Τι εννοείς υπάρχουν κι άλλοι;

Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε εμπεδώσει πως πλέον στον κινηματογραφικό κόσμο οι σούπερ ήρωες έχουν γίνει πάλι της μόδας. Κόμικ ήρωες περασμένης δεκαετίας ξαναζωντανεύουν και παίρνουν μορφή στις οθόνες μας, με αποτέλεσμα -παραδεχτείτε το- να ξυπνάνε το nerd που ζει μέσα μας.

Τα ηνία -κατ’εμέ και κατά το box office- κατέχει το Marvel Cinematic Universe, που κατέκτησε την κορυφή με το Avengers: Infinity War, ενώ ταυτόχρονα ο κόσμος της DC μάχεται δίπλα δίπλα με ταινίες box office όπως το Suicide Squad, και προωθώντας δυναμικά το δικό της Justice League.

Έλα όμως που οι superhero ταινίες δεν έχουν τελειωμό (ευτυχώς για εμάς). Το άρθρο αυτό ήρθε για να σας συστήσει μερικούς νέους χαρακτήρες που θα συναντήσουμε στις μεγάλες οθόνες από τον Οκτώβριο του 2018 και μετά.


1. VENOM

H ταινία αποτελεί ένα spin-off της ταινίας Spider Man, και την πρώτη ταινία για το Marvel Universe της Sony. Τον χαρακτήρα όλοι τον θυμόμαστε σίγουρα από το Spider-Man 3. Με πρωταγωνιστή τον (υπέροχο!) Tom Hardy, η ταινία ακολουθεί τον δημοσιογράφο Eddie Brock και το alter-ego του -ντα ράν- τον Venom. Τι, από μένα περιμένετε περισσότερες πληροφορίες; Υπομονή μέχρι τον Οκτώβρη!

Όχι ντάξει, σας πειράζω, πάρτε μια δόση απ’το trailer.

Επίσημη Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου 2018


2. AQUAMAN

Τον γνωρίσαμε πρώτη φορά στο Justice League όπου έκανε την εμφάνιση του στην μάχη ενάντια στον Superman, και τώρα έχουμε την ευκαιρία να τον μάθουμε από την αρχή. Ο Jason Momoa *εισάγεται χειροκροτήματα* ενσαρκώνει τον Arthur Curry -aka Aquaman- ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με την κληρονομιά του. Και ποια κληρονομιά είναι αυτή; Η Ατλαντίδα κυρίες και κύριοι.

Υ.Γ. : Νομίζω το γεγονός ότι απλά υπάρχει ο Jason Momoa είναι αρκετό για να περιμένεις για την κυκλοφορία της ταινίας.

 

Επίσημη Πρεμιέρα: 21 Δεκεμβρίου 2018


3. X-MEN: Dark Phoenix

Το Dark Phoenix αποτελεί την 12η ταινία X-Men που έχει κυκλοφορήσει, καθώς είναι και η πρώτη από την τριλογία των ταινιών που θα κυκλοφορήσουν γύρω από την Jean Grey. Διαδραματίζεται το 1992 λίγο μετά τα γεγονότα του X-Men Apocalypse -στην νέα δηλαδή πραγματικότητα, αν θυμάστε το Days of Future Past αναιρέστε τα πάντα, προτείνω να το ξαναδείτε- και παρουσιάζει για άλλη μια φορά την Jean αντιμέτωπη με τις υπερδυνάμεις της.

Θα μπορέσει να ελέγξει το Phoenix αυτή την φορά ή θα χει η καημενούλα την ίδια κατάληξη με το The Last Stand; (δεν γίνεται να μην θυμάστε ούτε αυτό!)

Επίσημη Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου 2019


4. Captain Marvel

Το Infinity War κλείνοντας παρουσιάζει έναν Nick Fury να στέλνει μήνυμα SOS σε ένα άγνωστο μέχρι τώρα πρόσωπο στον κόσμο του Marvel Cinematic Universe. Το σύμβολο όμως της Captain Marvel είναι για μας γνωστό.

Η κυρία λοιπόν από εδώ είναι ίσως από τα πιο δυνατά όντα στο Marvel Universe. Τι να πρωτοπώ; Υπερταχύτητα; Το έχει. Υπερδύναμη; Ναι. Έκτη αίσθηση; Πάλι ναι. Η λίστα είναι μεγάλη. Στην ταινία, λοιπόν, αυτή έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Captain Marvel από την αρχή της “καριέρας” της, ως δηλαδή την Carol Danvers, αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, και να μάθουμε τα γεγονότα που οδήγησαν στην γέννηση της Captain Marvel.

 

Επίσημη Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου 2019


5. Shazam!

(ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ)

Ο τελευταίος σούπερ ήρωας που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι την επόμενη χρονιά ανήκει στον κόσμο της DC. Η ταινία ακολουθεί τον 14χρονο Billy Batson, τον επιλεγόμενο ενός αρχαίου μάγου, ο οποίος του μεταφέρει την υπερδύναμη του να μετατρέπεται σε έναν πανίσχυρο ενήλικα σούπερ ήρωα φωνάζοντας τη λέξη Shazam.

Επίσημη Πρεμιέρα: 5 Απριλίου 2019

Bonus – Fun Fact: o Shazam αποτελεί τον Captain Marvel της DC.

Ο Shazam προϋπήρχε σαν χαρακτήρας σε κόμικ από το 1939, από τα γνωστότερα ίσως της εποχής, και κυκλοφορούσε από την εταιρία Fawcett Comic. Κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τα κόμικ του Superman στης πωλήσεις. H DC κατέθεσε μήνυση στην Fawcett με πρόσχημα ότι ο χαρακτήρας είναι αντίγραφο του χαρακτήρα του Superman, καταφέρνοντας έτσι να σταματήσει το 1953 την κυκλοφορία των κόμικ.

Ύστερα από δύο δεκαετίες όμως εξαγόρασε τον χαρακτήρα και τον ενσωμάτωσε το 1970 στον κόσμο της DC. Η Marvel Comics αντίστοιχα είχε προλάβει να επισημοποιήσει ως εμπορικό σήμα για τον χαρακτήρα της το όνομα Captain Marvel τη δεκαετία του 1960. Έτσι, λοιπόν, αν και οι 2 εταιρίες μπορούσαν να κατέχουν ταυτόχρονα το ίδιο όνομα, μόνο η Marvel έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί ως επίσημη εμπορική ονομασία το Captain Marvel.

Σχόλια