ΠΡΟΛΟΓΟΣ:

Αγαπητέ αναγνώστη το Game Of Thrones τελείωσε και τίποτα όπως φαίνεται δεν θα είναι πια το ίδιο.

Οι τηλεθεατές της σειράς είναι στην πιο διχασμένη κατάσταση που υπήρξαν ποτέ.

Δεν ξέρουν για ποιον λόγο να πρωτοκλάψουν.

Επειδή δεν έμειναν ικανοποιημένοι από αυτά που είδαν στον 8ο και πιο σημαντικό κύκλο της σειράς ή επειδή αυτή ολοκληρώθηκε;

Όπως και να έχει εμείς είμαστε πάλι εδώ (Powered by you), για να τα βάλουμε κάτω με μολύβι και χαρτί και να τα αναλύσουμε με τρόπο τέτοιον που κανένας άλλος δεν μπορεί βεβαίως – βεβαίως.

Ξεκινάμε την ανάλυση χρονικά…

Ο ΤΥΡΙΟΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ:

Πολύ ωραία στιγμή με πολύ συναίσθημα, ένας άνθρωπος, ο οποίος πάλεψε να σώσει τον αδερφό του, ρίσκαρε την ζωή του και την υπόληψη του, αλλά τελικά για μια ακόμη φορά, δεν τα κατάφερε.

Η ΚΑΛΙΣΙ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΝ KIMΓΙΟΝΓΚΟΥΝΙΚΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟ:

Μ@λ@κα μιλάμε για διασταύρωση Χίτλερ, Κιμ, Μαδούρο, Αλί Πασά και δεν συμμαζεύεται η γκόμενα.

Το ”ελευθερώσαμε” το Κινγκς Λάντινγκ αδέρφια… Τώρα ο λαός της πόλης μπορεί να νιώθει ασφαλής…

Μου θύμισε λίγο από Μπιλ Κλίντον η φάση… τύπου ήρθαμε να σας σώσουμε, αναγκαστήκαμε να σας σκοτώσουμε όλους και έτσι μας ξέμειναν οι πετρελαιοπηγές.

Ο ΤΥΡΙΟΝ ΤΗΣ ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ:

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι δεν της την πέταξε και στην μάπα, αλλά με αυτά που της είπε στα μούτρα, καλύτερα να την τρυπούσε με αυτήν ξερωγώ.

Καταλάβατε τι έγινε εδώ;

Η Καλίσι νιώθει το πιο ολοκληρωμένο ον στον πλανήτη, έχει πετύχει ένα όνειρο ζωής και εκεί πάνω που βρίσκεται στην απόλυτη έκσταση, σεληνιασμένη στο φουλ, έρχεται ο κοντός και της λέει ότι είναι ΓΤΠΚ…

Το βλέμμα του Τύριον είναι όλα τα λεφτά, ο λόγος του καυστικός και η ξανθιά κάρχια ψάχνει να βρει τον Ντρόγκον, αλλά δεν θυμάται που τον έχει Παρκάρις…

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΣΝΟΟΥ ΣΤΟ ΚΕΛΙ:

Καιρό είχαμε να δούμε καλό διάλογο μεταξύ αγαπημένων χαρακτήρων και
σε αυτό το επεισόδιο οι D&D μας δίνουν 2 τέτοιους και μάλιστα με ανατρεπτικό σκηνικό μεταξύ τους.

Εδώ στον 1ο βλέπουμε τον Τύριον όντας χαμένος και αποδεχόμενος τη μοίρα του, να προσπαθεί να βοηθήσει για άλλη μια φορά τον κόσμο, μέχρι την τελευταία του στιγμή.

Αντικειμενικά ο κοντός και ο Σνόου είναι αυτοί οι 2 που βάλανε το καλό του κόσμου πάνω από τον εαυτό τους όσο κανείς άλλος στο GoT.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

Μαγικός, εκπληκτικός, ανεπανάληπτος, συγκλονιστικός, ρομαντικός και γελοίος όσο έπρεπε…

Είσαι το άλλο μου μισό, ήξερα να μετράω μέχρι το 20… Και εσύ μια ζωή ήσουν μπάσταρδος. Είναι το πεπρωμένο μας να είμαστε μαζί και μπλα μπλα μπλα

Και της λέει ο άλλος ”Eίσαι η βασίλισσα μου. Τώρα και για πάντα”.

Και χραπ της το μπήγει… (το μαχαίρι βρε μλκες).

Η Φάση μου θύμισε αυτά που λέμε οι άντρες στα κοράσια όταν θέλουμε να την κάνουμε.

”Και εγώ σε αγαπώ όσο τίποτε άλλο αλλά πρέπει να φύγω… χραπ”

”Σου αξίζει κάτι καλύτερο… χραπ”

”Έχω πάει με τις φίλες σου… χραπ.

Και με τις 7… χραπ

(ε όχι και την ίδια μέρα δεν είμαι και τόσο @@δας)”

Τον έχω βάλει ήχο κλήσης στο κινητό μου από την Δευτέρα μιλάμε.

Το χραπ εν τω μεταξύ του μαχαιριού να καρφώνεται πάνω στην ξανθιά Μαδούρα, πόσο ήρεμος ήχος και πόσο γαλήνιος;

Ο ΝΤΡΟΓΚΟΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ:

Και πάμε τώρα στον Ντρόγκον που βλέπει την μάνα του νεκρή να κείτεται 5 μέτρα μακριά από τον θρόνο και αντί να κάψει τον θείο του, λιώνει τη σιδερένια μ@λ@κία.

Σαν να κατάλαβε και το ζωντανό από τι πέθανε η κάργχια.

Φοβερή η όλη φάση με τον δράκο από την αρχή της σκηνής μέχρι και την στιγμή που χάνεται στον ουρανό με την νεκρή του τη μανούλα.

Η ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ:

Και εκεί που λες ρε φίλε πω πω τώρα θα γίνει χαμός, θα τα πάρουν οι Άσπιλοι, θα τα πάρουν οι Ντοθράκι και θα γίνει εμφύλιος πάλι, τελικά ο πρώτος που πήγε για δίκη ήταν ο Τύριον, ο οποίος με έναν επικό λόγο καταφέρνει να γυρίσει τούμπα ματσάκι που στο ημίχρονο χάναμε 0-3.

Αρχίζει εκεί το μπλα μπλα και πως κατάφερε να πείσει τους πάντες, πως το φρικιό ήταν ο κατάλληλος για τον θρόνο, μόνο οι D&D το ξέρουν που για ακόμη μια φορά (και τελευταία ωστόσο) κατάφεραν να γλεντήσουν τους ΠΑΝΤΕΣ

Δεν είναι ότι βγάλανε Μ@λ@κα τον Γκριζοσκώληκα, ο οποίος πέρα από το ότι πολεμά καλά και γλείφει ακόμα καλύτερα, κατά τα άλλα IQ πίτσας ο τύπος.

Δεν είναι που ο Σαμ έδωσε την πιο ιστορική και σοφή πρόταση στα χρονικά του Γουέστερος (και ας τον ειρωνεύτηκαν για ακόμη μια φορά).

Δεν είναι ότι η Σάνσα και ψήφισε τον αδερφό της και κράτησε ανεξάρτητο το Γουίντερφελ.

Είναι ο τρόπος που δέχτηκε το χρίσμα ο Μπραν ρε μλκ…

Στον τύπο που δεν χαμογέλασε ποτέ, που δεν έκλαψε ποτέ, που δεν έκανε 8 κύκλους τώρα ούτε μισή γκριμάτσα…

Λέει ο Τύριον:

”το ξέρω ότι δεν το θες, ξέρω ότι δεν σε ψήνει αλλά πες ναι”

Και του απαντάει χαμογελόντας ο τυπάς:

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ...

ΤΟ Α-ΠΟ-ΛΥ-ΤΟ ΓΛΕ-ΝΤΙ ΡΕ ΜΛΚ

TO A-ΠΟ-ΛΥ-ΤΟ

Περίμενα εκείνη τη στιγμή να σκάσει το μαύρο γυαλί και ο μπάφος του Thug Life πάνω στον Μπραν να μας στείλουν όλους στον ψυχίατρο οι D&D.

Το εντυπωσιακό βέβαια δεν ήταν μόνο αυτό.

Την ώρα που ο Μπράν χρίζεται βασιλιάς περίμενα να μας γλεντήσουν κι άλλο οι παραγωγοί.

Περίμενα να πει ο κόραξ πως άκου Τύριον… Σε ευχαριστώ που βοήθησες να κάτσω στο σκαμπό (πλέον) των 6 βασιλείων (πλέον), αλλά εσύ το δίκαιο είναι να καταδικασθείς σε θάνατο.

Ναι μλκ. Μου πέρασε από το μυαλό. Φαντάσου πόσο μας έχουν βιάσει αυτή τη σειρά οι φούστηδες…

Τελικά όλα έκλεισαν με ντόμινο ρουσφετιών, που θύμισαν το Παλιό το ΠΑΣΟΚ το ορθόδοξο.

Ο Τύριον βοήθησε με το λέγειν του να ψηφιστεί ο ανάπηρος πρωθυπουργός των βασιλείων… Που όντας Πρωθυπουργός, η πρώτη κίνηση που έπραξε ήταν να διορίσει τον Τύριον σε Υπουργείο και η 2η, αντί να ”απολύσει” (εκτελέσει) τον Σνόου, απλά τον έστειλε με δυσμενή μετάθεση στον ΈΒΡΟ.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΝΟΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΝ:

Είναι αυτό που λένε… ”Για δες πως τα φέρνει η πουτ@ν@ η ζωή”

Πρίν από 20 τηλεοπτικά λεπτά ο Τύριον είναι έτοιμος να εκτελεστεί και ο Σνόου είναι το δεξί χέρι της βασίλισσας… 20 λεπτά αργότερα ο κοντός είναι το δεξί χέρι του βασιλιά και ο Σνόου εξόριστος.

Πολύ δυνατός και αυτός ο διάλογος.

Και να δώσουμε ακόμη ένα respect στον πιο τίμιο Λάνιστερ της ιστορίας μιας και εκεί που του κλαίγεται ο Τζον πως σκότωσε την βασίλισσα, τον στηρίζει και του λέει πως ”μαζί την σκοτώσαμε”.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΟΛΟΓΙΕΣ:

Ό,τι και να λέμε πάντως εμείς οι απλοί θνητοί, οι τηλεθεατές – κριτές όσο και να γκρινιάζουμε (πλυθηντικός αλληλεγγύης αναγνώστη, γιατί εμένα μου άρεσε όλο αυτό που έζησα παρά τις πολλές ατέλειες) ο τελικός απολογισμός έχει τις δικές του σημασιολογίες.

Ο Σνόου που μας τα κάνατε τσουρέκια για ποιον λόγο αναστήθηκε τελικά και έχω ακούσει τις απίστευτες π@π@ριές για το θέμα, αναστήθηκε για να μπορεί ακόμη ένας άνθρωπος να καβαλήσει δράκο στην μάχη με τον ΝΚ του Βορρά και για να σκοτώσει την ΝΚ του Νότου χωρίς να χρειαστεί στο τέλος να ανοίξει ρουθούνι καθότι και Ταργκάριεν (άρα δεν θα τους έκαιγε όλους ο δράκος μετά).

Τώρα σε ότι αφορά το γιατί κατέληξε πάλι στην νυχτερινή φρουρά και δεν μπορεί να παντρευτεί, δεν μπορεί να κάνει απογόνους και δεν μπορεί να επιστρέψει στον πολιτισμό, να σας υπενθυμίσω κοκόνες μου πως αν δεν είχε αναστηθεί, πάλι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα από τα 3.

Η Ντενέρις μας έδειξε πως είναι να παίρνουν εξουσία άτομα ακατάλληλα και πως καταλήγεις για το πάθος σου στο τέλος να τρως το κεφάλι σου.

(Η οποία να προσθέσω πως πρόλαβε απλά να χαϊδέψει τον σιδηρούν θρόνο και ούτε καν να κάτσει.

Ο Τύριον μας έδειξε πως είναι τελικά να τα έχεις καλά με το κάρμα σου και πως το κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό κάποια στιγμή ανταμοίβεται.

Η Σάνσα πέρασε μέσα από 40 κύματα, βασανίστηκε, τα δεινά ήταν άπειρα, αλλά μέσα από τα λάθη της και το νεαρό της ηλικίας της έπαθε και έμαθε.

Η Σέρσι μας έμαθε ό,τι ακριβώς μας έμαθε και η Ντενέρις απλά δεν χρειάστηκε να κάψει 100.000 ανθρώπους με δράκο.

Η Άρυα παίρνοντας μια επική συμβουλή από τον φίλο της τον Κλεγκέιν μας έδωσε να καταλάβουμε πως η εκδίκηση δεν είναι το παν ακόμη και αν έχεις το πάνω χέρι. Καλύτερος θα γίνεις αν πράξεις το σωστό και το φρόνιμο.

Έφυγε σαν τον Λέγκολας προς τα άγνωστα σημεία του Μαρτινικού Κόσμου.

Ο Σαμ με δικαίωσε προσωπικά για την υποστήριξη μου από το πρώτο επεισόδιο του 1ου κύκλου. Επέζησε, με τον σταυρό στο χέρι όπου έπρεπε, με τις παρατυπίες του που έπρεπε, με το φιλότιμο μου όπου έπρεπε, με την καλή του την καρδιά όπου έπρεπε, με το αίσθημα επιβίωσης όπου έπρεπε.

Και όχι μόνο αυτό. Έφτασε σε σημείο να γίνει από τους πιο σοφούς στο Γουέστερος (και ας τον παίρνουν στο ψιλό ακόμη τα 7 βασίλεια).

Τέλος, σε όσους λένε πως σκότωσε όλους και όλους 2 WW να υπενθυμίσω πως ολόκληρος Χρυσός Λόχος και δεν σκότωσε ούτε κατσαρίδα…

Ο Τζέιμυ μας έδειξε πως δεν υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές.

O Μπράν μας απέδειξε πως άμα είναι να σε θέλει, μπορείς να πιάσεις το τζόκερ, χωρίς να έχει παίξει καν δελτίο…

Γενικά δεν υπήρξε χαρακτήρας στη σειρά που να μην μας έδωσε και κάτι και αυτό είναι από τα πιο θετικά των 8 κύκλων της σειράς (μέχρι και ο Ντρόγκον που είναι δράκος κάτι μας έδωσε τώρα στο τέλος).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ:

Με το τρόλινγκ του μίτινγκ που είχαν στο τέλος σε κάτι ψάθινες καρέκλες ο Σαμ, ο Τυριον, η Μπριεν, Ο Μπραν, ο Μπρον και ο Ντάβος δεν θα ασχοληθώ.

Προσωπικά μου θύμισε 5μελές στη Γ’ Γυμνασίου όταν και είχαν περισσέψει 25 ευρώ στη τάξη μας από μια εκδρομή στο Ναύπλιο και συζητούσαμε μεταξύ μας σε ποιο Goodys θα πάμε να τα φάμε.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

Σχόλια