Στην κοινή ναυτική γλώσσα είναι η παλίρροια, το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού, κυρίως των θαλασσών.

H μπύρα MAREA αποτελεί τη δεύτερη κατα σειρά ετικέτα μετά από την Delphi της ΕΛΙΞΗΣ Α.Ε. «Μαρέα» στην κοινή ναυτική γλώσσα είναι η παλίρροια, το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού, κυρίως των θαλασσών. Μοναδικό παράδειγμα στην Ελλάδα αποτελεί η Παλίρροια του πορθμού του Ευρίπου στη Χαλκίδα.

Είδος μπύρας:

Η MAREA είναι μια Double Malt Ale μπύρα, που παρασκευάζεται από 5 δημητριακά και διακρίνεται από τη μεστή της γεύση και το άρωμα εσπεριδοειδών και αποξηραμένων φρούτων και διατίθεται στην Ελληνική αγορά από τον Απρίλιο του 2014.

Διπλοζύμωτη, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, με βαθύ χρυσαφί χρώμα και πορτοκαλί ανταύγειες, συνδυάζει την ελαφρώς γλυκιά γεύση των δημητριακών με την πικράδα του λυκίσκου, αφήνοντας μια έντονη και με διάρκεια επίγευση.

Διαθέτει πλούσιο αφρό, ενώ τα αρώματα της είναι βυνώδη με νότες από φρούτα. Γευστικά, θα συναντήσουμε και καραμέλα, ενώ η επίγευση της είναι πικρή.

Στα συστατικά της περιέχονται ο αραβόσιτος και το ρύζι ενώ γίνεται και προσθήκη ζάχαρης, πέρα των γνωστών υλικών όπως της βύνης κριθαριού και σιταριού, του λυκίσκου και της μαγιάς. (mareabeer).

Καινοτομία:

  • Παραγωγή, Μοναδική Συνταγή Ale 5 δημητριακών διπλής ζύμωσης
  • Όνομα, Έμπνευση, Ύφος
  • Ετικέτα, Πρωτότυπα Comics νέα ιστορία σε κάθε νέα παρτίδα (από τον δημοσιογράφο Ηλία Κανέλλη, σε σκίτσα του Πέτρου Χριστούλια)

Λοιπά Στοιχεία:

  • Ίδρυση 2014
  • Μπύρες MAREA 5.4%
  • Ζυθοποιία ΕΛΙΞΗ A.E

Σχόλια