Πρεμιέρα την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 18:15 στο Αγγέλων Βήμα!

Πρωτοείδαμε “Tο προξενιό της Αντιγόνης” στην περσινή συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Νεοελληνικού Έργου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Απολαυστικότατες ερμηνείες και εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Βασίλη Τζιώκα!

Το προξενιό της ΑντιγόνηςΤο μονόπρακτο του Βασίλη Ζιώγα “Το προξενιό της Αντιγόνης”, θα παρουσιάζεται σε μια νέα ανάγνωση από τις 10 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 18:15 στο θέατρο “Αγγέλων Βήμα” σε σκηνοθεσία Βασίλη Τζιώκα.

Εμφανώς επηρεασμένος από τις μνήμες του πρόσφατου πολέμου αλλά και σαφώς εμπνευσμένος υφολογικά από το πνεύμα του υπερρεαλισμού και του παραλόγου, ο Βασίλης Ζιώγας σχηματίζει με “Το προξενιό της Αντιγόνης” (1958) ένα κωμικοτραγικό, μελαγχολικό, θρίλερ για τον πόνο της ζωής, την σκιά του θανάτου, και το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Δάσκαλος, ένας νέος βυθισμένος στη μοναξιά και τη συστολή, με ευαισθησίες που προκαλούν τον χλευασμό του περίγυρου του, αλλά και σκοτεινές πτυχές που κρατά καλά κρυμμένες, πείθεται να πάει να γνωρίσει την υποψήφια νύφη. Την Αντιγόνη.

Εκείνη, παγωμένη και βουβή, με το πρόσωπό της σκεπασμένο από ένα διάφανο πέπλο και την πραγματική της φύση σκεπασμένη από ένα πέπλο μυστηρίου, ζωντανεύει στον Δάσκαλο τρομακτικά ερωτικά ένστικτα, νεκρά μέσα του από χρόνια.

Όμως, η Αντιγόνη δεν ανταποκρίνεται. Γιατί παραμένει σιωπηλή κι απόμακρη; Γιατί δεν αφήνει το πρόσωπό της να φανει; Ποια είναι η αλήθεια που προσπαθούν να αποκρύψουν η Θεία και ο Προξενητής; Και πόσο βέβαιο είναι ότι αυτό που θεωρούν αλήθεια είναι όντως η πραγματικότητα;

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο: Βασίλης Ζιώγας

Σκηνοθεσία: Βασίλης Τζιώκας

Σκηνικά και ρούχα: Ανδρονίκη Αβδελιώτη

Σχεδιασμός φωτισμού: Ανδρονίκη Αβδελιώτη

Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος

Γραφιστικά και σχεδιασμός ήχου: Βασίλης Τζιώκας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μαίρη Άσπρου, Ιωάννα Παυλίδου & Λένα Φερτίδη

INFO

Παραστάσεις: Από 10 Φεβρουαρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Κυριακή στις 18:15

Εισιτήρια: 10 € κανονικό και 7 € μειωμένο

Διάρκεια: 60 λεπτά

Αγγέλων Βήμα τόπος συνάντησης Ανατολής – Δύσης

Σατωβριάνδου 36, Σταθμός Μετρό Ομόνοιας T. 210 5242211

http://www.aggelonvima.gr/

Σχόλια