Η εξαιρετικά ταλαντούχα Φαίη Βέβη μας μίλησε για τα πάντα και δεν θέλαμε η συνέντευξη να τελειώσει!

Ομολογώ πως δεν γνώριζα πολλά για την Φαίη Βέβη πριν της ζητήσω να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη. Είχα δει ότι είχε ένα καλό project στα σκαριά (Hippo) και ότι είναι φαν των τεχνών, αλλά μόνο αυτά ήξερα. Τελικά δέχτηκε να βρεθούμε και να τα πούμε και ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου! Πανέμορφη, με λέγειν και έχει τρομερή αγάπη για την κάμερα, το σανίδι και την ζωγραφική.

Η Φαίη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η πρώτη της αγάπη για τις τέχνες εκδηλώθηκε με την ζωγραφική.

Όταν με ρώτησαν οι γονείς μου τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω απάντησα Πικάτσο, μπερδεύοντας τον Πικάσο και τον Πίκατσου…

Φαίη ΒέβηΓρήγορα όμως μεταπήδησε στην ηθοποιία, όπου πλέον κάνει καριέρα. 

“Ήμουν στην 1η γυμνασίου όταν ήρθε ένα συνεργείο που συνεργαζόταν με τον Δήμο και έψαχνε παιδιά για ένα θεατρικό.

Ρώτησε: Ποιός θα ήθελε να συμμετάσχει στην παράσταση μας;

Σήκωσα το χέρι και κατευθείαν μου τόνισαν ότι πρόκειται για πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήθελαν, φυσικά, να μου δείξουν ότι θα είναι προτιμότερο να πάρουν ένα κορίτσι από τις μεγαλύτερες τάξεις… Δεν μάσησα… Πήρα τον ρόλο και μου άρεσε υπερβολικά. Ήξερα, τότε, ότι αυτό θέλω να κάνω για πάντα!”

Αξίζει να τονιστεί ότι εκείνη την ημέρα η Φαίη είχε πάει στο σχολείο με eye patch… Ναι ναι, είχε χτυπημένο μάτι και θεώρησε κουλ να πάει σχολείο με eye patch αντί για γάζες και φλωριές!

H Φαίη συνεχίζει να ζωγραφίζει γιατί όπως μας είπε είναι το αγαπημένο της είδος αποσυμπίεσης, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούσε να το κάνει καριερίστικα διότι είναι πολύ μοναχική ασχολία στην οποία είσαι εσύ με τον εαυτό σου, κλεισμένος διαρκώς. Αντιθέτως το θέατρο έχει την μαγεία ότι συναναστρέφεσαι με όμορφους ανθρώπους και παρά την πίεση, συνήθως περνάς καλά!

Φαίη Βέβη

Ήθελα να κάνω και τα δύο, έδωσα για Καλών Τεχνών, αλλά δεν πέρασα με την πρώτη. Όντας δραστήριο άτομο και μην έχοντας την υπομονή να κάτσω για έναν ολόκληρο χρόνο μπήκα στη θεατρική σχολή “Πράξη Επτά”.

Μετά όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Πρώτα συμμετείχα σε μία εφηβική παράσταση “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” στο θέατρο Ελεύθερη Έκφραση, ακολούθησε μία διαδραστική “Δείπνο με τον Σατανά” στο Noel, γυρίσματα για μικρού μήκους, 40 επεισόδια σε μία καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 “Παρθένα Ζωή” και μία ακόμα παράσταση “Εκκρεμότητα” στο θέατρο Αργώ.

Σαν εμπειρία ήταν πολύ ωραία!

Στην αρχή φοβόμουν την TV, έχοντας ακούσει διάφορα, αλλά τελικά ήταν μοναδικά. Γνώρισα πολύ σεβασμό, ισότητα, επαγγελματισμό σ’ όλα και πολύ καλές συνθήκες εργασίας. Πάντα μας πίεζε ο χρόνος, αλλά αυτό μας κρατούσε σε μία επαγρύπνηση δημιουργική!

Φαίη ΒέβηΜου αρέσει η κάμερα, μάλλον την προτιμώ! Είναι ωραίο το θέατρο, νιώθεις το Vibe του κόσμου, αλλά η υποκριτική στην κάμερα είναι πιο απλή, πιο σκέτη, πιο minimal, δεν είναι τόσο grande…

Αγαπημένη στιγμή στην έως τώρα καριέρα σου;

Σίγουρα είναι η πρόταση για μεγάλου μήκους. Δεν μπορώ να πω ακόμα πολλά γι’ αυτήν, εκτός ότι πρόκειται για την 1η μεγάλου μήκους ταινία που συμμετέχω και νιώθω περηφάνια γι’ αυτό!

Αυτή την περίοδο με τι ασχολείσαι;

Τώρα μόλις προβλήθηκε για πρώτη φορά το Hippo. Πρόκειται για μία μικρού μήκους ταινία, που δείχνει τις επιπτώσεις του bullying και πως το θύμα μπορεί να μετατραπεί σε θύτη, απ’ όλο αυτό που “τρώει”. Δεν θα σας πω περισσότερα να πάτε να το δείτε. Πρώτη φορά φέτος θα κάνω musical. Η “χορτοφάγος Τίγρις” είναι μαύρη κωμωδία, τοποθετημένη στα 90ς που συνδυάζει χορό, τραγούδι και υποκριτική.

Φαίη ΒέβηΤο έχεις με τον χορό και το τραγούδι;

Με τον χορό το έχω πάρα πολύ. Έκανα μικρή και αν δεν έκανα χαζομάρες και δεν πίεζα τον εαυτό μου μπορεί να είχα συνεχίσει επαγγελματικά. Με το τραγούδι ακόμα δεν έχω πλήρη άνεση, έχω ρυθμό και σιγά σιγά το απολαμβάνω.

Μετά τις παραστάσεις ή τις πρόβες τι σου αρέσει να κάνεις;

Συνήθως μου αρέσει να κάθομαι σπίτι και να μένω λίγο στην ηρεμία μου. Είμαι φουλ σειράκιας! Βέβαια που και που βγαίνω με φίλους για κρασάκι και καφέ!

Στόχοι για το μέλλον;

Δεν μου αρέσει να βάζω μακροπρόθεσμους στόχους για μην απογοητεύομαι! Για την ώρα ανυπομονώ να βγει η ταινία και να ξεκινήσουμε παραστάσεις (τον Νοέμβρη) με την “χορτοφάγος Τίγρις”

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Ζάκκα για τις φωτογραφίες του και το Decadence Club για την παραχώρηση του χώρου!

Σχόλια