Φανατικοί βιβλιοφάγοι της γης, θα λατρέψετε αυτό το θέμα αφού σας προτείνουμε 6 υπέροχα βιβλία μυστηρίου!

Τόσα πολλά βιβλία, όμως τόσο λίγος χρόνος… Ναι, σε εσένα απευθύνομαι, που ψάχνεις απεγνωσμένα κάποιες ελεύθερες ώρες μέσα στη μέρα σου ή αρνείσαι τις επίμονες προσκλήσεις των φίλων σου και αιτία είναι ένα βιβλίο. Όλα τα είδη έχουν κάτι μοναδικό να προσφέρουν στον αναγνώστη. Πόσο μάλλον τα βιβλία μυστηρίου..

Τα βιβλία μυστηρίου έχουν ένα στοιχείο που τα καθιστά μοναδικά: κόβουν την ανάσα με το πέρας της κάθε σελίδας και προκαλούν τον συνεπαρμένο αναγνώστη να τα διαβάσει ακόμα και απνευστί πολλές φορές.

Οι λάτρεις του μυστηρίου σίγουρα θα κουνούν το κεφάλι τους με κατανόηση σε αυτή τη διαπίστωση. Ας δούμε, λοιπόν, μερικά βιβλία μυστηρίου που δεν πρέπει να λείπουν από καμία βιβλιοθήκη και έχουν δώσει τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στο λογοτεχνικό χώρο.

1. Η δίψα του Jo Nesbo

Ένα ακόμα μυθιστόρημα του δεξιοτέχνη στο χώρο του αστυνομικού μυθιστορήματος, Jo Nesbo που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τη ξέφρενη πλοκή του και τις συντριπτικές αποκαλύψεις του.

Απρόβλεπτο βιβλίο που ανεβάζει την αδρεναλίνη στο ζενίθ και προσκαλεί σε ένα δαιδαλώδες παιχνίδι για την ανακάλυψη της αλήθειας. Μιας αλήθειας που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί..

Υπόθεση: Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε καλείται να ξεσκεπάσει το μυστήριο της δολοφονίας της Ελίζε Χέρμανσεν, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με εμφανή πάνω της σημάδια βαμπιρισμού. Ξαφνικά οι αισθήσεις του τίθενται σε επιφυλακή με τη δολοφονία μιας ακόμα γυναίκας με διαφορά λίγων ημερών από την προηγούμενη.

Θα καταφέρει άραγε ο ικανότατος αστυνομικός να σταματήσει τη δίψα του αιμοσταγούς δολοφόνου, ώστε να επέλθει η λύτρωση;

Η ενδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε, του ήρωα που βάλαμε στο σπίτι μας και λατρέψαμε από τις πρώτες κιόλας στιγμές του λογοτεχνικού μας ταξιδιού θα σε συναρπάσει.

Αγόρασέ το εδώ σε κανονική έκδοση ή εδώ σε pocket size!

2. Κώδικας Da Vinci του Dan Brown

Μυθιστόρημα με τεράστια απήχηση στο κοινό, βρέθηκε πρώτο στη λίστα των best seller για πολλούς μήνες.

Προκλητικό βιβλίο γραμμένο με μοναδικό τρόπο από την πένα του ικανού συγγραφέα, συνδυάζει με δεξιοτεχνία ιστορικά και θρησκευτικά ζητήματα.

Υπόθεση: Ο Αμερικανός καθηγητής συμβολολογίας, Ρόμπερτ Λάνγκτον βρίσκεται στο Παρίσι για επαγγελματικούς λόγους, όταν πληροφορείται από ένα αναπάντεχο νυχτερινό τηλεφώνημα ότι ο έφορος του Λούβρου δολοφονήθηκε μέσα στο μουσείο.

Δίπλα στο πτώμα βρίσκεται ένας γρίφος τον οποίο καλείται να λύσει μαζί με τη Γαλλίδα αποκρυπτογράφο Σοφί Νεβέ.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι ο έφορος ήταν μέλος μιας μυστικής οργάνωσης, που ονομάζεται το Κοινό της Σιών. Ο καθηγητής θεωρείται ο βασικός ύποπτος για το φόνο.

Πρέπει να ανιχνεύσουν γρήγορα τα κρυμμένα νοήματα στα έργα του Ντα Βίντσι και να κάνουν ένα ταξίδι-αστραπή με έναν αντίπαλο να τους καταδιώκει παντού. Πρέπει να σπάσουν το μυστήριο και να φτάσουν στην αλήθεια, ώστε να μη χαθούν τα έγγραφα του Κοινού της Σιών.

Βρες εδώ τα καλύτερα ελληνικά αστυνομικά βιβλία!

Δυνατή και αγωνιώδης πλοκή με λεπτομερείς περιγραφές προσώπων, γεγονότων και τόπων. Καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα χωρίς να κουράζει ούτε λεπτό.

Κάνε το δικό σου τώρα μόνο με 10,80€!

3. Ο χιονάνθρωπος του Jo Nesbo

Πάλι αυτός ο συγγραφέας μπροστά μας; Κι όμως, όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι αξίζει μια θέση ανάμεσα στους μάστερ του αστυνομικού μυθιστορήματος και πολλές άγρυπνες νύχτες συντροφιά με τα πονήματά του.

Για ακόμα μια φορά η εξέλιξη είναι καταιγιστική και το τέλος κάθε άλλο παρά αναμενόμενο.

Υπόθεση: Ένα αγόρι ξυπνά και ψάχνει τη μητέρα του. Το σπίτι είναι άδειο και στον κήπο βρίσκει έναν χιονάνθρωπο με το φουλάρι της μητέρας γύρω από το λαιμό του.

Χρόνια αργότερα εξαφανίζεται μια γυναίκα. Ο Χάρι Χόλε και η ομάδα του με την έναρξη της έρευνας έρχονται αντιμέτωποι με μια ανησυχητική διαπίστωση: ένας μεγάλος αριθμός γυναικών αγνοείται τα τελευταία χρόνια.

Η δολοφονία μιας άλλης γυναίκας έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους του Χάρι. Ένας κατά συρροή δολοφόνος απειλεί τη Νορβηγία. Θα προλάβει άραγε η αστυνομία να ανακαλύψει τον αδίστακτο δολοφόνο πριν πέσει το χιόνι και τεθεί ξανά σε δράση;

Η τέταρτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε, που μετουσιώθηκε σε ταινία από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Κεντρίζει το ενδιαφέρον η αληθοφάνεια του χαρακτήρα και η χαρισματική και ιδιαίτερη προσωπικότητα του, που μας δίνουν την εντύπωση ότι ζει ανάμεσα μας.

Αγόρασέ το τώρα είτε σε κανονική έκδοση είτε σε pocket size εδώ!

4. Πίσω από τα μάτια της της Sarah Pinborough

βιβλία μυστηρίουΨυχολογικό θρίλερ, με έντονη πλοκή και δυνατούς χαρακτήρες. Στιγματίζει τα προβλήματα στο πλαίσιο της οικογένειας και θίγει τη σκληρή πραγματικότητα, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή μέσα από τα μάτια δύο αφηγητριών.

Ευφυές και απρόβλεπτο μυθιστόρημα με τέλος που αιφνιδιάζει και αφήνει τον αναγνώστη άναυδο.

Υπόθεση: Η πανέμορφη Αντέλ και ο επιτυχημένος ψυχίατρος Ντέιβιντ δείχνουν να είναι το τέλειο ζευγάρι.

Η Λουίζ, η νέα γραμματέας του Ντέιβιντ, θα βρεθεί στο δρόμο του ζευγαριού και ζώντας στην καθημερινότητά τους θα ανακαλύψει ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.

Τα ερωτήματα ορθώνονται αναπάντητα και τα μυστικά του ζευγαριού είναι πολλά και αφάνταστα.

Ένα βιβλίο που κόβει την ανάσα και προσκαλεί τον αναγνώστη να το διαβάσει ξανά και ξανά για να ξετυλίξει το νήμα και να φτάσει στη λύτρωση.

Αγόρασέ το άμεσα εδώ!

5. Agatha Christie: Κλειστό φέρετρο της Sophie Hannah

Έξυπνο και καλοδουλεμένο μυθιστόρημα με πρωταγωνιστή τον φημισμένο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.

Τα στοιχεία της συνταγής της Αγκάθα Κρίστι είναι εμφανή στο μυθιστόρημα για όσους έχουν διαβάσει τα έργα της δίνοντας την εντύπωση ότι έχει γράψει αυτή η ίδια το συγκεκριμένο μυθιστόρημα.

Υπόθεση: Η λαίδη Αθελίντα Πλέιφορντ καλεί στην έπαυλή της για μια εβδομάδα κάποιους ανθρώπους. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ο Βέλγος Ηρακλής Πουαρό και ο αστυνόμος της Σκότλαντ Γιαρντ, Έντουαρντ Κάτσπουλ.

Και οι δύο της είναι άγνωστοι και αγνοούν το λόγο αυτής της πρόσκλησης.

Η οικοδέσποινα αλλάζει ξαφνικά τη διαθήκη της και την ανακοινώνει στους καλεσμένους το ίδιο βράδυ. Γιατί αποκληρώνει τα δύο παιδιά της;

Γιατί αφήνει ολόκληρη την περιουσία της σε έναν ετοιμοθάνατο;

Σύντομα ο Πουαρό συνειδητοποιεί ότι δεν προσκλήθηκαν τυχαία, αλλά η λαίδη είχε κατά νου μια πιθανή δολοφονία.

Ανατρεπτικό βιβλίο με στοχευμένες αναφορές, που θα ικανοποιούσαν ακόμα και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Κάνε το δικό σου εδώ!

+1 Ματωμένο μήνυμα του Jussi Adler Olsen

Μία συναρπαστική ξεχασμένη υπόθεση που αιχμαλωτίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον καθιστά μαγεμένο με τον αριστοτεχνικό τρόπο που ξεδιπλώνεται η ιστορία.

Υπόθεση: Ο Καρλ Μερκ, που είναι επιθεωρητής του τμήματος ανεξιχνίαστων υποθέσεων έρχεται αντιμέτωπος με ένα παλιό και μη διακριτό μήνυμα μέσα σε ένα μπουκάλι γραμμένο με αίμα.

Πρόκειται για μια προσπάθεια επικοινωνίας από δυο αδέρφια που κρατούνται δέσμια σε ένα λεμβοστάσιο δίπλα στη θάλασσα. Γιατί δεν έχει αναφερθεί η εξαφάνισή τους και ποια είναι αυτά τα παιδιά;

Οι έρευνες οδηγούν σε μια γυναίκα μπλεγμένη σε έναν ιδιόρρυθμο γάμο, με έναν σύζυγο που στην πραγματικότητα γνωρίζει ελάχιστα πράγματα για αυτόν και τις δραστηριότητές του. Κάθε φορά που αυτός επιστρέφει στο σπίτι είναι απαιτητικός και την απειλεί. Τι θα γίνει όταν η γυναίκα αποφασίσει να σπάσει τη σιωπή της;

Το βιβλίο αυτό καθώς και τα βιβλία ο Φύλακας των Χαμένων Υποθέσεων και Βεβήλωση απογείωσαν τη φήμη του συγγραφέα από την Κοπεγχάγη κι έτσι οδηγήθηκε στην κατοχή αξιοσημείωτων λογοτεχνικών διακρίσεων!

Βρες εδώ το βιβλίο του Δανού συγγραφέα!

 

Σχόλια