Η Phoenix Athens παρουσιάζει την έκθεση “The Year of the Pig” από την εικαστική ομάδα Conte Potuto!

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παραμονής τους στο Villa Exarcheia, οι Conte Potuto διερεύνησαν την έννοια του αντικειμένου, που βρέθηκε σε σχέση με τη φυσικότητα μιας σύγχρονης εγκατάστασης τέχνης και θα παρουσιάσουν μέσω της Phoenix Athens την έκθεση “The Year of the Pig”.

Εμπνευσμένοι από τους αστικούς δρόμους της Αθήνας, οι Conte Potuto δημιούργησαν μια επί τόπου εγκατάσταση στον residency όροφο της κύριας γκαλερί. Η επιθυμία τους να διερευνήσουν τις ιδέες μιας άγνωστης πόλης τους οδήγησε να δημιουργήσουν μια πύλη, όπου ο επισκέπτης έρχεται σε άμεση επαφή με όλο το υλικό που βλέπει καθημερινά στο δρόμο.

Δες εδώ: Χριστίνα Μακρή: Ητέχνη δεν μένει ακίνητη!

Η πύλη δημιουργεί ένα κενό σε σχέση με τον χρόνο, θερμοκρασία και χώρο, όπου ο επισκέπτης χάνει τον προσανατολισμό και βρίσκεται σε μια μόνιμη κίνηση μέχρι να φτάσει στο τελευταίο τμήμα της εγκατάστασης.

Οι Conte Potuto στοχεύουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση μυστικότητας και σύγχυσης τοποθετώντας τα χαρακτηριστικά ενός εσωτερικού χώρου σε αυθαίρετες θέσεις της κατασκευής.

Ο διάδρομος επισημαίνει την έννοια της μεταφοράς, όπου στο τέλος του ο θεατής φτάνοντας στο κλειδωμένο δωμάτιο έρχεται και πιο κοντά στην έννοια του “The Year of the Pig”.

Οι Αυστριακοί καλλιτέχνες δημιουργούν μια αλληλεπίδραση μεταξύ της εγκατάστασης και του θεατή από τη στιγμή, που εισέρχονται στον εκθεσιακό χώρο έως το τελευταίο σημείο προβολής του. Η αίσθηση της ελπίδας και της προσδοκίας ακολουθεί τον θεατή μέχρι τη στιγμή που φτάνει στην τελική πόρτα.

Σχετικά με τους Conte Potuto

Οι Conte Potuto είναι μια ομάδα εικαστικών που ιδρύθηκε το 2016 στη Βιέννη. Απασχολεί διαφορετικό αριθμό ατόμων για κάθε έργο, φτάνοντας μέχρι και 10 μέλη. Το έργο τους έχει παρουσιαστεί στη Βιέννη, στο Klagenfurt, στο Γκρατς και στη Ζυρίχη.

Για την έκθεση τους στην Phoenix Athens γκαλερί, οι Conte Potuto αποτελείται από:

Ο Gabriel Huth (1993, Entschendorfberg) ζει και εργάζεται στη Βιέννη ασχολείται με την οργάνωση του έργου και τις ερωτήσεις που βασίζονται σtην υλικότητα της κατασκευής.

Ο Jürgen Münzer (1985, Wolfsberg) ζει και εργάζεται στη Βιέννη και ασχολείται με την αρχιτεκτονική και τους υπολογιστές.

Ο Daniel Fonatti (1994, Βιέννη) ζει και εργάζεται στη Βιέννη υπεύθηνος για την αισθητική έκβαση του έργου.

Ο Fabio Bigi (1996, Ζυρίχη) ζει και εργάζεται στη Βιέννη και στη Ζυρίχη και ασχολείται με την έννοια του έργου και το κείμενο.

The year of the pig event

Σχόλια