Πού να βγεις Σαββατοκύριακο και να ξεχάσεις την εβδομάδα που πέρασε!

Επιμέλεια: Θάνος Δανιήλ Αλεξανδρίδης και Δαυίδ Χατζηκωστής

Ο Νοέμβριος έχει μπει, πλέον, για τα καλά και μαζί του όλες οι υποχρεώσεις. Μπορεί να τρέχεις με τη σχολή ή να έχεις πήξει στη δουλειά, πάντως ζεις βδομάδες κολασμένες.

Ένα Σαββατοκύριακο σου έμεινε για να χαλαρώσεις και εμείς εδώ οι δανδήδες (αυτό για τον Θάνο πάει να ξέρεις) του Frapress.gr είμαστε εδώ για να σε φτιάξουμε.

Επειδή έχουμε και ένα επίπεδο, ξεκινάμε με μπαλέτο. 

Η λίμνη των Κύκνων

Μπορείς να πας στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης, στις 10/11.

Αυτό το κλασσικό έργο του Τσαϊκόφσκι έρχεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Κέντρο πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος υπό τη μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και της σκηνοθετικής ματιάς του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Εξυπακούεται, βέβαια, η χαλαρή βόλτα πριν ξεκινήσει η παράσταση στους κήπους του Κέντρου.

The Factory

Παραμένουμε σε mood σκηνής αλλά με θέατρο.

Στην στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στις 8 με 11 Νοεμβρίου ανεβαίνει το The factory, σε σκηνοθεσία και κείμενο των Omar AbusaadaMohammad Al Attar, δυο σημαντικών Σύρων δημιουργών, οι οποίοι αποτυπώνουν την κατάσταση στη χώρα τους που μαστίζεται από τον εμφύλιο.

Το έργο βασίζεται σε μια πραγματική επένδυση κάποιας πολυεθνικής εταιρείας, η οποία ήταν να λάβει χώρα στην Συρία.

Το έργο παρουσιάζει τι ουσιαστικά παράγει ο πόλεμος και το πώς αυτός, εκτός του πόνου και των εικόνων καταστροφής, συνδέεται με επιχειρηματικά παιχνίδια και κέντρα εξουσίας.

Οι Μπλε στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου

Το πασίγνωστο συγκρότημα με την φωνάρα και την τρέλα της Τζώρτζιας. Δεν χρειάζεται καμία σύσταση.

Είναι έτοιμοι να σε ξεσηκώσουν με την ροκ διάθεσή τους ακούγοντας τις επιτυχίες τους.

Μαζί τους και ο Ελληνογάλλος Georges Perin με Soul-funk διάθεση.

Πάμε για ποτό στο Σανταρόζα 3

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Θάνος και ΔαυίδΚάτι καινούριο παίζει εδώ και μερικούς μήνες στην ήσυχη πλατεία Σανταρόζα, στην καρδιά της Αθήνας, κι αν τύχει να περάσεις κάποιο βράδυ απ’ τη Σταδίου πιθανότατα θα το καταλάβεις απ’ τον κόσμο που θα δεις έξω με ένα ποτό στο χέρι.

 

Εκεί όπου κάποτε στεγάζονταν τα δικαστήρια της πόλης, αλλά για χρόνια μετά έδειχνε μια πλατεία χωρίς ζωή, παρά το αρκετό πράσινο που σπανίζει στην ευρύτερη περιοχή, δυο νεαροί φίλοι βρήκαν το δικό τους αγαπημένο σημείο και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το στέκι όπου οι ίδιοι θα ήθελαν να συχνάζουν.

Κάπως έδωσαν ξανά ζωή σε αυτήν την όμορφη γωνιά του κέντρου και τον περασμένο Δεκέμβριο μας σύστησαν το Santaroza 3, το δικό τους «little secret» bar , όπως αναφέρει και το neon που ξεχωρίζει στον χώρο.

Ένας all day προορισμός που σιγά, σιγά κάνει τα βήματά του και ήδη πολλοί έχουν αγαπήσει και αγκαλιάσει.

Αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας

Δε στο συνιστώ αν έχεις πάει το βράδυ στο Σταυρό του Νότου. Επίσης, θέλω να χαλαρώσεις, δεν λέμε και για τα 42 χλμ.

Μπορείς να πάρεις του φίλους σου και να μετέχεις στη διαδρομή των 5 χλμ, για να τρέξεις τόσο όσο χρειάζεσαι για να εκτονωθείς.

Και αφού έχεις κάψει θερμίδες και θα χρειάζεσαι μια αναπλήρωση, πρέπει να καταλήξεις για ένα brunch.

Δες το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Τι να κάνουμε, όπως και αν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, όποια κι αν είναι η κατάσταση των ομάδων, θα είναι πάντα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της χρονιάς.

Μάζεψε τα φιλαράκια σου, αν το δεις στο σπίτι πάρε πίτσες και μπύρες ή βγείτε σε κάποια τοπική καφετέρια εκεί που σίγουρα θα ακούσεις και την «ποδοσφαιρική σοφία» των παλαιότερων που αλλάζει κάθε 5 λεπτά.

Αν το πάρεις και στην πλάκα σίγουρα θα το διασκεδάσεις.

Επιχείρηση ”Βρώμικο”

Τέλος, Κυριακή βράδυ, το φαγητό είναι γνωστό ότι φέρνει όλους τους ανθρώπους πιο κοντά, ιδίως αυτό το οποίο μπορεί να ακολουθήσει μετά από μια βραδιά κραιπάλης με φίλους, που στο τέλος θα καταλήξει σε εκείνα τα «Βρώμικα»  σαντουιτσάδικα, που μόνο κατ’ ευφημισμόν είναι.

Τα «βρώμικα», παρά την απλότητα τους ως σάντουιτς, έχουν μέσα τους ένα μεγαλείο μαγειρικής απλότητας, που μπορεί να ικανοποιήσει τον κάθε καλοφαγά!
Τα φρέσκα υλικά, η πλούσια σως και τα φοβερά ψωμάκια κυριολεκτικά προσφέρουν μια απίστευτη γευστική ηδονή.

Για αυτό και εμείς θυσιαστήκαμε για ακόμα μία φορά να δοκιμάσουμε και να σας προτείνουμε τα 5 καλύτερα βρώμικα στην περιοχή των Αθηνών.

Ό τι κι αν επιλέξεις να κάνεις, ευχόμαστε να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Σχόλια