Αναμονή Τέλος – Νέα Εφαρμογή για διευκόλυνση του Επιβατικού Κοινού

Διαθέσιμη είναι από τον Οκτώβρη του 2018 η εφαρμογή Πάμε Στάση για smartphones, tablet και wearables, η οποία ενημερώνει τους επιβάτες για τις διαδρομές, στάσεις και αφίξεις των λεωφορείων και τρόλεϊ της Αττικής. Η εφαρμογή υποστηρίζεται από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Acein).

Πιο συγκεκριμένα, η εφαρμογή αυτή στέλνει ειδοποιήσεις για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου στη στάση που έχει επιλέξει ο χρήστης. Παράλληλα, η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για τα δρομολόγια των λεωφορείων καθώς και ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τυχόν απεργίες και κλειστούς δρόμους.

Καθημερινά 1.500.000 Αθηναίοι χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παρόλο που χρησιμοποιούν τις υπάρχουσες εφαρμογές ΜΜΜ, ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο ξοδευοντας χρόνο και περιμένοντας στη στάση.

Με το «Πάμε Στάση», ο χρήστης ρυθμίζει μία φορά την ειδοποίηση του και η εφαρμογή αναλαμβάνει να τον ειδοποιεί καθημερινά (ή τις ημέρες που έχει επιλέξει) για το πότε πρέπει να ξεκινήσει.

Σκοπός είναι ο χρήστης να προγραμματίσει έγκαιρα τις μετακινήσεις του, χωρίς περιττές αναμονές στις στάσεις.

Τέσσερις μήνες μετά την κυκλοφορία της, η εφαρμογή αριθμεί περίπου 30.000 εγκαταστάσεις σε συσκευές Android και iPhone και 1.500 χρήστες καθημερινά.

Πάμε Στάση

Τι προσφέρει η εφαρμογή «Πάμε Στάση»;

Μέσω της εφαρμογής, το επιβατικό κοινό της Αθήνας μπορεί:

  • Να λαμβάνει ειδοποιήσεις για την ακριβή ώρα άφιξης του λεωφορείου ή του τρόλεϊ σε συγκεκριμένη στάση.
  • Να βλέπει όλες τις αγαπημένες του στάσεις με ένα κλικ, τον χρόνο άφιξης του λεωφορείου στην στάση, όλα τα δρομολογια, καθώς και πότε αναχωρεί το επόμενο δρομολόγιο.
  • Να λαμβάνει ειδοποιήσεις για προβλήματα στη γραμμή, όπως απεργίες, πορείες και κλειστοί δρόμοι.

Σύντομα, η εφαρμογή θα εμπλουτιστεί και με τις παρακάτω λειτουργίες:

  • Ολοκληρωμένο trip planner, που θα προτείνει την βέλτιστη διαδρομή, θα κάνει πρόβλεψη για την άφιξη του λεωφορείου και θα στέλνει ειδοποίηση για να ξεκινήσει ο χρήστης την διαδρομή του.
  • Εμφάνιση των κοντινότερων στάσεων σε σχέση με την θέση του επιβάτη στον χάρτη.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο:

Google Play:   https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pamestasi.app

App Store: https://apple.co/2R52Pzz

Facebook: https://www.facebook.com/pamestasi/

Instagram: https://www.instagram.com/pamestasi/

Website: https://pamestasi.gr/


Σχόλια