Οι σειρές του Mega ήταν αναμφισβήτητα πολλές και καθεμία έκανε τη δική της μοναδική επιτυχία. Το δεύτερο μέρος, λοιπόν, με τις πιο διαχρονικές σειρές του Mega είναι εδώ!

Δεν θα μπορούσε, όπως καταλαβαίνεις, αυτή η ανασκόπηση να μείνει σε ένα μοναδικό άρθρο. Κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τις τόσες όμορφες σειρές, που παρακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τη συχνότητα του Mega. Πάμε, λοιπόν, να δούμε το δεύτερο μέρος αυτής της λίστας!

11. Σ’αγαπώ μ’αγαπάς (2000-2002)

Βασισμένη σε μία καναδική τηλεοπτική σειρά, η κωμική σειρά «Σ’αγαπώ μ’αγαπάς», σημείωσε τη δική της τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα. Περιγράφει την καθημερινή ζωή ενός τυπικού ελληνικού ζευγαριού, του Θοδωρή (Θοδωρής Αθερίδης) και της Δήμητρας (Δήμητρα Παπαδοπούλου). Το σήριαλ εξιστορεί με έξυπνο τρόπο όλα τα αστεία -αλλά και σοβαρά- περιστατικά, που αντιμετωπίζει κάθε νέο ζευγάρι.

Και, φυσικά, όλοι θυμόμαστε την top ατάκα της Δήμητρας, «Εγώ πότε θα γίνω μάνα;».

12. Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; (2001)

Η μαύρη κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;», αγαπήθηκε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο λόγω των κωμικών χαρακτήρων αλλά και του χιούμορ, που έρεε άφθονο μέσα από τις ατάκες. Αν και οι δημιουργοί του είχαν σκοπό να την ολοκληρώσουν σε 30 επεισόδια, η σειρά τελικά κόπηκε απότομα από την παραγωγή -στο 7ο μόλις επεισόδιο- αφήνοντάς την ημιτελή.

Η υπόθεση είχε ως εξής: Τέσσερις γυναίκες ξανασυναντιούνται ύστερα από χρόνια, με σκοπό να πάρουν εκδίκηση από τον Γεράσιμο Μαντά, ιδιοκτήτη του ορφανοτροφείου στο οποίο μεγάλωσαν. Ο ίδιος είναι ένας διεφθαρμένος άνθρωπος, καθώς τις κακοποίησε σεξουαλικά, αφήνοντάς τους τεράστιο ψυχολογικό τραύμα.

Από τις κορυφαίες κωμικές σειρές, που όμως δεν ολοκληρώθηκε!

13. Είσαι το ταίρι μου (2001-2002)

Η Στέλλα (Βίκυ Σταυροπούλου) και η Βίκυ (Κατερίνα Λέχου) είναι δύο Ελληνίδες, που ζουν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Δύο γυναίκες -τις λες και φίλες- που έχουν όμως πελατειακή σχέση, καθώς η Βίκυ είναι μοντέλο και η Στέλλα μοδίστρα, που ράβει τα ρούχα της. Ένας νέος και ωραίος επιχειρηματίας, επίσης Έλληνας, ο Νίκος (Αλέκος Συσσοβίτης) αποτελεί το μήλον της έριδος ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Ο κακός χαμός ξεκινά όταν η Βίκυ, που βρίσκεται σε σχέση με το Νίκο, ετοιμάζεται να φύγει μόνη για την Ελλάδα προκειμένου να γνωρίσει τους γονείς του. Στο αεροπλάνο ανακαλύπτει ότι συνταξιδεύει με τη Στέλλα, η οποία πηγαίνει στην Ελλάδα για να γνωρίσει ένα παιδί, με το οποίο συνομιλούν μέσω Ίντερνετ. Ξαφνικά, η Βίκυ προτείνει και, εν τέλει αναγκάζει τη Στέλλα να πάει στη θέση της στο πατρικό του Νίκου, επειδή η ίδια ντρέπεται.

Φυσικά, μία τέτοια πλεκτάνη δεν θα μπορούσε να κυλήσει ήρεμα. Άλλωστε, τη συνέχεια την ξέρεις!

14. Σαββατογεννημένες (2003-2004)

Οι «Σαββατογεννημένες» είναι η πρώτη σειρά, με την οποία συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το μεγάλο συγγραφικό -αλλά και υποκριτικό- ταλέντο, που ακούει στο όνομα Γιώργος Καπουτζίδης. Έτσι, το 2003 γνωρίζουμε την Καίτη (Κατιάνα Μπαλανίκα), την Μπία (Ελένη Ράντου) και τη Σούλα (Ράνια Σχίζα). Τρεις γυναίκες, που υπήρξαν -σε διαφορετικές περιόδους η καθεμία- παντρεμένες με τον ίδιο άντρα, το Σάββα (Σάκης Μπουλάς).

Οι τρεις τους συναντιούνται, όταν ο πρώην σύζυγός τους Σάββας παθαίνει ατύχημα πάνω στην ώρα που μαθαίνει ότι είναι ο υπερτυχερός των 7,5 εκ. ευρώ του Τζόκερ. Εκείνες το μαθαίνουν και αναλαμβάνουν να τον φροντίσουν, με απώτερο σκοπό να βρουν το δελτίο και να μοιράσουν τα χρήματα δια του 3.

Μία σειρά, που ξεχώρισε λόγω της άφθονης και στοχευμένης ατάκας, που διέθετε αλλά και του μοναδικού cast, φυσικά!

15. 7 θανάσιμες πεθερές (2004-2010)

Οι «7 θανάσιμες πεθερές» ήταν μία σειρά, που έκανε υψηλά νούμερα τηλεθέασης από το πρώτο επεισόδιο μέχρι και το τελευταίο. Αυτός ήταν και ο λόγος, που η σειρά ολοκληρώθηκε σε 7 σεζόν! Μία κωμωδία, που αποτελούνταν από αυτοτελείς ιστορίες, καθεμία από τις οποίες ολοκληρωνόταν σε 2 ή 3 επεισόδια. Μόνιμο ρόλο είχε στη σειρά η ηθοποιός Βίκυ Σταυροπούλου, η οποία ήταν και η αφηγήτρια των ιστοριών.

Συνολικά, παίχτηκαν πάνω από 100 επεισόδια και πρωταγωνίστησαν πάρα πολλοί γνωστοί και ταλαντούχοι ηθοποιοί, καθιστώντας τη σειρά αυτή ως μία από τις πιο αγαπημένες της δεκαετίας.

16. Η ώρα η καλή (2004-2007)

Ο Στέφανος Φωτιάδης (Πάνος Μιχαλόπουλος) είναι πλοίαρχος φρεγάτας, χωρισμένος με 2 παιδιά στην εφηβεία και με ιδιαίτερη αδυναμία στο γυναικείο φύλο. Η σειρά «Η ώρα η καλή», είναι μία οικογενειακή κωμωδία, που αγαπήθηκε αμέσως από το τηλεοπτικό κοινό, γι’ αυτό και συμπλήρωσε 3 σεζόν.

Η σειρά περιγράφει τη ζωή ενός εργένη άνδρα και πατέρα, που «χάνεται» ανάμεσα στις υποχρεώσεις της δουλειάς του, των παιδιών του, της μητέρας του, αλλά και των συντρόφων που αλλάζει συχνά πυκνά. Το σήριαλ αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό, που τα νούμερα τηλεθέασης παρέμεναν υψηλά ακόμα και στις επαναλήψεις!

17. Στο παρά 5 (2005-2007)

Το συγγραφικό ταλέντο του Γιώργου Καπουτζίδη ήρθε να επιβεβαιωθεί και το 2005 με την πιο επιτυχημένη ελληνική σειρά όλων των εποχών, το «Παρά 5». Η σειρά «έσπασε» τα μηχανάκια της AGB, σημειώνοντας τρελά ποσοστά τηλεθέασης!

Ο Σπύρος, η Ντάλια, η Ζουμπουλία, η Αγγέλα και ο Φώτης έγιναν η αγαπημένη μας συντροφιά για δύο σεζόν, δημιουργώντας στιγμές άπειρου γέλιου, αλλά και συγκίνησης. Θα έλεγα και εδώ λίγα λόγια για την ιστορία, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται, καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα, που δεν την έχει δει. Αυτό, φάνηκε άλλωστε και από την πολύ υψηλή τηλεθέαση!

18. Πενήντα Πενήντα (2005-2007, 2010, 2011)

Σπαρταριστική κωμωδία, που απεικόνιζε τις ζωές τριών ζευγαριών, ηλικίας 50 ετών. Αγαπημένοι ηθοποιοί, που σε συνδυασμό με το έξυπνο σενάριο, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία για 2 σεζόν. Λόγω της μεγάλης αγάπης του κοινού στους ήρωες, οι συγγραφείς της σειράς αποφάσισαν να κάνουν μία τηλεταινία 3 χρόνια μετά, με τίτλο «Το μεγάλο φαγοπότι». Λόγω, όμως, της μεγάλης απήχησης και της τηλεταινίας, η σειρά επανήλθε το 2011 με έναν τρίτο κύκλο 15 επεισοδίων, εξίσου επιτυχημένο. Λατρεμένη σειρά όλων των ηλικιών!

19. Το κόκκινο δωμάτιο (2005-2008)

Όπως θα έχεις καταλάβει, το 2005 ήταν η χρονιά δημιουργίας μερικών από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές σειρές. Άλλη μία, λοιπόν, ήταν «Το κόκκινο δωμάτιο», το οποίο έφερε –για άλλη μια φορά– την υπογραφή του Αλέξανδρου Ρήγα, σημειώνοντας τρελή επιτυχία.

Βασικοί χαρακτήρες ήταν η αρχικαμαριέρα Μάρω (Βασιλική Ανδρίτσου) και ο ρεσεψιονίστ Μίλτος (Αλέξανδρος Ρήγας), ενώ τα επεισόδια ήταν αυτοτελή. Διηγούνταν, δηλαδή, διαφορετική ιστορία με διαφορετικούς κάθε φορά πρωταγωνιστές. Πάντα, όμως, με φόντο το ξενοδοχείο Conte Del Mare.

Από τη σειρά πέρασαν πάρα πολλοί, ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, με επεισόδια που ξεχώρισαν. Έτσι, η σειρά συνεχίστηκε με αμείωτη επιτυχία έως και το 2008.

20. Ευτυχισμένοι μαζί (2007-2009)

Από τις τελευταίες κωμικές σειρές του Mega, η σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί» ήταν ένα οικογενειακό σήριαλ, που απεικόνιζε μία, όχι και τόσο, συνηθισμένη οικογένεια. Ο Διονύσης Μαυροτσούκαλος (Γιάννης Μπέζος), έχοντας 3 γιους παντρεύεται την Ελένη Παλαιολόγου (Κατερίνα Λέχου), η οποία είχε ήδη 2 κόρες από προηγούμενο γάμο. Έτσι, λοιπόν, δημιουργούν μία οικογένεια με 5 παιδιά αλλά και με πολλά αστεία ευτράπελα!


Σειρές που αγαπήθηκαν και σημείωσαν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αυτές οι σειρές του Mega θα μείνουν για πάντα στη μνήμη μας. Φυσικά, η επιλογή ήταν πάρα πολύ δύσκολη, καθώς έχω αφήσει εκτός και άλλα σήριαλ, που αγαπήθηκαν εξίσου από το κοινό. Ελπίζω, όμως, να σε διασκέδασα και να σου θύμισα έστω και για λίγο αγαπημένους ήρωες και ατάκες, που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Σχόλια