Ταξιδεύοντας με το κονσέρτο για βιόλα του βιολονίστα, βιολιστή και παιδαγωγού Hans Sitt

Μέσα στο ανθρώπινο συναισθηματικό υπόβαθρο και την πεμπτουσία του ρομαντισμού καταλήγουμε σε νέους κόσμους και την σμίλευση του παλιού με το νέο από τον Antonin Dvorak και την Συμφωνία του Νέου Κόσμου, ένα κράμα μπολιασμένο από τις προαιώνιες Ινδιάνικες μελωδίες , τις γεμάτες πόνους και Χριστιανική ελπίδα, και την νέγρικη πνευματική μουσική (Negro spirituals).

Hans Sitt: «Κοντσέρτο σε Λά ελάσσονα op. 68» για Βιόλα & Ορχήστρα. Antonín Dvořák: «Συμφωνία του Νέου Κόσμου»

Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων-ΑΣΟΝ Σολίστ: Ηλίας Σδούκος. Διευθύνει ο Παύλος Σεργίου.

Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ώρα 11:30 Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων

Ηλίας Σδούκος:

Ξεκίνησε τις σπουδές του στην τάξη του Ι. Τζουμάνη στο Ωδείο Αθηνών (βιολί) και συνέχισε στο Ελληνικό Ωδείο (τάξεις Ι. Χ. Κάρτερ και Ι. Βατικιώτη, βιόλα), όπου πήρε δίπλωμα βιόλας το 1997 με άριστα παμψηφεί και βραβείο. Συνέχισε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση στη Γερμανική Μουσική Ακαδημία του Έσσεν, αποφοιτώντας το 2000 με βαθμό 1 (τάξη Sven Arne Tepl). Έχει εμφανιστεί σε Γερμανία, Αυστρία, Ισλανδία, Αυστραλία, Νίγηρα, Μπουρκίνα-Φάσο, Μάλι, Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες του σε έργα κλασικού ρεπερτορίου και σε έργα διακεκριμένων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών. Συνεργάζεται ως σολίστ με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Διετέλεσε α’ κορυφαίος στην Ορχήστρα της Ακαδημίας του Έσσεν και στην Ορχήστρα του Νιους, εξάρχων της Sinfonietta Ορχήστρας Δήμου Χανίων, α’ κορυφαίος της Ισλανδικής Ορχήστρας Δωματίου. Από το 2001 είναι α΄ κορυφαίος στην Ορχήστρα της ΕΛΣ. Διδάσκει βιόλα στα ωδεία Μουσικοί Ορίζοντες, Ωδείο Αθηνών και Ορφείο Ωδείο.

Παυλος Σεργίου:

Ο Πάυλος Σεργίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Δάσκαλοι του στην Ελλάδα ήταν οι Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης (Πιάνο και Αρμονία), Παναγιώτης Σκουφής (Χορωδιακή μουσική) και Γιάννης Ιωαννίδης (Ανώτερα Θεωρητικά και Σύνθεση).
Ως διευθυντής της Μικτής και Παιδικής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων του Άργους απέκτησε τις πρώτες επαγγελματικές εμπειρίες. Παράλληλα εργάστηκε ως δάσκαλος θεωρητικών στην Αθήνα.
Για ένα χρόνο διηύθηνε και τις Συναυλίες της Χορωδίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα και έξω από την Ελλάδα (Ακαδ. έτος 1977/78).
Ως σπουδαστής στην Γερμανία ανέπτυξε παράλληλα δραστηριότητα διευθήνοντας πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις έργων μαθητών όλων των τάξεων Σύνθεσης της Κολωνίας. Ιδιαίτερη σχέση ανέπτυξε με την «Τάξη για νέο Μουσικό Θέατρο» του Μαουρίτσιο Κάγκελ. Παράλληλα ήταν μέλος της ημιεπαγγελματικής Χορωδίας Δωματίου «PRO MUSICA KŐLN».
Από το 1989 έως το 1993 ήταν Μουσικός Διαευθυντής της Περιφερειακής Σκηνής Ζάξεν-Άνχαλτ.
Την Συμφωνική Ορχήστρα και την Όπερα της Σκηνής αυτής διηύθυνε σε πολυάριθμες Συναυλίες και παραστάσεις σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Παράλληλα με τα καθήκοντά του στην Γερμανία, από το 1990 μέχρι το 1993 πργάνωσε και διηύθυνε 23 συναυλίες και δύο παραστάσεις της Όπερας «Νόρμα» στην Κέρκυρα.
Από το 1995 δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Δίδαξε Ανώτερα Θεωρητικά και «Στοιχεία Διεύθυνσης Ορχήστρας» στα Ωδεία Εθνικό, Ελληνικό και Φίλιππος Νάκας. Συγκρότησε, δίδαξε και διηύθυνε μέχρι το καλοκαίρι του 1999 την Πρχήστρα Σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Μουσικός Διευθυντής της «Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών» και της «Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων»(Α.Σ.Ο.Ν).
Διύθυνε Συναυλίες της «Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών», την ΚΟΑ την «Ορχήστρα Πατρών»(πρώην σολίστ της Πάτρας), τις Ορχήστρες της Ραδιοφωνίας, την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», την «Ορχήστρα Δωματίου», την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηνών, την Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου καθώς και παραστάσεις της ΕΛΣ.


Εσιτήρια (γενική είσοδος ευρώ 5, ) μόνο σε προπώληση στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών (Βαλτετσίου 4 & Ασκληπιού/τηλ. 2103635320) και από τα μέλη της ΑΣΟΝ.

Σχόλια