Το Balkans Beyond Borders βραβεύτηκε με την πέμπτη θέση στο Βραβείο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και μας θυμίζει ότι όλοι είμαστε ευρωπαίοι!

Το Balkans Beyond Borders είναι μία ελληνική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία ξεκίνησε το εγχείρημά της το 2010 και από τότε, έχει κερδίσει δύο σημαντικές βραβεύσεις. Το Βραβείο Καρλομάγνος για τη Νεολαία (2011) και το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) για την Κοινωνία των Πολιτών (2018).

Σκοπός του είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και η συνεργασία μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων, με στόχο την ενίσχυση της Ευρώπης και το χτίσιμο μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Η οργάνωση προσπαθεί μέσω της τέχνης, η οποία αποτελεί μέσο λύσης των διαφορών των χωρών της περιοχής, να προωθήσει την πολιτιστική ενότητα στην Ευρώπη, καθώς και να ενισχύσει τις γνώσεις των πολιτών σχετικά με την κινηματογραφική κληρονομιά της ηπείρου.

Το Balkans Beyond Borders ασχολείται με τη δημιουργία ενός φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα σε μια διαφορετική πόλη των Βαλκανίων, ενώ το θέμα του είναι συνυφασμένο με κοινωνικά και πολιτικά θέματα, που ενδιαφέρουν τους πολίτες του σήμερα.

Το 9ο Φεστιβάλ BBB μικρού μήκους έγινε στo Novi Sad της Σερβίας, τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ για το 2019 ο προορισμός δεν είναι άλλος από την Αθήνα και αναμένεται η ανακοίνωση του θέματός του!Balkans Beyond Borders

Η νίκη του Balkans Beyond Borders στην Κοινωνία των Πολιτών 2018

Το Balkans Beyond Borders (BBB) στις 13 Δεκεμβρίου πέτυχε έναν πολύ σημαντικό στόχο, αφού βρέθηκε μεταξύ των πέντε νικητών για το Βραβείο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) για την Κοινωνία των Πολιτών 2018.

Φέτος, τιμήθηκαν οργανισμοί που προωθούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα, τις αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά, αφού είναι πολύ σημαντικό, εν έτει 2018, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να είναι ενωμένα.

Οι υποψηφιότητες ήταν περισσότερες από 150 και προέρχονταν από 27 χώρες, παρ’ όλα αυτά το Balkans Beyond Borders κατάφερε να ξεχωρίσει μαζί με δύο υποψήφιους από τη Γερμανία, έναν από την Ιταλία και έναν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βραβείο παραλήφθηκε από τη Βερονίκη Κρικώνη (συνιδρύτρια του BBB) και τον Δημήτρη Μαραγκό (Υπεύθυνο Δικτύωσης). Και οι δύο στην ομιλία τους στην ολομέλεια της Ευρωπαϊκής και Οικονομικής Επιτροπής της ΕΕ τόνισαν τη σημασία και τη σημαντικότητα της αλληλέγγυας και ενωμένης Ευρώπης.

Μεταναστευτικό, οικονομική κρίση, πολιτική αστάθεια είναι μόλις λίγα από τα γεγονότα, που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μεταναστευτικό, τα τελευταία χρόνια, έχει οξύνει το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς και κατά συνέπεια τα προβλήματα εντός της ηπείρου. Επιπλέον, η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στην Ευρώπη, από την οικονομική κρίση και πλέον δεν είναι η μοναδική χώρα με οικονομικά προβλήματα.

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία, που έχουμε στα χέρια μας είναι η ενότητα και η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, και όπως τόνισαν και οι δύο ομιλητές, με αυτά πρέπει να προχωρούμε σε πράξεις, αλλάζοντας τα πράγματα προς το καλύτερο.

Μάθε περισσότερα για το Balkans Beyond Borders εδώ!

Σχόλια