Το Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και εσύ δεν έχεις ακόμα σχέδια. Τέλεια για εμάς, γιατί είμαστε έτοιμοι να σου προτείνουμε ιδέες για να περάσεις εποικοδομητικά το Σαββατοκύριακο σου.

Spoiler alert: δεν έχει να κάνει με μπαρ, αλλά σίγουρα έχει να κάνει με ποιοτική διασκέδαση.

Επιμέλεια: Ανδριάνα Αργυροπούλου και Μαίρη Μαθιουδάκη

Αν θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα από το party hard και να κάνεις κάτι πιο εναλλακτικό, keep reading. Αν πάλι, είσαι από αυτούς που τους “αρέσει να μη λένε πολλά” όπως λέει και το τραγούδι και να απολαμβάνουν τη συντροφιά ενός βιβλίου ή κάποιας παράστασης, keep reading too.

Η Μαίρη προτείνει:

Τι μυρίζει, τι μυρίζει;

Χειμώνας μυρίζει! Πλέον, τα βράδια ζητούν χαμηλό φωτισμό, ζεστή σοκολάτα ή ένα ποτήρι από το αγαπημένο σου ποτό, αρωματικά κεριά, κουβερτούλα και τις… προτάσεις μας για ένα Σαββατοκύριακο στο κόσμο των αισθήσεων.

Αν θέλεις, λοιπόν, να έχεις δύο βράδια απολαυστικά σαν πραλίνα, με λίγη από την ένταση του εσπρέσσο, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα και μοναδικά σαν αλμυρή καραμέλα, τότε δεν έχεις παρά να με ακολουθήσεις!

Για αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα λέει: «εκκωφαντικοί» περίπατοι στα ήσυχα μονοπάτια του ρομαντισμού!

Καθώς θα αφήνεσαι στις γαργαλιστικές εκπλήξεις που κρύβει μέσα του μια κούπα αρωματικό τσάι ή ένα ποτήρι κρασί, πάρε δίπλα σου το βιβλίο «Amour – Ερωτική Ανθολογία» των εκδόσεων Αιώρα.

Έτσι, με τρόπο άξαφνο, θα  ξεκινήσεις να βυθίζεσαι στα ταραχώδη νερά του έρωτα, μέσα από 12 κορυφαία έργα κλασικών Γάλλων συγγραφέων του 18ου και 19ου αιώνα. Ένα αφιέρωμα στη μαγεία του, μια διαδρομή ανάμεσα στα δεκάδες πρόσωπά του, ένα βράδυ παρέα με τις εξομολογήσεις του Καζανόβα, του Μπαλζάκ, του Φλωμπέρ και άλλων.

 

 

 

 

Αν πάλι προτιμάς την ελληνική λογοτεχνία, τότε η πρόταση μου ακούει στο όνομα «Όφις και Κρίνο». Πρόκειται για ένα βιβλίο – ύμνος στο πάθος και τον έρωτα γραμμένο από το Νίκο Καζαντζάκη.

 

Κάθε του πρόταση και μια εικόνα, ένα διαφορετικό συναίσθημα. Ο έρωτας που είναι παιγνιώδης, ρομαντικός, παράφορος, αλλά και καταστροφικός ξετυλίγεται σιγά σιγά μέσα στις σελίδες του κοκκινωπού αυτού βιβλίου.

“Όταν γέρνω απάνω σου, σαν να εξατμίζεται ένα κομμάτι από το σώμα Σου και μπαίνει μέσα στο σώμα μου – και μεταλαβαίνω. Και μεθούν οι σκέψεις μου και μιλούν”.

 

 

Αν πάλι, είσαι περισσότερο φαν του θεάματος και αγαπάς το θέατρο, σου έχουμε τη λύση. Ακολουθούν κάποιες must-see θεατρικές παραστάσεις που παίζονται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. Μην τις χάσεις!

1. Ματίλντα

Εμπνευσμένη από την ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία και με ένα cast απόλυτα καταξιωμένο, η Ματίλντα είναι ένα μιούζικαλ που σε καλωσορίζει στο θέατρο Ακροπόλ. Σε πλήρη αρμονία και συγχρονισμό, ο θίασος μας χαρίζει κωμικές στιγμές αλλά και δραματικές. Με μέτρο ωστόσο, γιατί η παράσταση απευθύνεται τόσο σε μεγάλους όσο και σε παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να την παρακολουθήσεις, ανεξάρτητα από το αν έχεις δε την ταινία. Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα κοινωνικά, καθώς περιστρέφεται γύρω από το μικρόκοσμο της Ματίλντας τόσο σαν μαθήτρια όσο και σαν αδικημένη κόρη, με μόνο της καταφύγιο τα βιβλία.

2. Χτυποκάρδια στο θρανίο

Πρόκειται για τη διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη πίσω στο 1962. Ο Λάκης Λαζόπουλος, στη διασκευή και σκηνοθεσία της κωμωδίας αυτής, ξαναζωντανεύει την “Αλίκη” , αυτή τη φορά όμως με ένα μελαχρινό κορίτσι, την Κατερίνα Γερονικολού.

Αξίζει επίσης, να υπογραμμίσουμε το γεγονός πως στη σκηνή ανεβαίνουν οι θρύλοι Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού και Νίκος Γαλανός. Η “Αλίκη” και οι συνεργάτες της θα σε περιμένουν στο θέατρο ΗΒΗ για να σε διασκεδάσουν!

3. Blue Jasmine

Η ομώνυμη οσκαρική ταινία του Γούντι Άλεν έρχεται να ζωντανέψει στο θέατρο Διάνα, με πρωταγωνίστρια την Ελένη Ράντου. Η δραματική αυτή κομεντί παρουσιάζει πώς μία σύγχρονη, πλούσια Νεοϋρκέζα προσπαθεί να βάλει τη ζωή της σε τάξη μετά το διαζύγιο της. Μία πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική διασκευή, παρέα με πολύ ταλαντούχους ηθοποιούς που αξίζει το χρόνο σου!

4. Το τίμημα

Το “Τίμημα” του Άρθουρ Μίλερ, αντικατοπτρίζει μία διαχρονική αλήθεια της κοινωνίας, όπου τα μέλη τους προσπαθούν να επιβιώσουν με ή χωρίς την απαραίτητη δικαιοσύνη. Η επανένωση δύο αδερφών μετά από 30 χρόνια, απαιτεί εκ μέρους τους να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους, καθώς όλα έχουν το “τίμημα” τους. Ο Μίλερ δίνει μέσα από το κείμενο του τροφή για σκέψη και για τη σημερινή εκδοχή της κοινωνίας αλλά και συμφερόντων..

Πρωταγωνιστούν Ρένια Λουιζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργςο Μιχαλακόπουλος και Χρήστος Σαπουντζής στο θέατρο Ιλίσια.

Ό τι κι αν επιλέξεις, ευχόμαστε να έχεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Σχόλια