Εσύ πως σκέφτεσαι να περάσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο της Άνοιξης;

Επιμέλεια: Λίνα Κρίγκου και Μαρία Πολυχρονιάδου

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου καταφτάνει και σπας το κεφάλι σου για το πώς θα περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου. Απαραίτητα ξεκούραση στο χώρο σου, παραγωγικές δραστηριότητες ή ξέφρενο γλέντι; 

Παρακάτω προτείνουμε δραστηριότητες για σπιτόγατους, για λάτρεις της ποιοτικής διασκέδασης, αλλά και για αυτούς που η καρδία τους χτυπά σε έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς. Διάλεξε και πάρε!

Προτάσεις για το Σάββατο από τη Λίνα

1) Brunch στο «Two Guys»

Πως θα γίνει άλλωστε να μην εντάξεις το brunch στη ζωή σου, όταν γίνεται αναπόσπαστο τμήμα και λατρεμένη συνήθεια της ελληνικής πραγματικότητας; Το Two Guys είναι το ιδανικό μέρος να απολαύσεις το γεύμα σου. Απευθύνεται ιδιαίτερα σε σένα που βλέπεις αμερικάνικα πιάτα και σου ανοίγει η όρεξη.

Γιατί αυτό το μαγαζί έχει κάτι από Αμερική. Φιλοτεχνημένο με μεράκι και τοποθετημένο στο Μαρούσι, σε έναν ζεστό και οικείο χώρο στο εμπορικό κέντρο αίθριο. Οι δημιουργοί του μαγαζιού, δύο φίλοι που έκαναν το όνειρο πολλών Ελλήνων πραγματικότητα φέρνοντας το αμερικάνικο φαγητό στη χώρα μας.

Γαργαλιστικές μυρωδιές που θα σε κάνουν να ανυπομονείς για μια πρωτόγνωρη γαστρονομική εμπειρία. Αυγά σε ποικίλες εκδοχές, μπέικον, λουκάνικο, λαχταριστά αλμυρά και γλυκά pancakes, φυσικός χυμός πορτοκάλι ή καφές είναι από τα πράγματα που σίγουρα θα ήθελες να δοκιμάσεις και να ενσωματώσεις στο γεύμα σου. Τι περιμένεις λοιπόν ;

Two Guys, Αγίου Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι, τηλ. 210 6000879

2) Η βιβλιοπρόταση του Σαββάτου: Άνδρες από τον Άρη, γυναίκες από την Αφροδίτη του John Gray

Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις σκεφτεί ότι ο άνδρας και η γυναίκα προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες; Ένα βιβλίο αλλιώτικο από τα άλλα που έρχεται να πραγματευτεί με ένα τέτοιο παράδειγμα τις σχέσεις των δύο φύλων.

Μια φορά και έναν καιρό οι άνδρες από τον Άρη και οι γυναίκες από την Αφροδίτη συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν και συνυπήρχαν αρμονικά για πολλά χρόνια, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα τους. Με την έλευση τους στη Γη όμως έπαθαν αμνησία και ξέχασαν ότι προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους .

Με αυτό το παράδειγμα φανερώνονται και αναλύονται οι διαφορές ανδρών και γυναικών σε τόσα πολλά επίπεδα της ζωής τους: την αντίληψη, τις αντιδράσεις, τις σκέψεις, την επικοινωνία.

Ένα ευχάριστο βιβλίο αυτοβελτίωσης και ψυχολογίας που μπορεί να λειτουργήσει ως μπούσουλας στην κατανόηση των δύο φύλων και στο πρώτο βήμα για την ανάπτυξη βαθύτερων και ουσιαστικότερων σχέσεων.

3) Περιπλάνηση στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Από τη λίστα με τις δραστηριότητες δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και μια πρόταση για τους λάτρεις της βόλτας και της πεζοπορίας. Ένα μέρος που θα μπορούσε κανείς να αντικρίσεις την ομορφιά της πόλης, ένα μέρος που συνδυάζει τον αρχαίο και το σύγχρονο κόσμο.

Μπροστά στα μάτια του έκπληκτου παρατηρητή απλώνεται ένα υπαίθριο μουσείο. Κατά τη διάρκεια της βόλτας μπορεί να παρατηρήσει το άγαλμα του στρατηγού Μακρυγιάννη, καθώς και το κτήριο Weiler, δημόσιο κτήριο του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

Ανηφορίζοντας τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο πεζοπόρος μπορεί να δει στα δεξιά του τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη, καθώς και πολλά κτίσματα άξια προσοχής που μαγεύουν και κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ξεπηδούν φυσικά πολλές καφετέριες και παραδοσιακές ταβέρνες, όπου μπορεί κανείς να πάρει μια ανάσα και να περάσει όμορφες στιγμές μέχρι τη συνέχεια της περιπλάνησης του.

4) ΑνΑΚαΤώΜαΤα Το ΤσικΝοΣάΒΒαΤο στο Κουκάκι

Ας μην ξεχνάμε και την ξέφρενη διάθεση μας, ούτε και το διάχυτο κέφι στην ατμόσφαιρα στο πλαίσιο των ημερών. Πρόκειται για την έβδομη αποκριάτικη γιορτή στον πεζόδρομο της Ολυμπίου και αφορά μικρούς και μεγάλους. Γνωρίστε κι εσείς την ομορφιά της περιοχής και ξεφαντώστε στο αποκριάτικο γλέντι.

Με μόλις 2€ μπορείς να αγοράσεις μπύρα, τσικουδιά ή κρασί και τα μαγαζιά φυσικά κερνάνε… σουβλάκια ή hot dog. Οι δραστηριότητες είναι δωρεάν, μοναδική ευκαιρία για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα και να αφεθεί στους γιορτινούς παλμούς.

Η εκδήλωση αρχίζει το Σάββατο 2 Μαρτίου από τις 16:00 έως αργά το βράδυ και περιλαμβάνει άφθονα δρώμενα όπως παρέλαση καρναβαλιστών, δραστηριότητες με κλόουν, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, μουσική υπόκρουση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, συναυλίες με παραδοσιακούς ρυθμούς, αλλά και κρουστά που βαρούν σε βραζιλιάνικους σκοπούς .

Ντύσου και ενσάρκωσε τον ήρωα της αγαπημένης σου ταινίας στο πλαίσιο του φετινού θέματος. Ομάδες με πολυποίκιλες μουσικές και χορευτικές παραστάσεις συνιστούν ένα ξεχωριστό street party από το οποίο δεν θα πρέπει να λείψεις.

5) Σινεμά- Η Σύζυγος (The Wife)

Φανατικοί του κινηματογράφου, αυτή η πρόταση θα βρει ιδιαίτερη απήχηση σε εσάς. Δραματική ταινία παραγωγής 2017, σε σκηνοθεσία Björn Runge.

Η Τζόαν είναι η ιδανική σύζυγος. Για χρόνια έβαζε στην άκρη τις επιθυμίες της για να είναι κοντά στο σύζυγό της Τζο και να στέκεται σύμμαχος στη λογοτεχνική του πορεία. Τα πράγματα όμως καταρρέουν, όταν δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα στο ζευγάρι..

Ο Τζο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Όμως τα όνειρα του κινδυνεύουν να γκρεμιστούν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, όταν η Τζόαν αποφασίζει να φέρει στο φως ένα μυστικό που απειλεί την καριέρα του…

Καλογραμμένη υπόθεση, ταινία που ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές και συγκινητικές ερμηνείες. Πρωταγωνιστές: Glenn Close, Jonathan Pryce, Max Irons. Μπορείτε να δείτε την ταινία στο Village Mall Αιθ. 1 στις 19:20 ή 21:40.

Προτάσεις για την Κυριακή από τη Μαρία

1) Σειρά: Dirty John

Ξέρω ξέρω, βαριέσαι όλη αυτή την καρναβαλοφάση. Νιώθεις πως έχεις μεγαλώσει αρκετά για να ντυθείς αρλεκίνος, Σουλα Γκλάμορους, Μίκυ Μάους κτλπ. Και το μόνο που σε εμπνέει πραγματικά είναι να χωθείς μέσα σε κουβέρτες, να παραγγείλεις φαγητό και να αράξεις στο Netflix. Λογικά, είσαι εγώ ή κάποιος ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ. Τι να δεις; Μα φυσικά Dirty John.

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η σειρά ακολουθεί τον John, έναν κακοποιό gold digger, στην επιχείρηση του να πιάσει στα δίχτυα του μια μεσήλικα σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων. Όσο προχωράει η πλοκή, σε σοκάρει ακόμα περισσότερο η αρρώστια που μπορεί να κρύβει η ανθρώπινη φύση.

Μια επιλογή που θα σε βάλει σε σκέψεις σχετικά με τις γνωριμίες στον σύγχρονο κόσμο και με το που μπορεί να οδηγήσει ο φόβος της μοναξιάς.

2) Βιβλίο: Ανεμώλια του Ισιδώρου Ζουργού

Αν και χρονικά το μυθιστόρημα λαμβάνει χώρα στις αρχές του καλοκαιριού είναι μια όμορφη επιλογή για να το ξεκινήσεις ένα χαλαρό απόγευμα Κυριακής.

Με κύριο θέμα του την αντρική φιλία, δίνει μια ακόμα οπτική στην νεοελληνική πραγματικότητα, στην αξία της νιότης αλλά και στην χρησιμότητα της μνήμης. Αφήνοντας γλυκόπικρη γεύση στο τέλος. είναι ένα βιβλίο που ναι μεν θα σε βάλει σε σκέψεις αλλά διαβάζεται εξαιρετικά εύκολα χάρη στην ιδιαίτερη γραφή του Ισίδωρου Ζουργού που θυμίζει χαλαρή συζήτηση σε καφέ μεταξύ φίλων.

3) Φαγητό: Esperanto, Κάτω Τούμπα, Επταλόφου 14

Κυριακή, μέρα φαγητού.

Τι καλύτερο από το να δοκιμάσεις μεσογειακή κουζίνα με έθνικ καταβολές, λίγα χιλιόμετρα από το πολύβουο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Εσπεράντο στην Κάτω Τούμπα (Επταλόφου 14).

Μπορείς να συνοδέψεις το φαγητό σου και με κάποιο ποτό μέσα από έναν υπερπλήρη κατάλογο που περιέχει μπύρες πολλών διαφορετικών ποικιλιών αλλά και κοκτέιλ και κρασιά. Τέλος, αυτή τη συγκεκριμένη Κυριακή θα βρεις κι ένα λάτιν πάρτυ από την ραδιοφωνική εκπομπή RITMO LATINO και το σύλλογο χορού Ritmo Art Studio.

4) Θέατρο: “Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου”

Το κλασσικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη ανεβαίνει για μικρούς και μεγάλους στην σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ. Ένα έργο που συνδυάζει τον αγώνα για επιβίωση με την παιδική αθωότητα και ελαφρότητα. Μια παράσταση που έχει σκοπό να μας μεταφέρει το μήνυμα ότι οι άνθρωποι μπορούν να ανταπεξέλθουν και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Σχόλια