Μια γεύση από μεσαίωνα και παλιά καλή χριστιανοσύνη με ιερές εξετάσεις και τέτοια, στην Ινδία του 21ου αιώνα.

Η αστυνομία στην Ινδία είναι στην αναζήτηση περισσοτέρων υπόπτων που σχετίζονται με τον φόνο μιας γυναίκας και των τεσσάρων παιδιών της, οι οποίοι “κατηγορούνταν” ότι χρησιμοποιούσαν μαγεία! Προφανώς στην Ινδία δεν έχουν φτάσει ακόμα όλοι στον 21 αιώνα και σε πολλές περιοχές όχι απλώς πιστεύουν στην μαγεία, αλλά την κυνηγάνε μέχρι θανάτου, και εκεί βοηθούν οι κυνηγοί μαγισσών.

Ήδη έξι άτομα έχουν συλληφθεί στα ανατολικά της πολιτείας Ορίσα, αλλά η αστυνομία είναι βέβαιη πως εμπλέκονται πολλά ακόμα άτομα στο φρικιαστικό έγκλημα. Τα πτώματα της Mangri Munda και των παιδιών της βρέθηκαν σε ένα πηγάδι, κοντά στο σπίτι τους, στις 26 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει το BBC το κυνήγι μαγισσών είναι αρκετά κοινό σε πολλά μέρη της Ινδίας. Ο κύριος ύποπτος και συλληφθείς αποκαλείται ως “witch doctor” και είχε κατηγορήσει την Κα Munda και τα παιδιά της ότι έριχναν ξόρκια σε γειτονικές οικογένειες…

Στις 25 Ιανουαρίου, λοιπόν και πλέον βέβαιοι πως επρόκειτο για μάγους (και κακούς μάλιστα), μια ομάδα αντρών, μπήκε στο σπίτι της Κα Munda αργά το βράδυ και ενώ τα παιδιά της κοιμόνταν και τους επιτέθηκαν με ξύλα και τσεκούρια (ούτε στο μεσαίωνα να ήμασταν). Αφού τους χτύπησαν μέχρι θανάτου, τους πέταξαν σ΄ένα πηγάδι και το σφράγισαν.

Σε φυλετικές κοινότητες, όπως αυτή που έγινε το εν λόγο συμβάν, είναι αρκετά σύνηθες να κατηγορούν γυναίκες για μαγεία. Η αστυνομία μέσω του αρχηγού της δήλωσε πως είναι απαραίτητο να αφυπνίσουν τους κατοίκους τέτοιων περιοχών κατά τέτοιων ύποπτων συμπεριφορών.

Οι φόνοι που σχετίζονται με την μαγεία είναι σε έξαρση στην περιοχή της Ορίσα, παρόλο που έχει περάσει τροπολογία που απαγορεύει το κυνήγι μαγισσών. Σε εννιά ανθρώπους έχει ήδη επιβληθεί η θανατική ποινή, τον τελευταίο χρόνο, για τον φόνο τριών ανθρώπων που κατηγόρησαν για μάγους.

Οι γυναίκες γίνονται στόχος για αντίστοιχους λόγους στις πολιτείες Assam και Jharkhand. Η αστυνομία έχει καταγράψει 99 υποθέσεις “κυνηγιού μαγισσών” στην Ορίσα το 2017, νούμερο που δείχνει αύξηση σε σχέση με τις 83 υποθέσεις του 2016. Οι ειδικοί λένε πως τα προληπτικά πιστεύω είναι πίσω από τις επιθέσεις, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που άνθρωποι -κυρίως χήρες- γίνονται στόχος για την γη και την περιουσία του.

Σχόλια