Σκληρό και άβολο ή αλλιώς πραγματικό και επίκαιρο. Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία παράσταση, Brandon Teena, του Στέλιου Καλαϊτζή ήρθε και δυστυχώς είναι και πάλι επίκαιρη στην χώρα μας.

Ένα αγόρι ο Brandon Teena φεύγοντας από την πόλη του και την έως τώρα ζωή του, θέλοντας απλώς να βρεθεί κάπου που μπορεί να είναι ο εαυτός του (too much to ask), πέφτει πάνω στο Falls City της Νεμπράσκα.

Μία παρέα ντόπιων παίρνει από κοντά τον αθώο και εύπλαστο Brandon κάνοντας ο,τι περνάει από το χέρι της για να μείνει εκεί και να ναι ευχάριστη η διαμονή του.

Brandon TeenaΟ ίδιος διασκεδάζει με την καινούργια παρέα του και τη ζωή του και σαν αφελής που είναι τολμάει να κάνει όνειρα και να ερωτευτεί. Η διαλεχτή της καρδιάς του, τον ερωτεύεται και αυτή και όλα δείχνουν ότι οι δυο τους βαδίζουν προς πελάγη ευτυχίας.

Ο νεαρός Brandon έχει όμως μία αλήθεια που τον βασανίζει και όταν αυτή αποκαλύπτεται, βγαίνουν στην επιφάνεια η μισανθρωπία και ο φόβος τον ανθρώπων που τον είχαν αγκαλιάσει ως εκείνη την στιγμή τους μετατρέπει σε τέρατα. Ένα αγόρι σε κρίση σεξουαλικότητας που απλώς θέλει να είναι ο εαυτός του, μοιάζει ξαφνικά με φρικιό στην μικρή κοινωνία του Falls City που του φέρεται με τον χειρότερο τρόπο. Η συνέχεια επί σκηνής…

Συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη Στέλιο Καλαϊτζή και σε όσους βοήθησαν να στηθεί η παράσταση. Όσοι έχετε δει την ταινία “Boys don’t cry” θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι από την θεατρική μεταφορά της και για όσους δεν την έχετε δει να είστε σίγουροι πως θα απολαύσετε μία εκπληκτικά καλοστημένη παράσταση με δυνατές ερμηνείες. 

 

Ξεχωριστό μπράβο αξίζει στην Νίκη Μαστροκάλου για την ερμηνεία της και στην LOU για την πρωτότυπη μουσική επένδυση της που δένει άψογα με την ατμόσφαιρα του έργου. 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία-Επιμέλεια κειμένου: Στέλιος Καλαϊτζής
Σκηνογραφία: Γιώργος Λυντζέρης
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ελισάβετ Λάτσιου-BRAINSHOT
Βοηθός Ενδυματολογίας: Jerry Scott’s
Πρωτότυπη μουσική: LOU
Επιμέλεια κίνησης: Έλιο Φοίβος Μπέικο
Φωτισμοί: Άννα Ρεμούνδου
Βοηθοί σκηνοθεσίας: Γιέλενα Γκάγκιτς, Μαίρη Βούλγαρη
Φωτογραφία: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Επιμέλεια κομμώσεων: INBERLIN hairstyling
Trailer: Στέλιος Καλαϊτζής, Midnight Pictures
Σχεδιασμός αφίσας: Ιωάννα Μαρασιώτη
Παραγωγή: AUDE SAPERE

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Θεόφιλος Μανόλογλου, Νίκη Μαστροκάλου, Μελανία Μπαλτσίδου, Ιάσονας Παπαματθαίου, Εύη Τσάφου, Ελένη Φαλατάκη, Αναστάσης Χριστοφιλόπουλος

 

INFO

Πρεμιέρα: Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 12€

Μειωμένο  (φοιτητές, κάτοχοι κάρτας πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, κάτοχοι κάρτας ανεργίας): 10€

Ατέλεια: 5€

Τηλέφωνο κρατήσεων: 213 0356472, τηλέφωνο επικοινωνίας: 698 1233834

Προπώληση Viva: https://www.viva.gr/tickets/theater/vault-thatre-plus/brandon-teena
Facebook page: https://www.facebook.com/BrandonTeenaVault

VAULT Theatre Plus (Μελενίκου 26, Βοτανικός). Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός

Για δημοσιογραφική πρόκληση, συνεντεύξεις ή άλλα θέματα επικοινωνίας μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς στο 694 9928999 ή ηλεκτρονικά στο: brandonteena.vaulttheater@gmail.com

Φωτογραφίες: Ναταλία Μαραγκού

Σχόλια