Οι βροχερές μέρες αποτελούν το σήμα κατατεθέν του χειμώνα αλλά πόσοι από εμάς πραγματικά μπορούμε να τις αντέξουμε;

Είναι και αυτές οι μέρες που ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί -πάρα πολύ νωρίς θα έλεγα- και συνειδητοποιείς ότι έκτος από το να ντυθείς γρήγορα για να προλάβεις τα μέσα, έχεις να σκεφτείς και τον καιρό.

Εεε και για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς το χιόνι κάπως παλεύεται, η βροχή όμως με τίποτα!

Καθώς ό,τι και να κάνεις, όπως και να ντυθείς, σε αυτές τις βροχερές μέρες πάντα θα υπάρξει μια μικρή λακκούβα (που δεν είδες), ένας απρόσεκτος οδηγός (που θα σε κάνει μούσκεμα) και εσύ θα καταλήξεις στον τελικό σου προορισμό βρεγμένος.

Οι βροχερές μέρες μπορούν να γίνουν από πολύ εκνευριστικές, έως και απίστευτα μισητές για πάρα πολύ κόσμο και θέλω να με πιστέψεις.

Γιατί;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

1. Κίνηση στους δρόμους

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο τις βροχερές μέρες από την κίνηση στους δρόμους. Και όσοι κυκλοφορείτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορείτε να το επιβεβαιώσετε.

Οι δρόμοι είναι ασφυκτικά γεμάτοι αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να κλείνουν τις λεωφορειολωρίδες και ο κόσμος, που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να μην μπορεί να κινηθεί. Έτσι, οι ατελείωτες ώρες αναμονής στον δρόμο είναι σχεδόν μονόδρομος.

Η αγανάκτηση κάπου εδώ ξεκινά!

 βροχερές μέρες

2. Επικίνδυνες Αποστολές: Να μην βραχείς

Αν είσαι και εσύ από αυτούς που πιστεύουν ότι θα βγουν στον δρόμο και δεν θα βραχούν, κάνεις λάθος. Αυτή είναι η μέρα του μπάνιου! Όχι μόνο για σένα αλλά για όλους μας.

Τις βροχερές μέρες, λοιπόν, όλοι οι οδηγοί αποφασίζουν να βγουν στον δρόμο σαν τον Χάρο και -ενώ θα μπορούσαν να πηγαίνουν αργά λόγω κακοκαιρίας- το πόδι τους δεν ξεκολλά από το γκάζι.

Αποτέλεσμα; Να τρέχουν με τόση μανία, που με το που περάσουν από κάποια λακκούβα, όλο το νερό εκσφενδονίζεται πάνω σου με τέτοια μαεστρία που κυριολεκτικά νιώθεις αδύναμος να αμυνθείς.

Το αίμα ήδη έχει αρχίσει να ανεβαίνει στο κεφάλι!

βροχερές μέρες

3. Έλλειψη ήλιου

Αν ακούσεις επιστήμονα να μιλά για την υγεία ή και την ψυχική μας ηρεμία, θα τον ακούσεις σίγουρα να συνδέει τις δύο αυτές έννοιες με τον ήλιο. Και προφανώς κάτι θα ξέρει παραπάνω.

Οι επιστήμονες το λένε λοιπόν, ξεκάθαρα. Ο ήλιος μας κάνει πιο δημιουργικούς, μας προσφέρει μια περίεργη – ευχάριστη διάθεση, μας κάνει να έχουμε όρεξη και αυξάνει την απόδοση μας. Χιλιάδες έρευνες αποκαλύπτουν τα οφέλη του ήλιου και έχουν δίκιο.

Σκεφτείτε τον εαυτό σας μια ηλιόλουστη μέρα. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική είναι η διάθεσή σας. Πρώτα απ όλα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πούμε την φράση «Πάλι ήλιο έχει;». Γιατί τον ήλιο τον αγαπάμε, τον θέλουμε στην ζωή μας και πολλές φορές μέσα μας χαιρόμαστε όταν δεν βρέχει.

Εεεε λοιπόν αυτός -και μόνο αυτός- ο λόγος για μένα είναι ο σημαντικότερος στο γιατί δεν συμπαθώ τις βροχερές μέρες.

Καλοκαίρι έλα γρήγορα!

βροχερές μέρες

4. Υγρασία στο σπίτι

Η υγρασία αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα. Και το πρόβλημα αυτό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την βροχή. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε γυρίσει σπίτι μετά από μια βροχερή μέρα και μυρίζετε στην ατμόσφαιρα την υγρασία.

Και δε θα αναφερθώ στην υγρασία που «τρυπώνει» στις ντουλάπες μας και δεν λέει να φύγει μέχρι το καλοκαίρι. Όσο πετρέλαιο και τζάκι και να ανάψεις, από την ντουλάπα σου δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί.

Εκτός όμως από το ότι είναι καταστροφική για ένα σπίτι, η υγρασία και το κρύο των βροχερών ημερών, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα και στον ίδιο τον άνθρωπο.

Δεν είναι αρκετές οι φορές που έχετε νιώσει να πονάνε τα κόκαλα ή η μέση σας, όταν ο καιρός είναι μουντός και η βροχή είναι το σήμα κατατεθέν του;

Χρειάζομαι ήλιο!

βροχερές μέρες

Οι βροχερές μέρες -το ξέρω- χρειάζονται, καθώς κάνουν καλό στη λειψυδρία και στην παραγωγή. Αλλά κάποιοι, όπως κι εγώ, πραγματικά δεν τις αντέχουμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τον ήλιο.

Δες εδώ: Μην παρακαλάς να βρέξει επειδή εσένα σου αρέσει η βροχή

Σχόλια