Πάντα τα επιτραπέζια θα μας γυρνούν πίσω και θα μας θυμίζουν τα καλύτερα παιδικά μας χρόνια.

Το παιδί που κρύβω, όχι και τόσο καλά, μέσα μου έχει πάντα την διάθεση να παίζει επιτραπέζια -εντός σπιτιού ή εκτός σε μαγαζιά με επιτραπέζια- και να χαλαρώνει. Και όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, οι γιορτές και οι αργίες, τόσο πιο πολύ αναζητώ την ξεκούραση.

Σκέψου υπάρχει κάτι καλύτερο από το βρεθείς μια γιορτινή μέρα, άντε ένα απλό Σαββατοκύριακο, με την παρέα σου και να περάσεις καλά χωρίς να χρειαστεί να πας κάπου έξω;

Απλά να μείνεις μέσα και να παίξεις ένα αγαπημένο επιτραπέζιο;

Όμως, πώς είσαι σίγουρος ότι το επιτραπέζιο που θα παίξετε θα σας αρέσει και δεν θα βαρεθείτε αμέσως;

Όπα όπα πολλά τα ερωτήματα που έβαλα. Μην το κάψουμε κιόλας!

Αλλά μην σκας, είμαι εδώ για να σου δώσω και την λύση.

Βασικά όχι εγώ. Γιατί αν όντως ήταν δική μου παντέντα τώρα δεν θα με διάβαζες αλλά θα ερχόσουν να παίζεις στο μαγαζί μου και εγώ θα ήμουν ένας πλούσιος πλην νομοταγής ελεύθερος επαγγελματίας.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, να δούμε τα καλύτερα μαγαζιά με επιτραπέζια…

1. Playhouse

Το playhouse αποτελεί το νούμερο ένα προορισμό στη λίστα με τα καλύτερα μαγαζιά με επιτραπέζια για να δοκιμάσεις ό,τι νέο επιτραπέζιο κυκλοφορεί.

Αποτελεί το πρώτο μαγαζί που δημιούργησε τον όρο παιχνιδοκαφέ και μέχρι στιγμής μετρά αρκετά μαγαζιά στο δυναμικό του.

Στο συγκεκριμένο μαγαζί εσύ και η παρέα σου έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε εκατοντάδες παιχνίδια από στρατηγικής, ταχύτητας και παρατηρητικότητας, μέχρι και παιχνίδια μπλόφας.

Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια είναι το «Αγγελοπάζαρο» και αν δεν το έχεις δοκιμάσει πίστεψέ με, σου προσφέρει ώρες ασταμάτητου γέλιου, δολοπλοκιών, αγοραπωλησιών και χαλάρωσης.
μαγαζιά με επιτραπέζια

Διεύθυνση: Σκουζέ 3, Αθήνα 105 60

2. The House Rules

Το the house rules εδρεύει στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στο Μαρούσι εδώ και 4 χρόνια και αποτελεί ένα πολύ καλό προορισμό για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα όχι μόνο για την χαλαρή του ατμόσφαιρα και τις προσιτές του τιμές, αλλά και για τα αμέτρητα παιχνίδια του.

Κατά καιρούς διοργανώνονται αγώνες παιχνιδιών tichu. Αν σε ενδιαφέρει, ψάξου μικρέ μου tichumaniac.

Το προσωπικό απίστευτα φιλικό και εξυπηρετικό. Αγαπημένο παιχνίδι εδώ οι «αλχημείες». Στο συγκεκριμένο επιτραπέζιο μια ομάδα τρελών επιστημόνων, η οποία δεν έχει ιδέα από χημεία, προσπαθεί να μετασχηματίσει ένα μόριο και να δημιουργήσει από αυτό καινούρια στοιχεία, αλλά… τα θαλασσώνει.

Εεεε λοιπόν το καλύτερο στο κράτησα για το τέλος. Εσύ με την παρέα σου είστε οι τρελοί επιστήμονες. Τι λες, το έχεις;μαγαζιά με επιτραπέζια

Διεύθυνση: Δημητρίου Ράλλη 4, Μαρούσι 151 24

3. Playstories

Άλλο ένα μαγαζί στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι. Το playstories μπορεί να χαρακτηριστεί και ως μια όαση παιχνιδιού. 

Όαση όχι μόνο για τα 300+ παιχνίδια που διαθέτει αλλά και για τον υπέροχο κήπο του. Εεε εντάξει μην φανταστείς κάνα τεράστιο κήπο αλλά η αυλή που διαθέτει μπορεί να χαρακτηριστεί σίγουρα όαση για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκεί μπορούμε να δοκιμάσουμε από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες όσο και πιο παλιά επιτραπέζια.

Αγαπημένο παιχνίδι «The Mind» ένα παιχνίδι που… απαγορεύεται η ομιλία. Ναι ναι καλά διάβασες, οι παίκτες όχι μόνο πρέπει να συνεργαστούν για να νικήσουν, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Ο σκοπός είναι να πετάξεις από τα χέρια σου τις κάρτες με τα πιο χαμηλά νούμερα και να εύχεσαι να μην έχει κανένας χαμηλότερο από εσένα.

μαγαζιά με επιτραπέζια

Διεύθυνση: Αριστοφάνους 34, Χαλάνδρι 152 32

4. Toy Stories

Το όνομα του συγκεκριμένου μαγαζιού μου θυμίζει πάρα μα πάρα πολύ το Τoy story και για τον λόγο αυτό το φωνάζω Woody.

Έεελα ακόμη να το πιάσεις το κακό μου χιούμορ. Ο Woody ο είναι ο καουμπόι των ταινιών Τoy story.

Το πρώτο στη λίστα από τα μαγαζιά με επιτραπέζια, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια και σαν μαγαζί που σέβεται τον εαυτό του ο καφές είναι προσιτός για όλους.

Μαζί με το παρεΐστικο κλίμα που θα συναντήσεις μην ξεχάσεις να παίξεις και το αγαπημένο μου παιχνίδι «πες το με ένα ντου».

Εντάξει ποτέ δεν τα έχω καταφέρει σε αυτό το παιχνίδι, ποτέ κανένας δεν έχει βρει έστω και ένα τραγούδι που θα πω. Αλλά εγώ ακόμη προσπαθώ. Ευτυχώς που μόνο μουγκρίζω και δεν τραγουδάω!

μαγαζιά με επιτραπέζια

Διεύθυνση: Ηροδότου  32, Περιστέρι 121 34

5. Κάισσα Café 

Το Κάισσα Café αποτελεί ένα υπέροχο χώρο ξεγνοιασιάς στο κέντρο της Αθήνας και πάνω απ’ όλα ο χώρος σου αφήνει την αίσθηση ότι είσαι σπίτι σου.

Εντάξει αυτό το νιώθεις πάντα όταν η παρέα είναι καλή.

Έχουμε -συγγνώμη για τον όρο- πραγματικά «ξεφτυλιστεί» σαν παρέα και συνεχίζουμε να πηγαίνουμε εκεί στο ίδιο. Αγαπημένο επιτραπέζιο το «Jungle Speed».

Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότεροι το έχουν παίξει και αποτελεί ένα αγαπημένο επιτραπέζιο για όλους μας

Το έχω αγοράσει!

μαγαζιά με επιτραπέζια

Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεσογείων 12, Αθήνα 115 27

6. House of Games

Το House of Games είναι και αυτό ένα από τα μαγαζιά με επιτραπέζια, που βρίσκεται στα δυτικά προάστια και αποτελεί ένα ωραίο μέρος χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Αν πας το απογευματάκι θα βρεις σίγουρα να καθίσεις. Όσο βραδιάζει, βέβαια, δυσκολεύουν τα πράγματα.

Οι κανόνες ησυχίας προσπαθούν να τηρηθούν όσο και στα υπόλοιπα μαγαζιά. Αλλά αν έχεις πάει καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Αγαπημένο επιτραπέζιο το «Tsuro».

Σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες πρέπει να τοποθετήσουν τα πλακίδια τους μπροστά από το πιόνι τους με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε ο δρόμος / μονοπάτι που σχηματίζεται να συνεχίζεται σε κάθε γύρο και να μην οδηγεί σε αδιέξοδο.

μαγαζιά με επιτραπέζια

Διεύθυνση: Μυριοφύτου 21, Αιγάλεω,  122 42

Κράτα σαν καλά κρυμμένο θησαυρό αυτό που θα σου πω.

Πήγαινε όποτε μπορείς και παίξε όσο περισσότερα παιχνίδια μπορείς. Μόλις το βρεις πήγαινε και αγόρασέ το. Θα σου χαρίσει πολύ όμορφες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Και τώρα ήρθε η ώρα να σηκωθείς και να επισκεφτείς κάποιο από τα παραπάνω μαγαζιά με επιτραπέζια και θα με θυμηθείς!

Σχόλια