Το Frapress.gr βρέθηκε στο κατάμεστο Six d.o.g.s για τον καινούριο δίσκο των Xylouris White, “Mother”.

Ο χώρος έξω από το Six d.o.g.s άρχισε να γεμίζει παραπάνω από μία ώρα νωρίτερα, από κόσμο που ήθελε να ακούσει το εντυπωσιακό ντουέτο Xylouris White, που απαρτίζετια από τους Ψαρογιώργη (Γιώργος Ξυλούρης) και Jim White.

Το μουσικό δίδυμο, έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του από το 2014 και τον πρώτο του δίσκο “Goats”, όπου παρουσίασαν το δικό τους είδος μουσικής, γεμάτο ρυθμικότητα, free-jazz στοιχεία και φυσικά μελωδίες βγαλμένες από χρόνια Κρητικής μουσικής παράδοσης.

Xylouris White

Tέσσερα χρόνια και ένα δίσκο (“Black Peak“) μετά, οι Xylouris White έχουν κερδίσει το στοίχημά τους. Ο κόσμος αγαπά τη μουσική τους, στα live τους προσελκύουν όλες της ηλικίες και έχουν ένα γεμάτο πρόγραμμα με συναυλίες σε όλον τον κόσμο.

Κυρίως, δεν είναι γραφικοί. Αυτό φυσικά δεν ήταν ποτέ κίνδυνος για μουσικούς με τόση πολυετή και ουσιαστική εμπειρία, αλλά όπως και να έχει είναι πραγματικά αναζωογονητικό να βλέπεις το σύγχρονο πρόταγμα της μουσικής παράδοσης της Κρήτης να παντρεύεται τόσο πετυχημένα το avant-rock, παραδίδοντας φρέσκα ακούσματα, με βαθιές ωστόσο ρίζες.

Εκρητικοί, γεμάτοι ενέργεια ρυθμοί εναλλάσονταν με ήπιες, υπνωτικές μελωδίες, κάνοντας τον κατάμεστο χώρο του Six d.o.g.s να ταλαντεύεται ανάμεσα στο πανηγύρι και τη  μυσταγωγία.

Η νέα δισκογραφική δουλειά των Xylouris White με τίτλο “Mother” ήδη συζητιέται και έχει προταθεί για βραβείο Aria στην κατηγορία World Music, συστήνοντας την κρητική μουσική και το εντυπωσιακό δημιουργικό όραμα των δύο μουσικών σε όλο τον κόσμο.

Τον δίσκο μπορείτε να βρείτε (και) online από την επίσημη ιστοσελίδα τους.

Σχόλια