Σου προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες κωμικές σειρές Netflix που πρέπει να δεις!

Η κωμωδία είναι ξεκάθαρα το πιο αδικημένο είδος τέχνης. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από το πόσο λίγες είναι οι καλές κωμικές σειρές. Στο ελληνικό Netflix δυστυχώς οι καλές κωμικές σειρές  είναι πάρα πολύ λίγες. Θα σου προτείνω 5 από αυτές, και ανάλογα με τα γούστα σου, μπορείς να τις δεις.

Αλλιώς υπάρχουν άλλες πιο ανάλαφρες (Fuller House), πιο ρομαντικές (Love), και μερικές animated (Disenchantment) που μπορείς να κάτσεις να ασχοληθείς. Εγώ δεν μπορώ.

Τι ΔΕΝ έχει το ελληνικό Netflix

The Office, How I met your Mother, Parks and Recreation, Community, It’s always Sunny in Philadelphia, Sillicon Valley, Workaholics

Notable Mentions 

Archer, American Vandal, Rick and Morty, That 70’s show  

Υ.Γ Βάλτε The Office ρε μαλ@κες, για όνομα πια.

1. Brooklyn Nine-Nine

Θα είναι σαν αστυνομική σειρά αλλά δεν θα είναι. H σειρά φαινόμενο, με πρωταγωνιστή τον Adam Samberg θα σε αφήσει κολλημένο στην οθόνη σου για ώρες. Δεν θα πω κάτι για τη πλοκή, απλά θα πω πως είναι αστυνομικοί σε κωμική σειρά, με κάμερες τύπου The Office.

Επιπλέον, οι χαρακτήρες είναι κυριολεκτικά ένας και ένας.

Jake Peralta, ο καλύτερος ντετέκτιβ του τμήματος αλλά τις περισσότερες φορές πιο χαζός και από πατάτα (δεν ξέρω ποιο είναι το IQ μιας πατάτας αλλά ας υποθέσουμε πως είναι χαμηλό).

Amy Santiago, η αστυνομικός με τις πιο ακραίες εκρήξεις OCD που έχουν υπάρξει σε σειρά.

Terry Jeffords, ο Terry Crews. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Rosa Diaz, η badass αστυνομικός που θα μπορούσε να παίζει σε CSI μόνη της.

Charles Boyle, ίσως ο καλύτερος λούζερ (που μόνο λούζερ δεν είναι) που θα δεις σε σειρά και δεν μπορείς να μην λατρέψεις.

Gina Linetti, η επιτομή του 💯emoji και το μεγαλύτερο τρολ εβερ.

Raymond Holt, ο ανέκφραστος καπιτάνο του τμήματος και ξεκάθαρα ο καλύτερος χαρακτήρας της σειράς. Μετά τους Hitchcock & Scully.

Σχετική εικόνα

2. Trailer Park Boys

Ξεκάθαρα η πιο εγκληματικά underrated κωμωδία που έχει υπάρξει. Η καναδική ΣΕΙΡΑΡΑ με τίτλο Trailer Park Boys είναι ένα cult αριστούργημα που ξεκίνησε (σαν σειρά) το 2001 μέχρι και το 2007, και ξεκίνησε ξανά μέσω Netflix από το 2014 μέχρι και το 2018.

Το σενάριο σε αυτή τη σειρά αλλάζει προφανώς κάθε σεζόν. Σε γενικές γραμμές,  η παρέα του Ricky, του Julian και του Bubbles προσπαθούν να βγάλουν λεφτά με νόμιμο ή παράνομο τρόπο και να έχουν μια καλή ζωή στο πάρκο τροχόσπιτων του Sunnyvale. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ, και από δω το πάνε από κει το πάνε, στη φυλακή καταλήγουν.

Σειρά χάος, (πάλι σε στυλ ντοκιμαντέρ), με τους Julian, Bubbles, Mr. Lahey Randy, J-Roc κλπ. να δίνουν ρεσιτάλ, αλλά αυτός που πραγματικά ξεχωρίζει να είναι ο Ricky. Ένα κράμα Cartman από South Park (όταν είναι στις καλές του) και Φατσέα (σκοτώνει την αγγλική γλώσσα 10 φορές χειρότερα) δημιουργεί παραδόξως έναν συμπαθέστατο χαρακτήρα που έχει χαρίσει τις πιο cult σκηνές έβερ.

3. Norsemen

Έψαχνα να δω μήπως είχε ξεκινήσει η νέα σεζόν Vikings. Ξαφνικά στα προτεινόμενα βλέπω Norsemen. Εποχής λέω πάλι με vikings, σφαγές και τέτοια. Βλέπω το πρώτο πεντάλεπτο και τρώω το σκάλωμα της ζωής μου. Το Norsemen είναι κωμωδία.

Μετά το πρώτο σοκ κάθομαι και το βλέπω στα σοβαρά να δω τι έχει να πει. Τελικά είδα και τις δύο σεζόν μέσα στην εβδομάδα. Η νορβηγική σειρά Norsemen, είναι η πιο random σειρά εποχής που υπάρχει. Μέσα από τη κωμωδία η οποία είναι πάρα πολύ επηρεασμένη από το στυλ των Monty Python, σπάνε τα ταμπού για τη ζωή των vikings, έχουν έξυπνα λογοπαίγνια και αστείους διαλόγους, ενώ οι σφαγές και το ξύλο δεν λείπουν από το προσκήνιο.

Χαρακτήρας που μου τράβηξε το ενδιαφέρον είναι ο πρωταγωνιστής είναι ο Orm, o viking που δεν έχεις συναντήσει. Ο Michael Scott των Vikings. Ο Ragnar Lothbrok των φτωχών. Ο Ορμ είναι ένας δειλός βασιλιάς ενός χωριού της Νορβηγίας που αποφασίζει να μην διοικεί ένα χωριό στο οποίο κύριο ενδιαφέρον δίνουν στον πόλεμο και τις επιδρομές, αλλά να δημιουργήσει ένα χωριό που θα αποτελέσει τη πρωτεύουσα του πολιτισμού για τις τέχνες και το θέατρο σε ολόκληρη τη Νορβηγία. Γιατί όχι;

4. Friends

Ε, εντάξει είναι τα Φιλαράκια δεν θα κάτσω να το αναλύσω. Από το να τα βλέπεις κάθε ΣΚ στο Σταρ δες τα όλα μαζί σε μια εβδομάδα στο Netflix.

5. Bojack Horseman

 

Πιθανότατα πλέον γνωρίζεις ήδη τι εστί Bojack Horseman. Νιχιλισμός και υπαρξιακά ερωτήματα σε συνδυασμό με καρτούν και χιούμορ. Δεν ταιριάζει στο στυλ μου, έχω προσπαθήσει να το δω, καταλαβαίνω το appeal αλλά ακόμα δεν νιώθω το κλικ. Κάποια στιγμή θα συμβεί.  Μέχρι τότε διάβασε αυτό το άρθρο, που κατα 99% θα σε πείσει να λιώσεις τον Bojack σε μια μέρα.

Bojack Horseman: Τι θα σου συμβεί αν δεις όλο το νέο κύκλο σε μία μέρα;

Σχόλια