Πλησιάζει σαββατοκύριακο και δεν έχεις αποφασίσει ακόμα πώς θα το αξιοποιήσεις; Τι καλύτερο από το να πας για το αγαπημένο σου brunch Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι; Παρακάτω, θα τα βρεις όλα!

Έχει γίνει πλέον κάτι σαν θεσμός και το brunch σχεδόν επιβάλλεται με το που φτάνει σαββατοκύριακο! Μη μου πεις ότι έστω μια φορά δεν σου έχει προτείνει το παρεάκι να πάτε για brunch την Κυριακή, γιατί δεν θα το πιστέψω! Είμαι σίγουρη ότι όλο και σε κάποιο μαγαζί έχεις δοκιμάσει pancakes, ομελέτες και άλλες λαχταριστές νοστιμιές. Ωστόσο, οι περαιτέρω πληροφορίες δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

Παρακάτω, λοιπόν, σου προτείνω τα καλύτερα μαγαζιά για να απολαύσεις το πιο λαχταριστό brunch της πόλης!

1. Estrella Athens

Αναμενόμενο μεν, αγαπημένο δε! Ο λόγος για το Estrella Athens, που αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή, όταν σκεφτόμαστε ιδανικό μαγαζί για brunch. Όχι άδικα, βέβαια, αφού τα λαχταριστά pancakes του, το γνωστό σε όλους μπουγατσάν, οι βάφλες, αλλά και πολλά άλλα μοναδικά πιάτα, το έχουν κατατάξει στην πρώτη θέση! Πλέον, μπορείς να βρεις το Estrella, τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στη Νέα Σμύρνη, εάν είσαι των νοτίων.

Estrella Athens: Ρόμβης 24Α, Αθήνα & Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Σμύρνη

2. Mama roux

Στον πεζόδρομο της Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας, θα βρεις το ταξιδιάρικο Mama roux! Πρόκειται για ένα χαλαρό πολυεθνικό στέκι, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να γευτείς πιάτα από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως την Αμερική και το Μεξικό, σε μοναδικούς συνδυασμούς! Το Mama roux, βέβαια, έγινε γνωστό για το Κυριακάτικο brunch που σερβίρει, το οποίο, αν θες να δοκιμάσεις, σε συμβουλεύω να κλείσεις τραπέζι από νωρίς! Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα λαχταριστά bagels, τα φαλάφελ, αλλά και να ρωτήσεις για τη σούπα ημέρας!

Mama roux: Αιόλου 48-50, Αθήνα

3. Ρίζα Ρίζα

Θα παραμείνω σχετικά κεντρικά και θα σε πάω στο Κουκάκι και στο Ρίζα Ρίζα, ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα στέκια των νέων της περιοχής. Οικονομικό και ποιοτικό, αν πας μία φορά, θα πηγαίνεις για πάντα! Και αυτό, γιατί θα μείνεις απόλυτα ευχαριστημένος από την ποιότητα όλων όσων σερβίρει. Σε προτρέπω, λοιπόν, να το επισκεφτείς για το Κυριακάτικο σου brunch και σου προτείνω να δοκιμάσεις τα pancakes με την πραλίνα σοκολάτας και τις μπανάνες, τα οποία συνοδεύονται εξαιρετικά με τον αγαπημένο σου καφέ. Θα φύγεις σίγουρα καταευχαριστημένος!

Ρίζα Ρίζα: Δράκου 19, Κουκάκι

4. Oh Mama

Θα σε πάω λίγο πιο νότια, στη Γλυφάδα και στο μαγαζί Oh Mama. Εκεί θα απολαύσεις το brunch στην πιο μαμαδίστικη εκδοχή του, γεγονός που μαρτυρά και το όνομά του! Η ζεστή του ατμόσφαιρα και η vintage διακόσμησή του, θα σε κερδίσουν από την πρώτη στιγμή, ενώ θα το λατρέψεις μόλις δοκιμάσεις τις επιλογές του! Best seller του μαγαζιού, το avocado toast! Πρόκειται για λιωμένο αβοκάντο, κρέμα τυριού, chilly flakes και αβγό μάτι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Φυσικά, εάν είσαι λάτρης του κοτόπουλου, μη χάσεις το crispy chicken waffle, με τραγανό φιλέτο κοτόπουλου, δροσερή σαλάτα μήλου και σέλερι!

Oh Mama: Κύπρου 48, Γλυφάδα

5. Kitchen Lab

Ο Άκης Πετρετζίκης μας σύστησε για πρώτη φορά το μαγαζί του, Kitchen Lab, για brunch στη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, ενώ φέτος επεκτάθηκε και στη Γλυφάδα! Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί τη μεγάλη επιτυχία του μαγαζιού, καθώς αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια κλασική επιλογή όσων αγαπούν το καλό, ποιοτικό και οικονομικό brunch. Pancakes, ομελέτες, μπέργκερ και διαφόρων ειδών τοστ και σάντουιτς, σερβίρονται στο μαγαζί του αγαπημένου Άκη, για τον οποίο δε χρειάζεται να πω και πολλά. Εσύ, ακόμα να το επισκεφτείς;

Kitchen Lab: Ανθυπολοχαγού Τασσοπούλου 2, Αγία Παρασκευή & Λαζαράκη 26, Γλυφάδα

6. Rey Pablo

Ένα all day cafe-restaurant, το Rey Pablo είναι το μαγαζί, στο οποίο θα δοκιμάσεις ένα από τα γευστικότερα brunch της πόλης με διαφορά! Τα αβγά και τα pancakes είναι οι πιο συνήθεις επιλογές για ένα μαγαζί που προσφέρει brunch, όμως στο Rey Pablo οι επιλογές σου διευρύνονται… επικίνδυνα! Διαφόρων ειδών ζυμαρικά, σαλάτες, πίτσες και μπέργκερ είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρεις στον κατάλογο του. Μία δοκιμή θα σε πείσει!

Rey Pablo: Αγίου Κωνσταντίνου 59, Μαρούσι & Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 89, Βούλα


Μπορεί brunch να (μην) είχαμε και… στο χωριό μας, όμως σίγουρα είναι μία ξεχωριστή συνήθεια, που έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Οι παραπάνω προτάσεις σου προσφέρουν επιλογές για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Επομένως γιατί να μη δώσεις και εσύ μία ευκαιρία στο «ξενόφερτο», αλλά τόσο «νόστιμο» γεύμα της ημέρας, που λέγεται brunch;

Δες εδώ: 5 μέρη για να δοκιμάσεις το καλύτερο ιταλικό φαγητό στην Αθήνα!


Σχόλια