Όταν ο θάνατος είναι μπροστά σου η ζωή μπορεί να γίνει πολύ γλυκιά…

Οι περισσότεροι νομίζουμε ότι εκτιμούμε τη ζωή και το πόσο γενναιόδωρα μας δόθηκε. Πιστεύουμε μάλιστα τις περισσότερες φορές ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο για να την αξιοποιήσουμε σωστά ή τουλάχιστον προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι το κάνουμε.

Ας παραδεχτούμε, ωστόσο, ότι όλοι τρέμουμε στην σκέψη του να μας ανακοίνωναν ξαφνικά ότι έχουμε μια μικρή διορία ζωής μπροστά μας.

Η κοινή σκέψη της μιας εβδομάδας και του πόσο θα νιώθαμε πραγματικά πλήρεις με ό,τι καταφέραμε, με το νόημα που δώσαμε στη δική μας ζωή. Φυσικά, δεν πρόκειται παρά για υποθέσεις, τις οποίες δεν μπορούμε να απαντήσουμε με ακρίβεια προς το παρόν.

Ας δούμε καλύτερα τί είπαν εκείνοι που αντίκρισαν κατάματα το θάνατο και επέλεξαν τη ζωή.

Οι καλύτερες συμβουλές για τη ζωή – αποφθέγματα αισιοδοξίας από αυτούς που κέρδισαν τη μάχη με τον πιο άνισο αντίπαλο.

20 αποφθέγματα αισιοδοξίας μέσα από τα μάτια αυτών που αντίκρισαν το θάνατο

1. «Τοποθέτησε το χέρι σου στην καρδιά σου, μπορείς να το νιώσεις; Αυτό είναι που ονομάζεται σκοπός. Είσαι εδώ για έναν λόγο, γι’ αυτό μην εγκαταλείπεις.»

2. «Η θεραπεία δεν είναι να προχωρήσει κανείς ή να ξεπεράσει, είναι να μάθουμε να κάνουμε ειρήνη με τον πόνο μας και να βρούμε και πάλι το σκοπό στη ζωή μας.»

3. «Στο τέλος της ημέρας, τίποτα δεν έχει σημασία παρά η δική σας χαρά, το δικό σας πνευματικό ταξίδι που συνεχίζετε, οι αγαπημένοι σας, οι φίλοι σας, τα ζώα σας. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αγαπάτε και να αγκαλιάζετε.»4. «Χρειάστηκε ο καρκίνος για μένα για να συνειδητοποιήσω ότι η ευτυχία είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργήσω στον εαυτό μου».

5. «Θυμηθείτε πόσο μακριά έχετε πάει, όχι πόσο μακριά πρέπει να πάτε. Μπορεί να μην είστε εκεί που θέλετε να είστε, αλλά ούτε είστε εκεί που ήσασταν.»

6. «Όταν έχετε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες, θυμηθείτε αυτό: Δεν έχετε.»

7. «Η ζωή σου είναι η ιστορία σου. Γράψε καλά. Επεξεργάσου συχνά.»

8. «Ποτέ μην ντρέπεστε για τα σημάδια. Απλά σημαίνει ότι είστε πιο ισχυροί από ό, τι προσπάθησε να σας βλάψει.»

9. «Όταν βρέχει, ψάξτε για ουράνια τόξα. Όταν είναι σκοτάδι, αναζητήστε αστέρια.»

10. «Συχνά στον σκοτεινότερο ουρανό βλέπουμε τα φωτεινότερα αστέρια.»

11. «Αναγεννημένη από τις στάχτες  γεννήθηκα και πάλι. Ισχυρό, εξωφρενικό, μεγαλοπρεπές με όλο τον πόνο».

12. «Όσο δύσκολο κι αν ήταν το παρελθόν μπορείς πάντα να ξεκινήσεις από την αρχή.»

13. «Αν έχεις τη δύναμη να κάνεις κάποιον χαρούμενο κάν’ το. Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο από αυτό.»

14. «Σας παρακαλώ, κατακτήστε, μιλήστε. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε σιωπηλοί όπως έκανα εγώ για τόσα πολλά χρόνια.»

15. «Κανείς δεν είναι πιο δυνατός, κανείς δεν είναι πιο αδύναμος από κάποιον που επέστρεψε. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε σε ένα τέτοιο άτομο επειδή ό, τι θα μπορούσατε να κάνετε είναι λιγότερο από ό, τι έχει ήδη γίνει σε αυτό. Έχουμε ήδη πληρώσει την τιμή.»16. «Τα σημάδια μου θυμίζουν ότι πραγματικά επιβίωσα μέσα από τις βαθύτερες πληγές μου. Αυτό από μόνο του είναι ένα επίτευγμα. Και φέρνουν στο μυαλό και κάτι άλλο. Μου θυμίζουν ότι η ζημιά που μου προκάλεσε η ζωή σε πολλά μέρη, με άφησε ισχυρότερη και πιο ανθεκτική. Αυτό που με έπληξε στο παρελθόν με έκανε να είμαι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσω το παρόν.»

17. «Πιστέψτε στον εαυτό σας, πιστέψτε  ότι μπορείτε να δημιουργήσετε την αλλαγή που αναζητάτε, αποδεχόμενοι τα πράγματα όπως είναι. Αποδεχόμενοι τα πράγματα όπως είναι, επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει τις σωστές επιλογές.»

18. «Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να γνωρίζουν ότι ανεξάρτητα από το τί βρίσκεται στο παρελθόν τους, μπορούν να ξεπεράσουν τη σκοτεινή πλευρά και να πέσουν σε έναν πιο φωτεινό κόσμο.»19. «Κάποιος με ρώτησε κάποτε πώς κρατάω τόσο ψηλά το κεφάλι μου μετά από όλα αυτά. Είπα ότι όπως κι αν έχει, είμαι νικήτρια, δεν είμαι θύμα.»

20. «Κάθε στιγμή είναι ένα φρέσκο ξεκίνημα.» 

Σχόλια