Οι JazzMatazz ανανεωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, έρχονται για ένα μοναδικό live στο Superfly cafe!

Οι JazzMatazz δημιουργήθηκαν το 2011 με εντελώς διαφορετική μορφή. Ξεκίνησαν 5 άτομα έπειτα προστέθηκαν ακόμα 2 και γίνανε 7(!) (τα μαθηματικά είναι το δυνατό μου σημείο). Το στιλ τους ήταν καθαρά swing με ξένα covers και κάποια ελληνικά -σε στίχους Παύλου Παυλέα- κάτι που άρεσε πολύ στον κόσμο.

Με την πρώτη τους μορφή οι JazzMatazz βγάζουν τον δίσκο “κρίσοι και πειν-απ γκιρλς” ο οποίος πάει πολύ καλά. Έχοντας φτάσει, όμως, στο pick του εγχώριου swing, η μπάντα νιώθει πως αρχίζει ο κορεσμός και ότι δεν έχει κάτι παραπάνω να δώσει στο συγκεκριμένο είδος, γι’ αυτό και το “παγώνουν” για έναν χρόνο.

Η Μαρία (Βασιλοπούλου), όμως, συνεχίζει να διατηρεί στενές επαφές με τον πολυτάλαντο και ιθύνων νου των JazzMatazz, Παύλο, και έπειτα από συζητήσεις η μπάντα επιστρέφει με νέα μορφή.

“Με τον Παύλο είμαστε πολύ καλοί φίλοι, αυτός με παρακίνησε αρχικά να τραγουδήσω. Κάποια στιγμή θελήσαμε να το συνεχίσουμε, πιο απελευθερωμένοι αυτή την φορά. Έτσι πήραμε και τον drummer Διονύση Κώνστα, συμφώνησε αμέσως και (ξανά) εγένετο JazzMatazz.”

Πλέον σε τι ήχους κινείστε;

Πλέον δεν έχει συγκεκριμένο concept. Είμαστε σε “all American style”, δηλαδή περιφερόμαστε γύρω από το blues, country, αλλά μέσα στο playlist μας υπάρχουν πολλά ήδη -κυρίως σε covers. Αν μας αρέσει κάποιο τραγούδι -ανεξαρτήτως είδους -μπορεί να ‘ναι κάποιο τραγούδι των Μετάλικα ή και Ηπειρώτικο (έχουμε ένα ναι!)- το παίρνουμε και με κεντρικό άξονα το Αμερικάνικο Blues το φέρνουμε στα δικά μας μέτρα.

Πάντα έχουμε σαν κέντρο μας το Blues, αλλά παίζουμε ό,τι μας αρέσει και ό,τι μας φτιάχνει μουσικά. Τα live μας τα έχουμε ονομάσει songs & tales γιατί κάθε τι που παίζουμε έχει κάτι να μας πει είτε κοινωνικά, είτε μελαγχολικά, είτε επαναστατικά, είτε πολιτικά και πάντα μουσικά! Μας εκφράζουν πολύ όλα τα τραγούδια που έχουμε στην playlist μας και γι’ αυτό και ευχαριστιόμαστε τρομερά κάθε live.

Για το live του Superfly τι να περιμένουμε;

Αρχικά να ξέρεις είναι κάτι που περίμενα πως και πως. Θεωρώ πως μας ταιριάζει πάρα πολύ σαν μέρος και σαν ενέργεια. Λατρεύω τα παιδιά του μαγαζιού και τους θαμώνες του.

Θα είναι ένα original live, με πολύ όρεξη/κέφι, χιούμορ και ανάμεικτα συναισθήματα. Θα είναι ένα live που θα τα περικλείει όλα: θα χορέψουμε, θα γελάσουμε, αλλά και θα bluesάρουμε!

Μετά τα live τι σου αρέσει να κάνεις;

Μετά δεν κάνω κάτι τρελό… Καπνίζω, πίνω και χαίρομαι παρέα με τους φίλους μου γι’ αυτό που βίωσα κατά την διάρκεια του live.

Μου αρέσει να κοινωνικοποιούμαι, να γνωρίζω κάποιους από τους ανθρώπους που ήρθαν να μας ακούσουν. Όπως σου είπα, παίζουμε καθαρά τραγούδια που γουστάρουμε, οπότε κάθε φορά χαίρομαι απίστευτα!

Στο άμεσο μέλλον τι να περιμένουμε;

Για το μέλλον ετοιμάζουμε έναν δίσκο με original τραγούδια σε ελληνικό στίχο -που τα χει γράψει ο Παύλος, σε blues ύφος πάντα- και κάποια covers. Και εννοείται θέλουμε να παίζουμε διαρκώς γιατί το διασκεδάζουμε πολύ!

JazzMatazz Live @ Superfly 

Σχόλια