Είναι γνωστό ότι η ελληνική κουζίνα έχει δεχθεί επιρροές στις γεύσεις της από διάφορες κουζίνες της Μεσογείου, με εξέχουσα την ιταλική. Πού μπορείς όμως να δοκιμάσεις το καλύτερο αυθεντικό ιταλικό φαγητό στην Αθήνα;

5 μέρη για να δοκιμάσεις το καλύτερο ιταλικό φαγητό στην Αθήνα!

Οι Έλληνες (αλλά και όχι μόνο) έχουμε εντάξει εδώ και χρόνια στη διατροφή μας πιάτα και γεύσεις, που αν και δεν είναι αμιγώς ελληνικής προέλευσης, ωστόσο τις αγαπάμε και τις επιλέγουμε δεόντως. Γι’αυτό και λατρεύουμε οποιοδήποτε πιάτο περιλαμβάνει ζυμαρικά και, φυσικά, με οποιονδήποτε συνδυασμό!

Χρειάζεται, λοιπόν, να γνωρίζεις ότι στην Αθήνα υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να δοκιμάσεις το πιο νόστιμο και συνάμα original ιταλικό φαγητό. 

Πάμε, λοιπόν, να σου προτείνω μερικές επιλογές!

1. Da Bruno

Είναι η απόλυτη επιλογή για να δοκιμάσεις ιταλικό φαγητό, ειδικά εάν μένεις στα Νότια Προάστια, αλλά ακόμα και αν δεν μένεις, αξίζει να πας μέχρι τον κεντρικό πεζόδρομο του Παλαιού Φαλήρου για να γευτείς αυτά τα μοναδικά πιάτα.

Διαθέτει ένα μενού που χωρίζεται σε χειροποίητα και μη ζυμαρικά με πάρα πολλούς συνδυασμούς για να διαλέξεις τον ιδανικό για σένα, αλλά και διαφόρων ειδών πίτσες. Αν αγαπάς το σολομό, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις ταλιατέλες με καπνιστό σολομό, κόκκινο χαβιάρι και ροζέ σάλτσα. Θα κολλήσεις!!!

Τιμές: 17-20€ το άτομο.

Διεύθυνση: Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο

2. Belpaese

Ένας μικρός και όμορφος χώρος καλά κρυμμένος στο τέλος του πεζοδρόμου της Ακρόπολης, κοντά στην αρχή της Λεωφόρου Συγγρού, που σερβίρει αυθεντικό ιταλικό φαγητό που θα σε «κερδίσει» με την πρώτη!

Μενού γραμμένο στα ιταλικά με original ιταλικά πιάτα και Ιταλό σεφ, αυτό το ιταλικό εστιατόριο θα γίνει σίγουρα από τα αγαπημένα σου. Εάν τελικά το επισκεφτείς, να δοκιμάσεις τα χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι και γέμιση τυριού. Απλά απολαυστικά!

Τιμές: περίπου 15€ το άτομο.

Διεύθυνση: Αθανασίου Διάκου 6, Αθήνα

3. Pizzoteca

Πάλι στα Ν.Π. (a.k.a Νότια Προάστια) αλλά αυτή τη φορά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, υπάρχει μία κορυφαία επιλογή για ιταλικό φαγητό. Στον κατάλογο του μαγαζιού θα βρεις πολλές διαφορετικές επιλογές για ζυμαρικά, μακαρονάδες και ριζότα αλλά και πίτσες.

Να σημειώσω, πως αν επιλέξεις πίτσα θα χρειαστεί να είστε σίγουρα δύο άτομα, καθώς οι πίτσες εκεί είναι ποοοοολύ μεγάλες, αλλά πάντα φτιαγμένες με την κλασική λεπτή ιταλική ζύμη. Θα σε αφήσει σίγουρα ευχαριστημένο.

Τιμές: 15-17€ το άτομο. 

Διεύθυνση: 2ας Μαΐου 18, Νέα Σμύρνη

4. La Pasteria

Θα αλλάξουμε περιβάλλον πηγαίνοντας στα Βόρεια Προάστια, στην Κηφισιά και στο πασίγνωστο ιταλικό εστιατόριο, La Pasteria. Πρόκειται για ένα μέρος σε ύφος τρατορίας, ιδανικό για φαγητό και μεσημέρι και βράδυ.

Στο μενού του μαγαζιού θα βρεις ποικιλία από πλούσια πιάτα ζυμαρικών, ριζότων, πίτσας με λεπτή ιταλική ζύμη, νόστιμες σαλάτες αλλά και πολλές επιλογές που συνδυάζουν είτε κρέας, είτε ψάρι. Μην ξεχάσεις, φυσικά, να παραγγείλεις κάποιο από τα ιταλικά γλυκά που προσφέρονται για επιδόρπιο.

Επίσης, αξίζει να γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο εστιατόριο διαθέτει καταστήματα σε πολλά άλλα μέρη στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα: Βαλαωρίτου 15 (Κολωνάκι), Β. Κατράκη 6 (Γλυφάδα), Ανδρ. Παπανδρέου 35 (εντός του εμπορικού κέντρου “The Mall Athens”), Λ. Κηφισίας 37Α (Μαρούσι – Golden Hall), Λεωφ. Πεντέλης 73 (Χαλάνδρι), Κ. Παλαιολόγου 15 (Νέα Σμύρνη), Λ. Βουλιαγμένης 276 (εντός του εμπορικού κέντρου “Athens Metro Mall”), Κων/πόλεως 68 & Αμμοχώστου 1 (Μπουρνάζι), Θηβών 228 (Αγ. Ιωάννης Ρέντης), Αχαρνών 309 & Στρ. Καλάρη (Κάτω Πατήσια) και Λεωφ. Ποσειδώνος 2 (Νέα Μάκρη).

Τιμές: 17-20€ το άτομο.

Διεύθυνση: Κασσαβέτη 12, Κηφισιά

5. School Pizza Bar

Στο κέντρο της Αθήνας, στο κεντρικότερο και πασίγνωστο σημείο επιλογής των περισσότερων για χαλαρό καφεδάκι, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, υπάρχει ένα μαγαζί, όπου μπορείς να περάσεις το μεσημεριανό σου προτού πας για τον πατροπαράδοτο και αγαπημένο καφέ με την παρέα σου, το School Pizza Bar.

Εδώ και χρόνια αποτελεί σταθερή αξία για τους Αθηναίους λόγω της πιο “χαλαρής” του ατμόσφαιρας αλλά και λόγω του πληθωρικού μενού που διαθέτει. Πλούσιες σε γεύση σαλάτες, μακαρονάδες για όλα τα γούστα αλλά και πίτσες με τραγανή και λεπτή ιταλική ζύμη.

Άξια επιλογή, οι ταλιατέλες με ντοματίνια cherry, κιμά από ιταλικό λουκάνικο salsiccia και αρωματικό εστραγκόν. 

Τιμές: περίπου 15€ το άτομο.

Διεύθυνση: Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, Αθήνα


Αξία σταθερή για όλους το ιταλικό φαγητό και οι επιλογές για να γευτείς την αυθεντική του εκδοχή είναι άπειρες στην Αθήνα. Παραπάνω σου προτείνω μόνο μερικά από τα πιο κορυφαία στο είδος τους εστιατόρια, που γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι αξίζουν να τα επισκεφτείς. Σε προτρέπω να δοκιμάσεις κάποιο από αυτά και θα με… θυμηθείς!

Σχόλια