Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, τα τζάκια έχουν ανάψει και όλοι περιμένουμε εναγωνίως να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα.

Ο Δεκέμβριος έχει μπει για τα καλά και μετά από πολύ καιρό το κρύο κάνει «πάρτυ» στην Ελλάδα. Τα καλοριφέρ και τα τζάκια καίνε στο φουλ, τα χειμερινά ρούχα έχουν τοποθετηθεί στις ντουλάπες και πλέον όλοι περιμένουμε την μαγεία τον γιορτών να πέσει από τους ουρανούς.

Ναι ναι καλά κατάλαβες, για το χιόνι μιλάω.

Αλλά μαζί με το χιόνι ανοίγουν και τα χιονοδρομικά κέντρα. Εύχομαι να έχεις πάει σε ένα και να έχεις ζήσει την ανεμελιά που προσφέρουν.

Εμένα από πολύ μικρή η μητέρα μου, με έστελνε εκδρομές για σκι στον Παρνασσό. Αξέχαστες στιγμές!

Στην Ελλάδα δεν έχουμε και πάρα πολλά χιονοδρομικά κέντρα αλλά αξίζει να τα γνωρίσουμε.

1. Παρνασσός

Ο νούμερο ένα χειμερινός προορισμός των Αθηναίων όπως λένε και στις ειδήσεις. Στον Παρνασσό το χιονοδρομικό κέντρο φτάνει σε υψόμετρο 2.457 μέτρα, με υψηλότερη κορυφή την Λιάκουρα.

Έχει 23 διαφορετικές πίστες (πολύ εύκολη, εύκολη και μέτρια). Οι πολύ εύκολες και οι εύκολες υπερτερούν σε αριθμό. Να γιατί με έστελνε εκεί η μαμά μου.

Εννοείται ότι αν δεν διαθέτεις εξοπλισμό για σκι ή snowboard μπορείς να νοικιάσεις στο χιονοδρομικό κέντρο.

Οι ζημιές που θα δημιουργηθούν από εσένα στον εξοπλισμό πρέπει να πληρωθούν. Αν είσαι αρχάριος, ο Παρνασσός πρέπει να είναι η πρώτη σου επιλογή καθώς απέχει μόνο 2,5 ώρες από την Αθήνα.

Τιμές: 30 ευρώ είσοδος και 15 ευρώ η ενοικίαση εξοπλισμού.

χιονοδρομικά κέντρα

2. Καλάβρυτα

Το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων λειτουργεί από το 1988 και αποτελεί το δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Αθηναίων.

Ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων, τα μαγαζιά με τον εξοπλισμό και το σαλέ βρίσκονται σε υψόμετρο 1.700μ., ενώ η κορυφή φτάνει στα 2.350μ..

Η απόσταση από την Αθήνα είναι περίπου 2ώρες και 40λεπτά. Και πίστεψέ με, θα σε ανταμείψει, καθώς αποτελείται από δεκατρείς πίστες ανάμεσα στις οποίες πολλές μέτριες και δύσκολες.

Είναι για λίγο πιο προχωρημένους. Τι να κάνουμε;

Τιμές: 25 ευρώ η είσοδος και 20 ευρώ ο εξοπλισμός και 15 ευρώ τις καθημερινές.

χιονοδρομικά κέντρα

3. Βασιλίτσα

Αν τα Γρεβενά φημίζονται για ένα πράγμα τότε αυτό είναι το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτουν.

Σε ηλικία 15 ετών, το δώρο των γονιών μου ήταν εξοπλισμός και είσοδος όλη μέρα σε αυτό το χιονοδρομικό.

Εντάξει το πόσες τούμπες έκανα εκείνη την ημέρα ας μην το συζητήσω δημόσια ως πρωτάρα στο snowboard.

Το χιονοδρομικό κέντρο μετρά 15 πίστες για σκι από εύκολης έως και δύσκολης διαδρομής και το υψόμετρο του βουνού φτάνει τα 2.249μ.. Εννοείται πως και σε αυτό το χιονοδρομικό κέντρο μπορείς να νοικιάσεις τον εξοπλισμό.

Τιμές: 15 ευρώ η είσοδος και 15 ευρώ η ενοικίαση εξοπλισμού.

χιονοδρομικά κέντρα

4. Περτούλι

Στο Περτούλι σίγουρα δεν θα συναντήσει κανείς ένα μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, καθώς έχει χαρακτηριστεί ως αγαπημένος προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά, λόγω των ομαλών κλίσεων που έχουν οι πίστες.

Υπάρχουν τρεις πίστες στη διάθεσή σου, αλλά και η δυνατότητα νυχτερινού σκι. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 4 ώρες και 10 λεπτά. Why not?

Τιμές: 15 ευρώ η είσοδος και 15 ευρώ η ενοικίαση εξοπλισμού.

χιονοδρομικά κέντρα

5. Καϊμακτσαλάν

Το πιο γνωστό χιονοδρομικό κέντρο της Βορείου Ελλάδας και όχι άδικα.

Βρίσκεται στην Έδεσσα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Άγιου Αθανάσιου. Εντάξει απλά ονειρικό.

Το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο σε ταξιδεύει στην απόλυτη μαγεία του χειμώνα. Οι πίστες που έχει είναι πραγματικά πάρα πολλές και στην κυριολεξία βρίσκεις από την πράσινη (πιο εύκολη) μέχρι και την μαύρη (δύσκολη πίστα).

Σαν σωστό χιονοδρομικό που σέβεται τον εαυτό του διαθέτει χώρο πάρκινγκ, ενοικίασης εξοπλισμού, αλλά και σαλέ. Πρέπει να πας!

Τιμές: 15 ευρώ η είσοδος και 20 ευρώ η ενοικίαση εξοπλισμού.

χιονοδρομικά κέντρα

6. 3-5 Πηγάδια

Ακόμη ένα χιονοδρομικό που αξίζει να επισκεφθείς. Βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Νάουσα, σε υψόμετρο 2005μ..

Αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τους λάτρεις του σκι. Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 14 πίστες και είναι για όλα τα γούστα.

Και αυτό με την σειρά του έχει χώρο στάθμευσης, ενοικίασης εξοπλισμού και σαλέ. Οι τιμές που μπορείς να συναντήσεις είναι αρκετά οικονομικές αν σκεφτείς ότι θα καθίσεις περίπου 5-6 ώρες κάνοντας σκι και παίζοντας με το χιόνι.  

Τιμές: 16 ευρώ η είσοδος και 15 ευρώ η ενοικίαση εξοπλισμού.

χιονοδρομικά κέντρα

Στα sos:

*Εννοείται πως πρέπει να κάνεις μια βόλτα με το τελεφερίκ.

**Δυστυχώς ακόμη δεν έχει χιονίσει αρκετά για να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα.

Σχόλια