2018… Άλλη μια χρονιά φτάνει εναγωνίως στο τέρμα για να δώσει με τη σειρά της τη σκυτάλη σε μία νέα, πολλά υποσχόμενη χρονιά…

Θα μπορούσα να πω, αν με ρωτάτε, πως ήταν και αυτή μία χρονιά, όπως όλες οι άλλες, που εμπεριείχε τα πάντα: ανθρώπινο πόνο, συγκινήσεις, πρωτόγνωρες εμπειρίες, έρωτα, θάνατο κλπ κλπ, και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!!

“Ποιά όμως από αυτά ήταν αποτέλεσμα δικών μας επιλογών και δράσεων και ποια από αυτά απλές ενέργειες ενός από μηχανής θεού;”

Κάποια από αυτά που μας συνέβησαν είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικόκοινωνικό επίπεδο, μας επηρέασαν βαθύτατα, και μας στιγμάτισαν αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια αυτού του τόσο θυελλώδη χρόνου. Ενώ κάποια άλλα πέρασαν χωρίς να αφήσουν καν το στίγμα τους.

Όπως και να’χει, πάντα κάθε χρόνο τέτοιες μέρες είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθένα μας ξεχωριστά να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που τελειώνει, να αναστοχαστεί γεγονότα, καταστάσεις και συναισθήματα που πολύ πιθανόν  τον καθόρισαν ως οντότητα και στη συνέχεια, να σκεφτεί συνειδητά τις επιλογές που δύναται και οφείλει να κάνει για το νέο έτος, ώστε να εξελιχθεί ως άνθρωπος.

2019: It’s time to put new year’s resolutions!

Έρχεται, λοιπόν, ο πολυπόθητος καινούριος χρόνος που κρύβει νέες προκλήσεις και εκπλήξεις και το μόνο που ζητά είναι να τον εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

“Τι θέλει να πει ο ποιητής;;”

Θέλω να πω πως, πέρα από το φαγοπότι των γιορτινών ημερών και την υπερκαταναλωτική μανία, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο στο οποίο να στοχοθετήσουμε τα σχέδια μας, αλλά και να θέσουμε προτεραιότητες για τη νέα χρονιά που πλησιάζει.

Keep your mind: Όταν σχεδιάζεις και οργανώνεις εκ των προτέρων το μέλλον σου και αυτά που θέλεις να πετύχεις, να είσαι σίγουρος/η πως είναι αδύνατον να μην τα πετύχεις.

Επομένως, πιάσε χαρτί και στυλό και κάνε μια λίστα με αυτά που εσύ επιδιώκεις να πετύχεις το νέο έτος είτε επαγγελματικά, είτε σε επίπεδο σχέσεων είτε σε καθαρά προσωπικό επίπεδο.

Εκτός και αν είσαι τύπος που σκέφτεται πολύ και στοχοθετεί νοερά, τότε θα αρκεστείς στο να βάλεις στο μυαλό σου κάποια πράγματα που θέλεις να υλοποιήσεις.

Εγώ, ωστόσο, θα σου πρότεινα να καταγράψεις όλα όσα σκέφτεσαι γιατί θεωρώ πως όταν αποτυπώνουμε κάτι στο χαρτί είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας.

Περί στόχων αποφάσεων και new year’s resolutions, λοιπόν…

1. Ταξίδια: Αδιαμφισβήτητα τα ταξίδια είναι ένας στόχος που σίγουρα δεν θα λείψει από καμία resolution list. Όλοι μας χρειαζόμαστε στιγμές χαλάρωσης και διαφυγής από τη ρουτίνα για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια εξόρμηση είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό για να αναζωογονηθούμε και να γνωρίσουμε νέα μέρη;

2. ΤαινίεςΒιβλία: Υπάρχουν και αυτοί που αγαπούν το σινεμά και το διάβασμα και ως εκ τούτου κάθε χρόνο κάνουν το δικό τους μαραθώνιο βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας βιβλία που έχουν σημειώσει στην λίστα τους. Για αυτά τα άτομα, λοιπόν, είναι αδιανόητο να λείπουν από μια τέτοια λίστα ταινίεςσειρές και βιβλία που ο καθένας σκόπευε να δει-διαβάσει την νέα χρονιά.

3. ΑθλητισμόςBody building: Άλλος ένας στόχος που θέτουν κάποια άτομα για την χρονιά που έρχεται είναι το να αρχίσουν ή να συνεχίσουν κάποιο άθλημα, ή κάποια αθλητική δραστηριότητα, να γυμναστούν και ενδεχομένως κάποιοι να χάσουν το περιττό βάρος τους. Αυτός ο στόχος ωφελεί τα άτομα σε τομείς επαγγελματικούς, διαπροσωπικούς και προσωπικούς, ενισχύοντας την αυτόεικόνα τους και αυξάνοντας το επίπεδο ευεξίας τους.

Μήπως ήρθε, λοιπόν, και η δική σου στιγμή να γνωρίσεις κάποιο άθλημα, να πας γυμναστήριο ή να αρχίσεις ασκήσεις στο σπίτι σου; Σκέψου το!

4. Επαγγελματική ανέλιξη: Σημαντικός τομέας στη ζωή του κάθε ατόμου είναι το επάγγελμα του καθώς και η εξέλιξη του σε αυτό. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας από μας θέτει στόχους και βρίσκει τρόπους και μέσα να εξελιχθεί σε αυτό που κάνει και να φτάσει στο ζενίθ των δυνατοτήτων του.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο με βήματα που πρέπει να κάνουμε κάθε φορά καθώς και επαγγελματικές δεξιότητες που πρέπει να κατακτούμε ούτως ώστε να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε επαγγελματικές προαγωγές.

5. Whatever else: Φυσικά και δεν είναι μόνο αυτοί οι στόχοι που θέτουν οι άνθρωποι ούτε είναι αντικειμενικοί και πανανθρώπινοι, εγώ απλά έγραψα κάποιους στόχους που είναι ενδεικτικοί και βασικοί για μένα και προσπαθώ να τους υλοποιώ κάθε χρονιά που έρχεται.

Θα χαιρόμουν πολύ αν ταυτίζονταν με τους δικούς σου στόχους, αν πάλι όχι,  it’s ok, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ξέρει αυτός για τον εαυτό του τη μυστική συνταγή της ευτυχίας..

Σου εύχομαι, λοιπόν, καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα και το κυριότερο: να θέτεις στόχους για να τους πραγματοποιείς!!!

Σχόλια