαια με τα προγνωστικά και όσα έχουμε δει μέχρι τώρα μας βλέπω του χρόνου να ταξιδεύουμε στην όμορφη Ολλανδία.

Πριν όμως από όλα αυτά ας δούμε τις 10 χώρες που κατάφεραν και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για το Σάββατο. Οι χώρες αυτές ήταν η Βόρεια Μακεδονία, η Ολλανδία (το απόλυτο φαβορί), η Αλβανία (αποτέλεσε την έκπληξη της βραδιάς), η Σουηδία (επίσης δυνατό φαβορί αλλά μάλλον θα τερματίσει δεύτερη), η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, η Δανία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Μάλτα. Ενώ από τον Ά Ημιτελικό να υπενθυμίσουμε ότι πέρασαν η Ελλάδα, η Λευκορωσία, η Σερβία, η Κύπρος, η Εσθονία, η Τσεχία, η Αυστραλία, η Ισλανδία, ο Άγιος Μαρίνος και η Σλοβενία. Από τις χώρες αυτές την μεγαλύτερη έκπληξη έκανε ο άγιος Μαρίνος, ο οποίος στα προγνωστικά ερχόταν τελευταίος αλλά μάλλον θέση εμφάνισής του και ο Serhat ήταν οι αιτίες που θα το ξανά δούμε το βράδυ του Σαββάτου.

Όσον αφορά την Ελληνική συμμετοχή και την Κατερίνα Ντούσκα ευχόμαστε ότι καλύτερο για το Τελικό του Σαββάτου. Το θέαμα που μας πρόσφερε ήταν κάτι τόσο μαγικό και έκανες τους Ευρωπαίους να μιλάμε με σεβασμό για την ελληνική συμμετοχή. Επομένως μια καλή θέση σίγουρα θα μας κάνει να χαρούμε αλλά η περηφάνεια που μας έχει κάνει να νιώσουμε είναι το πιο σημαντικό, οπότε η Κατερίνα έχει καταφέρει να κερδίσει ήδη πολλά! Πέρα όμως από την Κατερίνα ό,τι καλύτερο ευχόμαστε και στη Τάμτα με την ομάδα της που πραγματικά έχει μαγνητίσει τα βλέμματα.

Το Σάββατο επομένως πλησιάζει και σκοπός είναι να γιορτάσουμε τη μουσική που καταφέρνει να ενώνει τόσο κόσμο και όπως λέει και το φετινό σλόγκαν όλοι οι άνθρωποι δικαιούνται να ονειρεύονται και να παλεύουν για αυτά τα όνειρα!

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλες τις χώρες και ας  κερδίσει το πιο ξεχωριστό τραγούδι.

Γράφει ο Νίκος Λαουτάρης

Σχόλια