MEGA: Το μεγάλο κανάλι που όλοι αγαπήσαμε και μας κράτησε συντροφιά από το 1989 έως και το 2018. Φρόντισε, όμως, να μας αφήσει μία πολύ σημαντική παρακαταθήκη από σειρές, που αγαπήθηκαν πολύ και πάντα θα θυμόμαστε.

Από το 1989 και μέχρι πριν μερικούς μήνες, απολαμβάναμε στους δέκτες μας το κανάλι, που αγαπήθηκε και στηρίχθηκε όσο κανένα άλλο. Και αυτό, γιατί όλα αυτά τα χρόνια μας ψυχαγωγούσε καθημερινά με σειρές, που «χαράχθηκαν» στην καρδιά μας, χαρίζοντας μας άφθονες στιγμές γέλιου αλλά και συγκίνησης. Πάμε, λοιπόν, να θυμηθούμε μερικές από τις πιο διαχρονικές και αγαπημένες σειρές του Mega, του άλλοτε μεγάλου καναλιού!

1. Οι τρεις Χάριτες (1989-1992)

Σειρές του Mega

Από τα πρώτα κωμικά σήριαλ της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, «Οι τρεις Χάριτες», ήταν κάτι καινούριο για το κοινό και αυτό φάνηκε από την τεράστια αγάπη, που του έδειξε. Η σειρά αφορά τις 3 αδερφές της οικογένειας Χαρίτου –εξού και ο τίτλος της σειράς– οι οποίες ξαφνικά αναγκάζονται να συγκατοικήσουν στο πατρικό τους σπίτι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.

Για πολλούς, αποτελεί από τις καλύτερες κωμικές σειρές, που έχουν προβληθεί ποτέ στην ελληνική τηλεόραση. Τα νούμερα τηλεθέασης το επιβεβαιώνουν. Άλλωστε, η επιλογή των τριών βασικών ηθοποιών ήταν ευφυέστατη. Άννα Παναγιωτοπούλου, Νένα Μεντή και Μίνα Αδαμάκη. Πώς να μην έκανε επιτυχία με τέτοιο cast;

2. Οι Απαράδεκτοι (1991-1993)

Κομβική σειρά, που χάρισε άπειρες στιγμές γέλιου στους τηλεθεατές. «Οι Απαράδεκτοι» ήταν από τις πρώτες συγγραφικές δουλειές της Δήμητρας Παπαδοπούλου και έμεινε στην ιστορία. Η σειρά στην αρχή δεν έλαβε την πιο θερμή υποδοχή από το κοινό λόγω του ιδιαίτερου, για την εποχή, σεναρίου. Αυτό, όμως, άλλαξε επεισόδιο με το επεισόδιο. Έτσι, κατάφερε να συμπληρώσει 2 κύκλους, με τεράστια επιτυχία.

Η σειρά περιέγραφε τη ζωή μιας ασυνήθιστης, για τα χρόνια εκείνα, παρέας, μια και είχε ανάμεσά της ένα ομοφυλόφιλο άτομο, το οποίο υποδύθηκε εξαιρετικά ο Γιάννης Μπέζος. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που η σειρά δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς.

Και αυτό, γιατί θεωρήθηκε ότι έκανε νύξεις για ένα τέτοιο θέμα απέναντι σε μία κοινωνία, που δεν ήταν ακόμη έτοιμη να δεχτεί. Σταδιακά, όμως, το σήριαλ -και ιδίως ο συγκεκριμένος ρόλος- αγαπήθηκαν εξίσου από το κοινό.

3. Αναστασία (1993-1994)

Αισθηματικό δράμα, που διαδραμάτιζε την σχέση μίας νεαρής κοπέλας, της Αναστασίας, με πατέρα και γιο ταυτόχρονα. Στη σειρά αυτή είδαμε για πρώτη φορά την αγαπημένη ηθοποιό Μυρτώ Αλικάκη, που υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία τον αμφιλεγόμενο αυτό ρόλο της Αναστασίας. Στο ρόλο του γιου είδαμε τον ηθοποιό Άλκη Κούρκουλο, ενώ στο ρόλο του πατέρα τον Μηνά Χατζησάββα.

Μία σειρά, που ανέβασε την τηλεθέαση στα ύψη, όχι μόνο τότε, αλλά και σε κάθε επανάληψη και όχι άδικα. Αν δεν την έχεις δει, πρέπει!

4. Το δις εξαμαρτείν (1993-1996)

Ήταν το 1993 -πολλοί ήσαν αγέννητοι!- όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δέκτες μας η ερωτική κομεντί «Το δις εξαμαρτείν», καθηλώνοντας τους πάντες μπροστά από την τηλεόραση για 3 ολόκληρα χρόνια. Η Άννα Ραγιά (Νένα Μεντή) είναι διευθύντρια ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό Media Channel, στον οποίο κάνει κουμάντο η μητέρα της, Γιολάντα (Ντίνα Κώνστα), ούσα βασική μέτοχος.

Το μπέρδεμα ξεκινά όταν η Άννα, που είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο Γιάννη Σωτηρόπουλο (Χάρης Σώζος), μπαίνει σε παράλληλη ερωτική σχέση με τον, επίσης δημοσιογράφο και ανταγωνιστή του συζύγου της, Πέτρο Αθανασιάδη (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος). Πρόκειται για μία σειρά με εξαιρετικούς ηθοποιούς και μοναδικές ατάκες, που χάρισαν άφθονο γέλιο στο κοινό, γράφοντας ιστορία! Αν δεν την έχεις δει ακόμα, επιβάλλεται να την ξεκινήσεις!

5. Ντόλτσε Βίτα (1995-1997)

1995. «Σκάει» στην ελληνική τηλεόραση μία από τις πιο έπικ σειρές του Mega! Η σειρά «Ντόλτσε Βίτα» είναι από τις πιο αγαπημένες αισθηματικές κωμικές σειρές, που έχουν περάσει ποτέ από την τηλεόραση. Και αυτό, τόσο για τους ηθοποιούς, που την ανέδειξαν (α ρε Σασάρα!!), όσο και για το μοναδικό της στόρυ, που συμπληρωνόταν μοναδικά από αξέχαστες ατάκες.

Η ευφάνταστη ιστορία ξεκινά όταν η Χριστίνα Μαρκάτου (Άννα Παναγιωτοπούλου), ιδιοκτήτρια εργοστασίου, πηγαίνει στην Ιταλία προκειμένου να επισκεφτεί την κόρη της, που σπουδάζει εκεί. Στην επιστροφή, γνωρίζει τον Αντώνη (Θανάσης Ευθυμιάδης) και προκύπτει μεταξύ τους μία ερωτική περιπέτεια μιας βραδιάς. Αυτό που δεν γνωρίζει η Χριστίνα είναι ότι ο Αντώνης είναι το αγόρι της κόρης της!

Θα το μάθει, όμως, όταν επιστρέψει στην Ελλάδα και κάπως έτσι θα αρχίσει και για τους τηλεθεατές αυτό το παράνομο love story, που μόνο αίσιο τέλος δεν είχε! Θέση ξεχωριστή στην καρδιά μας θα έχει για πάντα η κολλητή και σεξουαλική φίλη της Χριστίνας, Σάσα (Κατιάνα Μπαλανίκα), ρόλος «καυτός», που σίγουρα θυμάσαι!!

6. Λόγω Τιμής (1996-1997)

Η αγαπημένη παρέα της ελληνικής σειράς «Λόγω Τιμής», μας κρατούσε συντροφιά πολλά βράδια μέσα από τη συχνότητα του Mega, από το 1996 και για έναν ολόκληρο χρόνο! Με χαρά πληροφορηθήκαμε πριν μερικούς μήνες ότι η παρέα αυτή θα αναβιώσει στους δέκτες μας σε λίγο καιρό με ένα πολλά υποσχόμενο στόρυ, που θα μας δείχνει τις ζωές αυτών των παιδιών 23 χρόνια μετά!

Η αγαπημένη αυτή παρέα από την Πάτρα είχε δώσει λόγο τιμής ότι θα παραμείνουν ενωμένοι, ό,τι δυσκολία και αν βρεθεί μπροστά τους. Παρόλα αυτά, πολλά θα γίνουν τελικά και η παρέα αυτή θα μαλώσει, θα απογοητευτεί, θα χαθεί αλλά θα επιστρέψει και πάλι εκεί από όπου ξεκίνησε, στην Πάτρα.

Αν λοιπόν δεν έχεις δει τη σειρά, σου προτείνω να γνωρίσεις αυτά τα παιδιά, ώστε να μπεις ομαλά στο δικό τους «σήμερα», το οποίο θα προβληθεί μέσα στο 2019!

7. Δύο Ξένοι (1997-1999)

Μιλώντας για διαχρονικές σειρές δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα η διαχρονικότερη σειρά όλων των εποχών! Οι «Δύο Ξένοι» είναι, ίσως, η πιο γνωστή και η πιο αγαπητή σειρά από όλες όσες έχει προβάλει ποτέ το Mega! Ποιος δεν θυμάται τη Μαρίνα Κουντουράτου; Τον Κωνσταντίνο Μαρκορά; Και, βεβαίως βεβαίως, ποιος δεν θυμάται την πιο cult φυσιογνωμία ever, μα φυσικά την Ντένη Μαρκορά;;

Μία αισθηματική κομεντί από τους Αλέξανδρο Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που διαπραγματευόταν τον έρωτα που κρυβόταν πίσω από αμέτρητες κόντρες και καβγάδες, μίας ελαφρόμυαλης παρουσιάστριας, της Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια) και ενός καθηγητή θεάτρου, του Κωνσταντίνου Μαρκορά (Νίκος Σεργιανόπουλος).

Κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών των αστείων σκηνικών, ο ρόλος της Ντένης Μαρκορά, που «σημάδεψε» για πάντα την ηθοποιό Ντίνα Κώνστα και όχι άδικα, θα πω εγώ!

8. Ψίθυροι καρδιάς (1997-1998)

Σειρά δραματική και έξτρα ερωτική. Η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, «Ψίθυροι καρδιάς» αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό, τόσο για τον πρωταγωνιστή, Απόστολο Γκλέτσο, γνωστό sex symbol της εποχής, όσο και για το καψούρικο soundtrack, που όσο να πεις, σημείωσε τη δική του επιτυχία.

Μία τσιγγάνα, η Ερατώ (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους) ερωτεύεται το νεαρό αρχιτέκτονα, Αντώνη (Απόστολος Γκλέτσος). Έτσι, ξεκινά ένας έρωτας, που από την αρχή κρίνεται αταίριαστος εξαιτίας των στενόμυαλων νοοτροπιών, που επικρατούν. Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αρχή για τη νεαρή, τότε, ηθοποιό Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους από αυτή τη σειρά, η οποία την ανέδειξε ως μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς της γενιάς της!

9. Το σημάδι του έρωτα (1998-1999)

Βάνα Μπάρμπα, Στράτος Τζώρτζογλου. Μετά την «Αναστασία», ήταν σίγουρα ό,τι πιο ερωτικό προβλήθηκε ποτέ σε σήριαλ. Η Άννα (Β. Μπάρμπα) είναι παντρεμένη με το Δημήτρη (Γιάννης Καρατζογιάννης). Ζουν ήρεμα στο χωριό, όταν ξαφνικά επιστρέφει ο αδερφός του Δημήτρη, Κώστας (Στρ. Τζώρτζογλου), φέρνοντας μαζί και την κοπέλα του, Τζένη (Τζένη Μπότση).

Κάπως έτσι, ξεκινά ένα παράνομο ερωτικό πάθος ανάμεσα στην Άννα και τον Κώστα, που μόνο αδιέξοδο θα μπορούσε να είναι. Ναι, σωστά θυμάσαι. Εκεί ακούσαμε τη θρυλική ατάκα, «Τι έγινε Κωστάκη, σε γουστάρει η χωριάτισσα;»

10. 10 λεπτά κήρυγμα (2000-2003)

Φτάσαμε, αισίως, στο 2000!

Νεανική σειρά, με την οποία τότε είχε ταυτιστεί κάθε έφηβος, που σεβόταν τον εαυτό του! Η πολυτάραχη ζωή του μαθητή λυκείου, Λεωνίδα Αλιβιζάτου (Δημήτρης Κουρούμπαλης), καθήλωσε το νεανικό, και όχι μόνο, κοινό μπροστά στις οθόνες του για 3 ολόκληρες σεζόν! Παιδί χωρισμένων γονιών, ο Λεωνίδας ζει κατά βάση με τη δικηγόρο μητέρα του, Μαίρη (Αριέττα Μουτούση) και τη γιαγιά του, Κικίτσα (Κάρμεν Ρουγγέρη), που του είχε τεράστια αδυναμία.

Παραδέξου το, την έβλεπες και εσύ!


Δεν πιστεύω να νόμισες ότι τελειώσαμε εδώ; Όχι, βέβαια! Είναι πολλές ακόμα οι σειρές του Mega, που θέλω να σου θυμίσω. Δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσω στο 2000.

Γι’ αυτό, λοιπόν, stay tuned για την επόμενη -και τελευταία- 10δα, των πιο αγαπημένων και πιο διαχρονικών σειρών του λατρεμένου μεγάλου καναλιού, Mega Channel!

Σχόλια