Αν θες να συνδυάσεις δωρεάν διακοπές και εθελοντική εργασία δες μερικά από τα εθελοντικά προγράμματα που υπάρχουν!

Ο εθελοντικός τουρισμός αποκτά με σταθερά βήματα φανατικό κοινό, αφού είναι για ανθρώπους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους και τη κοινωνικοπεριβαλλοντική προσφορά. Κάποια εθελοντικά προγράμματα έχουν ένα μικρό κόστος συμμετοχής, ωστόσο είναι ελάχιστο σε σύγκριση με την εμπειρία που θα αποκομίσει ο κάθε εθελοντής.

ΑΕΧΕΛΩΝ

Ιδρύθηκε τι 1983 και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που μελετά και προστατεύει τις θαλάσσιες χελώνες, τους βιοτόπους τους και τα παράκτια οικοσυστήματα στις παραλίες της ωοτοκίας της Καρέττα στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: archelon.gr

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Με βασικό σκοπό την άμεση εύρεση λύσης για το αυξανόμενο πρόβλημα αιχμαλωσίας αρκούδων και λύκων, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση ιδρύθηκε το 1992 και λειτουργεί από τότε προστατεύοντας την άγρια πανίδα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες στο: arcturos.gr

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το 1985 όταν το Απολιθωμένο Δάσος ανακηρύχθηκε επίσημα «Διατηρητέο μνημείο της Φύσης» και προσπαθεί να κάνει γνωστό το στολίδι του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες στο: lesvosmuseum.gr

ΑΡΙΩΝ- Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών

Με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό τη Διάσωση και Περίθαλψη Κητωδών.

Περισσότερες πληροφορίες στο: arion.org.gr

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με αντικείμενο την προστασία άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους. Από το 1982 εργάζεται για να διασφαλίσει ένα βιώσιμο περιβάλλον και το έργο της περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο: ornithologiki.gr

δωρεάν διακοπές

ΕΛΙΞ

Η κύρια δραστηριότητάς της είναι η αποστολή εθελοντών από την Ελλάδα και την Κύπρο σε εθελοντικές δράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες στο: elix.org.gr

Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Ξεκίνησε το 1990 ως περιβαλλοντική οργάνωση με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα όταν μια ομάδα ανθρώπων θέλησε να ασχοληθεί με τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα της χώρας μας και της Μεσογείου.

Περισσότερες πληροφορίες στο: medsos.gr

Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων- ΕΚΠΑΖ

Αποτελεί το μεγαλύτερο Κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στα Βαλκάναια και ένα από τα λίγα παγκοσμίως που περιθάλπει όλα τα είδη άγριας πανίδας.

Περισσότερες πληροφορίες στο: ekpaz.gr

Σχόλια