Ξαναζούμε τα Χριστούγεννα στις ελληνικές σειρές μέσα από τα αγαπημένα εορταστικά επεισόδια της ελληνικής TV.

Ήρθαν Χριστούγεννα και μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες είναι να επιστρέφουμε στο παρελθόν. Βλέποντας παλιές φωτογραφίες των γιορτών, ακούγοντας κλασικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, ξαναβάζοντας τις αγαπημένες μας ταινίες. Ωστόσο, όλοι εμείς που μεγαλώσαμε -και συνεχίζουμε να το κάνουμε- με ελληνικές cult σειρές, επιλέγουμε μερικές μέρες να ξαναδούμε τις λατρεμένες μας σειρές.

Τα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε πολλά αλλά τίποτα δεν έχει παλιώσει, σαν το καλό ελληνικό σινεμά. Αγαπάμε να μισούμε τη Σωσώ, συγκινούμαστε με τα εορταστικά επεισόδια του Παρά Πέντε, γελάμε με τα ευτράπελα ακόμη και στις γιορτές της Βλαχάκη και του Βυζαντινοτέτοιου ενώ μερικοί κάνουμε Χριστούγεννα με τους Απαράδεκτους, όπως και η κυρία Όλγα από το Ντόλτσε Βίτα.

Ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές από εορταστικά προγράμματα ελληνικών cult σειρών, σειρών που μας μεγάλωσαν και μας κάνουν παρέα και στις γιορτές.

1. Εγκλήματα

Στο εορταστικό επεισόδιο της σειράς ο κυρ Αριστείδης τυλίγεται με φωτάκια αφηγούμενος μια ιστορία που δεν είναι άλλη από την γέννηση του μικρού Ιησού.

Η Κορίνα είναι όμηρη του Γιακουμή, ενός φυλακισμένου που απέδρασε για να την απαγάγει. Η Φλώρα και η Σωσώ καταστρώνουν σχέδιο εναντίον της νέας ερωμένης του Αλέκου. Ωστόσο, η Φλώρα δεν ξέρει ότι η δαιμόνια Σωσώ θα ξεπαστρέψει την αντίπαλό τους. Έχει μείνει στην ιστορία ο τρόπος που πασπαλίζει τους κουραμπιέδες και η ατάκα της, “στολίζω έτσι λίγο για το κακό”.

Το επεισόδιο καταλήγει με όλη τη παρέα στο σπίτι του Αλέκου και της γυναίκας του να τραγουδούν.

2. Στο παρά πέντε

Στον πρώτο κύκλο, η πεντάδα είχε σπάσει μετά από την αποκάλυψη ενός μυστικού. Περνάνε ένα μεγάλο μέρος των γιορτών μόνοι, ενώ καλύτερα από όλους περνάνε η Θεοπούλα και η κυρία Σοφία στο Παρίσι.

Η παρέα ενώνεται με συγκινητικό τρόπο στο πλατό της εκπομπής του Φώτη μετά την αλλαγή του χρόνου και το ελπιδοφόρο-τότε- 2006 τους βρίσκει μαζί.

Στον δεύτερο κύκλο είναι όλοι μαζί μαζεμένοι κάτω από ένα δέντρο λέγοντας ιστορίες από τα καλύτερα Χριστούγεννα όλων.

Τα πάντα ανατρέπονται όταν η κοντή εγκυμονούσα νύφη της Θεοπούλας γεννά μέσα στις γιορτές πρόωρα. Έχοντας επιπλοκές στη γεννά, μετά από πολύωρη μάχη και βοήθεια του αγγέλου της σειράς (Αμαλίας), γεννά ένα κοριτσάκι.

Το κοριτσάκι θα έχει κινητικά προβλήματα, όπως τους ενημερώνει ο γιατρός αλλά η Θεοπούλα λέει: “ε..και τι πειράζει;”. Γιατί υπάρχουν και αυτές οι γιορτές, όχι μόνο οι χαρούμενες αλλά και οι λιγότερο καλές. Ένα μήνυμα της σειράς, καθώς με τίποτα δεν πρέπει να τα βάζουμε κάτω ακόμα και όταν στη ζωή μας προστίθενται 2 ρόδες.

3. Κωνσταντίνου και Ελένης

Θα παραλείψω το εορταστικό επεισόδιο του πρώτου κύκλου που δε λέει και πολλά, κάνοντας αναφορά σε αυτό της επόμενης σεζόν. Η έναρξη της εορταστικής περιόδου βρίσκει τους 2 συγκατοίκους σε μια φρενήρη προσπάθεια να αναδειχθούν πολίτες του Αμαρουσίου. Κάνουν τα πάνδεινα ο ένας στον άλλον για να μη κερδίσει!

Ο Κωνσταντίνος βάζει τον Μάνθο να ρίξει σόδα στους κουραμπιέδες της Ελένης για τους κριτές, ντύνεται ως Άη Βασίλης γράφοντας ο ίδιος τις κάρτες των δώρων που θα τις έδινε εκείνη και τα ευτράπελα ξεκινούν.

Το επεισόδιο τελειώνει με τη πλεκτάνη που στήνει η Βλαχάκη στον συγκάτοικό της, ο οποίος ανέβαλε τη χρηματοδότηση για το δέντρο της πόλης και στο άναμμα αντί για μπάλες αντικρύζει πάνω προφυλακτικά.

4. Απαράδεκτοι

Γιορτές χωρίς Απαράδεκτους δεν γίνεται. Η παρέα έχει κανονίσει να μαζευτεί στο σπίτι της Δήμητρας και του Σπύρου. Οι οικοδεσπότες δεν μαγειρεύουν αλλά παραγγέλνουν φτηνιάρικο φαγητό για να βγάλουν τη μέρα όπως και όπως.

Στο τέλος, τα δώρα που ανταλλάσσει είναι δώρα που είχε δώσει παλιότερα ο ένας στον άλλον, δεν το θυμούνταν και αυτό τους χαρακτηρίζει για άλλη μια φορά απαράδεκτους.

5. Ντόλτσε Βίτα

Στον πρώτο κύκλο, το εορταστικό επεισόδιο έχει κεντρικό χαρακτήρα τη μάνα του Αντώνη η οποία κάνει ”ντου” στο μαρκατέικο στολίζοντας με την Ασπασία το δέντρο. Η Ντορίτα ως οικολόγος το ρίχνει πάνω τους και το ευτράπελο ξεκινά.

Την επόμενη χρονιά η Ντορίτα στολίζει δέντρο, ο Αντώνης την παραμονή Χριστουγέννων υπηρετεί στο στρατό και της στέλνει έναν γνωστό του να της τραγουδήσει, αλλά πέφτει πάνω στην Μπουμπουλίνα.

Την ίδια στιγμή που η Χριστίνα με τη Σάσα πηγαίνουν στο στρατόπεδο θέλοντας να δουν τον Αντώνη στη σκοπιά, τις συλλαμβάνουν και φωνάζουν την Ασπασία για εξακρίβωση στοιχείων.

Τέλος, δεν ξεχνάμε τη Σάσα που έπαιζε στα χαρτιά με τις φίλες της τον γυμναστή.

Λατρεμένες σκηνές από αγαπημένες σειρές που κάτι μας λέει τέτοιες δεν θα ξαναγυριστούν!

Σχόλια