Γιατί η μαμά Google ξέρει τι έκανες φέτος…

Μέσα στο γενικό κλίμα απολογισμού, καθ’ οδών προς την νέα χρονιά, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι μας απασχόλησε φέτος. Από βασιλικούς γάμους, το Mundial και τις τραγικές απώλειες που βίωσε ο κόσμος του θεάματος. Το Google Search και τα trends του, αποτελούν κολάζ από τις αναζητήσεις στη Google, τη πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτηση του κόσμου.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα χαρμόσυνα…

αναζητήσεις στη Google

1. Βασιλικός Γάμος

Στις 27 Νοεμβρίου του 2017, ο Πρίγκιπας Harry της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, ανακοίνωσε τον αρραβώνα του με την Αμερικανίδα ηθοποιό και ακτιβίστρια Meghan Markle. Φέτος, στις 19 Μαΐου, το στεφανώθηκε το κορίτσι.

Όπως θα περίμενε κανείς, ο γάμος ενός πρίγκιπα κοστίζει κάτι παραπάνω από τον γάμο του ξαδέρφου σου του Γιάννη στα Μέθανα. Περί των 32 εκατομμυρίων υπολογίζεται το κόστος του τζέρτζελου, ξεπερνώντας τα 24 εκατομμύρια, που σπαταλήθηκαν για τον γάμο του πρίγκιπα William το 2011. Σε αντίθεση, όμως, με τον γάμο του William, ο γάμος του Harry δεν ονομάστηκε εθνική αργία στην Αγγλία (!).

2. Mundial

αναζητήσεις στη Google

Όπως κάθε τέσσερα χρόνια, έτσι και φέτος, πάθαμε Mundial.

Οφείλω να ομολογήσω πως, το συγκεκριμένο θέμα με αφήνει κάπως αδιάφορο. Αλλά, όπως φαίνεται, ανήκω στη μειοψηφία, καθώς το Mundial του 2018 είναι το κορυφαίο θέμα αναζήτησης για το 2018 στη Google.

Περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το Mundial φέτος. Κυριολεκτικά, ο μισός κόσμος. Ο μέσος όρος τηλεθέασης για κάθε αγώνα ξεπερνούσε τα 190 εκατομμύρια, ενώ ο τελικός της 15ης Ιουλίου ανάμεσα στην Κροατία και τη Γαλλία, καθήλωσε περίπου 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους στους δέκτες τους.

Εγώ πάντως, ήμουν Σαλαμίνα για μπάνιο. Και παρόλο που προσπαθήσαμε να δούμε τον τελικό, επειδή ως αρσενικά υποθέτω είμαστε βιολογικά αναγκασμένοι, καταλήξαμε να παίζουμε Παλέρμο.

3. Cinema

αναζητήσεις στη GoogleΚορυφαία αναζήτηση στη Google και φαινόμενο στην pop κουλτούρα, αποτέλεσε φέτος το Black Panther.

Όλοι ήταν πολύ χαρούμενοι, που επιτέλους υπήρχε Αφροαμερικάνος σούπερ ήρωας, ξεχνώντας το διαμάντι που λέγεται Catwoman.

Όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, οι κυρίαρχοι του σινεμά, είναι οι άντρες και οι γυναίκες με τα spandex. Στο box office, το Black Panther έφερε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις τσέπες της Disney και το Avengers Infinity War διπλασίασε το ποσό αυτό, αποκομίζοντας 2 δισεκατομμύρια από τα fan boys της Marvel.

Άλλες ταινίες που συζητήθηκαν πολύ στα social media και στη Google, ήταν το A Star is Born, με την Lady Gaga και τον Bradley Cooper, η βιογραφία του Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody, και το sleeper hit του 2018, A Quiet Place.

4. Θάνατοι

αναζητήσεις στη Google

Δεν θα μπορούσα βέβαια να μιλήσω για απολογισμό του 2018, χωρίς να αναφερθώ σε όλους όσους χάσαμε αυτή τη χρονιά.

Στον χώρο της μουσικής, ο rapper Mac Miller (26) πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης και fentanyl στο σπίτι του στις 7 Σεπτεμβρίου. Στις 20 Απριλίου, ο DJ και μουσικός παραγωγός Avicii (28), αυτοκτόνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του. Ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα απώλειας αίματος από αυτοπροκαλούμενα τραύματα.

Δες εδώ καλλιτέχνες που πέθαναν σε νεαρή ηλικία!

Ο πρωτοπόρος του νέου κύματος της hip-hop XXXTentacion (20) έχασε επίσης την ζωή του το 2018, θύμα ληστείας και δολοφονίας τον Ιούνιο. Τέλος, η βασίλισσα της soul Aretha Franklin (76), μετά από μάχη με τον καρκίνο του πάγκρεας, πέθανε στις 16 Αυγούστου.

Άλλες απώλειες που αναζητήθηκαν πολύ φέτος στο Google, ήταν ο θάνατος του δημιουργού πολλών από τους χαρακτήρες που ανέφερα πριν, Stan Lee (95) τον Νοέμβρη από ανακοπή και του θεωρητικού φυσικού Stephen Hawking (76) τον Μάρτιο, που τελικά υπέκυψε στην νόσο ALS, με την οποία είχε διαγνωστεί στις αρχές της δεκαετίας του ’60.

Κι αν θες να θυμηθείς κι άλλες προσωπικότητες που “έφυγαν” φέτος από κοντά μας, εδώ σε έχουμε.

Για να αλλάξω κλίμα, οι αναζητήσεις μας στη Google για το 2018 δείχνουν πόσο ποιοτικοί είμαστε και πόσο έρχονται οι ξένοι και μας αλλοιώνουν τον πολιτισμό.

Γι’ αυτό ας δούμε τις κορυφαίες αναζητήσεις στη Google για την Ελλάδα.

αναζητήσεις στη Google

Συγκεκριμένα, οι top αναζητήσεις για την Ελλάδα απαρτίζονται από τον δεύτερο κύκλο του Survivor, το Game of Love, το Τατουάζ και την Eurovision. Φυσικά, αυτό που αναζητούν περισσότερο απ’ όλα οι Έλληνες στη Google, είναι το Power of Love. Το οποίο, μετά από την έρευνα που έκανα γι’ αυτό το άρθρο, έμαθα πως πάει για δεύτερο κύκλο. Μπράβο ρε παιδιά.


Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το άρθρο, χωρίς να μιλήσω γι’ αυτά που ανοίγουμε incognito στο Google για να ψάξουμε.

Το pornhub ανακοίνωσε τις στατιστικές του για το 2018. Οι κορυφαίες κατηγορίες ήταν: lesbian, hentai, milf, step mom και Japanese. Επίσης, την μεγαλύτερη άνοδο στον χώρο του πορνό σημείωσε φέτος το Fortnite, στην δεύτερη θέση πίσω από την Stormy Daniels.

Αναγκάσατε την πλατφόρμα να έχει στατιστικές για το πόσοι είδαν τσόντες με θέμα το Fortnite. Stay classy guys.

αναζητήσεις στη Google

Σχόλια