Έρχεται Σαββατοκυριακο και για σας που δεν ξέρετε ακόμη τι να κάνετε η ομάδα του Frapress.gr σας συγκέντρωσε τις καλύτερες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο!

Μας ζήτησαν να σας δώσουμε προτάσεις για το Σαββατοκύριακο, αγαπημένο κοινό (hear that subtle mandolin), για το τι να κάνετε.

Το πρόβλημα με αυτό, είναι πως εγώ (Χρήστος Φερούσης εδώ) είμαι ερημίτης και δεν βγαίνω από το σπίτι.

Αν αποφάσιζα, όμως, να αφήσω τους καπνούς του man cave μου, να τι θα έκανα: 

1. Leonardo Da Vinci 500 Years of Genius

500 χρόνια μετά την γέννηση του μοναδικού homo universalis, εκείνου που συνδύασε την φιλοπεριέργεια με το ερευνητικό πνεύμα, την επιστήμη με την τέχνη και πεφώτισε την Αναγέννηση, η διάνοια του Leonardo Da Vinci γιορτάζεται στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Η πιο ολοκληρωμένη έκθεση του είδους της, που έχει παρουσιαστεί ποτέ, με τη συνεργασία του μουσείου Leonardo Da Vinci στη Ρώμη, του ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, καθώς και ερευνητών από την Ιταλία και τη Γαλλία, 3 εκθέσεις παρουσιάζονται στον ίδιο χώρο.

Προσφέροντας την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα στο μυαλό του μεγάλου εφευρέτη.

Αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, εφευρέσεων του Leonardo Da Vinci, περισσότερα από 200 εκθέματα, από τις σημειώσεις και τα σχέδια του. Μια οπτικοακουστική εμπειρία για τη ζωή και το έργο του και τέλος η αποκάλυψη των μυστικών της Μόνα Λίζα, ίσως του πιο γνωστού του έργου.

Εισιτήρια από 15 ευρώ.

Περισσότερα βρες στο: http://www.leonardodavinci.gr

Κάτι μοναδικό, που σίγουρα, πρέπει να ζήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.

2. 23ο Παζάρι Βιβλίου – Πλατεία Κοτζιά.

Αν θέλεις να βολτάρεις στην δροσερή Αθήνα, και να βγάλεις το κεφάλι σου από την πληβειοσύνη της υπόλοιπης εβδομάδας, τότε ο δρόμος σου θα σε βγάλει στην Πλατεία Κοτζιά.

Με την Αθήνα να είναι η Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, και για 23η χρονιά, διοργανώνεται στην Πλατεία Κοτζιά το Παζάρι Βιβλίου.

Μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου, περισσότεροι από 200 εκδότες και μισό εκατομμύριο (!) βιβλία, θα βρίσκονται στη θερμαινόμενη στέγη.

Βιβλία για όλα τα γούστα, πρώτες εκδόσεις και επανακυκλοφορίες σπουδαίων τίτλων, το ερώτημα δεν είναι αν θα βρεις κάτι που να σου αρέσει, αλλά αν θα έχεις λεφτά να πάρεις όλα όσα θέλεις.

Ευτυχώς, για την προ-αύξηση-κατώτατου-μισθού (social commentary ladies and gentlemen) τσέπη σου, το Παζάρι Βιβλίου σε έχει. Τιμές, που ξεκινάνε από 1 ευρώ και εκπτώσεις 30%, θα βοηθήσουν στο να μην χρειαστεί να βάλεις σε υποθήκη το σπίτι σου, για να πάρεις τον αραμπά με τα βιβλία που αγόρασες.

Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο που ξεκινά από την Ηλέκτρα Κατσίκη:

Για εσένα, που είσαι λάτρης του Λάνθιμου, δεν πρέπει να χάσεις τη νέα του ταινία «Favourite».

Που μπορείς να τη δεις; 

Odeon Όπερα

Ακαδημίας 57

2103622683

DOLBY SR

Αβάνα

Λεωφ. Κηφισίας 234 & Λυκούργου 3

2106756546

DOLBY DIG

Και μετά την ταινία, αν επιλέξεις να πας στην Ακαδημίας με παρέα ή χωρίς μπορείς να ανηφορίσεις προς Εξάρχεια στο Au Grand Zinc να πιείς ένα χαλαρό ποτό και να αναλύσεις την ταινία υπό χαμηλό φωτισμό και μουσική που θυμίζει άλλη εποχή.

Αν τώρα, έχει φτάσει απόγευμα Κυριακής, τα οικογενειακά τραπέζια έχουν τελειώσει θα σου πρότεινα να κατηφορήσεις μέχρι την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και να δείτε την ταινία “Τouch me Not“.

Πληροφορίες για την προβολή:

Η εκδήλωση ανοίγει την σειρά προβολών, με συζήτηση μετά, “H Προκλητική Γοητεία της Γυναικείας Ματιάς” που διοργανώνει το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece). Προβάλονται ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, ταινίες με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία “Touch Me Not” της Adina Pintilie έλαβε το βραβείο WIFT GR που θεσμοθετήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ενώ η ταινία τιμήθηκε με τη ΧΡΥΣΗ ΑΡΚΤΟ στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Επιλέχθηκε επειδή υποσκάπτει τις στερεοτυπικές θέσεις του έμφυλου βλέμματος, παίζει με την αντιστροφή των θέσεων υποκειμένου – αντικειμένου, και ενσωματώνει την υποκειμενικότητα της δημιουργού της.

Χαρακτηρίζεται από γενναιότητα στον πειραματισμό στην κινηματογραφική γραφή, μέσω της οποίας επικοινωνεί την ριζοσπαστικότητα του περιεχομένου της.

Ελπίζουμε να σου άρεσαν οι προτάσεις για το Σαββατοκύριακο και να κάνεις πράξη κάποια από αυτές!

Σχόλια