Οι εκπρόσωποι, που θα δούμε στη Eurovsion 2019, επιλέχθηκαν. Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν και είναι έτοιμα να διαγωνιστούν.

Πλέον και οι 41 χώρες, οι οποίες πρόκειται να λάβουν μέρος στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019, ανακοίνωσαν τα τραγούδια που θα τις εκπροσωπήσουν. Αμέσως τα στοιχήματα πήραν φωτιά και έφεραν τα πάνω κάτω στα προγνωστικά.

Αρχικά, η Ρωσία που για αρκετό καιρό ήταν σταθερά πρώτη και αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί βρέθηκε στη 2η θέση μετά την ανακοίνωση του τραγουδιού της, ενώ την 1η θέση κατέλαβε η Ολλανδία.

Διάβασε εδώ: Τις 10 πιο άκυρες εμφανίσεις στη Eurovision!

Στην 3η θέση βρίσκεται η Σουηδία και μετά ακολουθούν η Ελβετία, η Ιταλία, η Κύπρος στην 6η θέση, η Ισλανδία, η Ελλάδα στην 8η θέση, η Νορβηγία και στη 10η θέση η Πορτογαλία.

Η ελληνική συμμετοχή δεν έχει προκαλέσει εντύπωση μόνο στους Έλληνες fans, αλλά και στους ξένους καθώς αποτελεί ένα είδος μουσικής που δεν έχει ξανά επιλέξει η Ελλάδα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποσπάσει πολλές θετικές κριτικές και σχόλια ανεβάζοντας την Ελλάδα από την 12η θέση στην 8η όσον αφορά τα προγνωστικά.

Η άνοδος αυτή αποτελεί ήδη μια μικρή νίκη για την Κατερίνα Ντούσκα και την ομάδα της, γιατί κατάφεραν να κάνουν τους fans να περιμένουν από την Ελλάδα μια δυναμική σκηνική παρουσία και την κατάληψη μιας θέσης μέσα στη δεκάδα. Η Eλλάδα έχει να βρεθεί μέσα στη δεκάδα από το 2013 με τους Κόζα Μόστρα και Αγάθωνα Ιακωβίδη με το τραγούδι “Alcohol is free”, οι οποίοι τερμάτησαν στην 6η θέση.

Φέτος, λοιπόν, ελπίζουμε για μια τέτοια θέση και ίσως ακόμη καλύτερη!

Γράφει ο Νίκος Λαουτάρης

Σχόλια