Ένα βιβλίο βίβλος για να αποφύγεις το ύψιστο κακό τον ηλίθιο!

Διαβάσαμε το βιβλίο “Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας” του Carlo M. Cipolla και θα ήταν αμαρτία να μην το διαβάσεις και εσύ. Αν δεν το κάνεις, βλέπεις, μάλλον σε περιμένει μία θέση στην κόλαση δίπλα σε αιώνια ηλιθιότητα.

”Αυτή η ομάδα είναι πολύ πιο ισχυρή από τη Μαφία, το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα ή το διεθνή κομμουνισμό. Είναι μία ανοργάνωτη και αχαρτογράφητη ομάδα που δε διαθέτει αρχηγό ή πρόεδρο, δεν διέπεται από κανονισμούς και ωστόσο κατορθώνει να δρα με άψογο συντονισμό […] ”.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πικρής ειρωνείας ο Carlo M. Cipolla προσπαθεί να ερμηνεύσει την ηλιθιότητα, μία ασθένεια που ταλανίζει τον ανθρώπινο πολιτισμό από την κρίσιμη στιγμή του big bang. Ο σύγχρονος Σωκράτης οφείλει, πρώτα στον εαυτό και έπειτα στην κοινωνία, να εντοπίσει, να κατανοήσει και να θεραπεύσει την ανθρώπινη ηλιθιότητα.

Πώς;

Η ηλιθιότητα έχει εξαπλωθεί και κρύβεται παντού γύρω μας. Οι ηλίθιοι είναι διασκορπισμένοι στις πέντε ηπείρους και αποστολή τους είναι να προκαλέσουν φθορά, νοητική και σωματική, στους άλλους και στον εαυτό τους.

Στην εποχή, όπου γλυκές μανούλες δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους για να τα γλιτώσουν από τον όλεθρο της υγείας…και η νόσος της ηλιθιότητας παραμένει αγιάτρευτη. Τουλάχιστον ας την περιγελάσουμε.

Στο βιβλίο “Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας” αναφέρονται πέντε βασικοί νόμοι, θα τους αναφέρω σύντομα, ώστε να διαβάσετε το εγχειρίδιο και να τοποθετήσετε κάπου τους γύρω σας, ίσως και τον εαυτό σας:

Ο πρώτος βασικός νόμος της ανθρώπινης ηλιθιότητας υποστηρίζει πως ο αριθμός των ηλίθιων ατόμων είναι πάντα μεγαλύτερος από αυτόν που πιστεύουμε.

Ο δεύτερος νόμος τονίζει ότι ένα άτομο μπορεί να είναι ηλίθιο ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του.

Ο τρίτος νόμος αναφέρεται στον ηλίθιο που οι πράξεις του προκαλούν ζημιές σε άλλα άτομα, χωρίς ο ηλίθιος να αποκομίζει κάποιο κέρδος από αυτή την πράξη.

Ο τέταρτος νόμος μας ενημερώνει πως οι μη-ηλίθιοι υποτιμούν την ισχύ των ηλίθιων ατόμων.

Ο πέμπτος νόμος συμπεραίνει ότι ο ηλίθιος άνθρωπος είναι πιο επικίνδυνος από έναν κακοποιό.


Οι ηλίθιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, επειδή οι λογικοί άνθρωποι δυσκολεύονται να μεταφράσουν την παράλογη συμπεριφορά τους. Οι κανόνες τους είναι γραμμένοι σε μια αόρατη πλάκα που κάποιος παντοδύναμος θεός την παρέδωσε φλεγόμενη σε εκείνους.

Μη διαβάσεις αυτό το βιβλίο μέσα σε λεωφορείο ή μετρό ή γενικά σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς.

Σχόλια