Πως ένα βιβλίο parody κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 1 των best seller του Amazon; Μα προφανώς, χάρη στα vines.

Tον Οκτώβριο του 2017 κυκλοφόρησε το καλύτερο βιβλίο έβερ, το Milk & Vine. Τώρα μπορεί κάποιος να πει πως δεν πλησιάζει ούτε καν τη μια σελίδα των Άθλιων του Ουγκό ή την Άννα Καρένινα του Τολστόι, αλλά πιθανότατα είναι απλά hater και δεν θα καταλάβει ποτέ τη τέχνη του ΚΑΛΟΥ vine.

Τώρα κάποιος μπορεί να πει πως καλά vines δεν υπάρχουν και γι’αυτό έκλεισε και το Vine κιολας.

Milk & Vine

Για όσους δεν ξέρουν, το Vine ήταν μια εφαρμογή στην οποία όποιος ήθελε πόσταρε ένα βίντεο διάρκειας 6 δευτερολέπτων, το οποίο και έκλεισε τον Ιανουάριο του 2017. Από εκεί βγήκαν ορισμένα βίντεο διαμάντια (non culturelle), τα οποία βλέπουμε όποτε βαριόμαστε σε compilation στο Youtube.

Για παράδειγμα:

O Adam Gasiewski και η Emily Beck, φοιτητές από τη Φιλαδέλφια, αποφάσισαν, όπως κάνει κάθε πρωτοετής, να γράψουν ένα βιβλίο. Επηρεασμένοι από το βιβλίο best-seller “Milk & Honey” Ρούπι Κάουρτης  οπού κάθε σελίδα έχει ένα μικρό ποίημα-quote τύπου Δεγαμινιώτη και ένα minimal σκιτσάκι, αποφάσισαν να τρολλάρουν και να φτιάξουν το δικό τους parody βιβλίο με τίτλο “Milk & Vine”.

Milk & Vine

Έτσι οι δύο φοιτητές, αποφάσισαν να φτιάξουν τα αγαπημένα τους vines σε ένα βιβλίο, και να το κυκλοφορήσουν στο Amazon. Με το πρώτο tweet του Adam, το οποίο έγινε retweet 50.000 φορές μέσα σε λίγες ώρες, τα παιδιά κατάλαβαν πως το βιβλίο θα γίνει viral.

Μέσα σε έναν μήνα το βιβλίο έγινε best seller στο Amazon στα top books, αλλά και στη κατηγορία “American Literature”.

“We’re redefining the meaning of poetry” τουίταρε ο Adam και δεν έχει καθόλου άδικο.

Milk & Vine

To βιβλίο κοστίζει γύρω στα 3-5 ευρώ στο Amazon (γκουχ γκουχ το βρίσκετε και σε pdf) και αξίζει να το τσεκάρετε αν θέλετε να νοσταλγήσετε τα κακά vines που βλέπατε στις 3 το βράδυ αντί να πάτε για ύπνο.

Milk & Vine

#RIPVINE 2013-2017

Σχόλια