Γίνε μέλος στην AIESEC και κάνε όλο το χρόνο καλοκαίρι!

Ποιος είπε πως το καλοκαίρι τελείωσε επειδή ο Σεπτέμβρης ξεκίνησε; Ναι, το καλοκαίρι είναι – για πολλούς– η καλύτερη περίοδος του χρόνου. Είναι εκείνες οι μέρες που σε κάνουν να ξεχνάς τις έγνοιες σου, να βλέπεις τον κόσμο με μια άλλη ματιά, να βλέπεις τους φίλους σου που έχεις καιρό να δεις… Το καλοκαίρι γενικά είναι όμορφο!

Η ομάδα του Frapress σου προτείνει έναν τρόπο για να συνεχίσεις το καλοκαίρι σου όλο το εξάμηνο!

Γίνε μέλος της AIESEC!

Πώς, όμως, μπορείς να συνεχίσεις το καλοκαίρι σου μέσα στην AIESEC;

1. Γνωρίζεις ανθρώπους από όλον τον κόσμο5 τρόποι για να παρατείνεις το καλοκαίρι σου μέσα από την AIESEC!

Το καλοκαίρι που πέρασε (καλά, δεν πέρασε και για όλους) πιθανώς να γνώρισες κάποιον Γάλλο, Αμερικάνο ή Κινέζο στο νησί που πήγες. Η AIESEC, όντας ένας οργανισμός με παρουσία σε πάνω από 126 χώρες και περιοχές, σου δίνει την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με άτομα από την Ινδία, την Αμερική, τη Βραζιλία και πολλές άλλες εθνικότητες, οι οποίοι έρχονται στη χώρα μας να κάνουν κάτι το διαφορετικό – να γίνουν εθελοντές σε κάποιο κοινωνικό φορέα, να κάνουν την πρακτική τους ή να ζήσουν μια εμπειρία επιχειρηματικότητας.

2. Κάνεις κάτι καινούριο

Σίγουρα το καλοκαίρι έκανες κάτι νέο, κάτι που δεν είχες ξανακάνει. Είτε αυτό είναι το να φας παγωτό μέντα-σοκολάτα (γιατί;!) είτε να πας για scuba diving, τους περασμένους μήνες γέμισες εμπειρίες. Στην AIESEC, έχεις τον χώρο να εξερευνήσεις και να ανακαλύψεις νέες πτυχές του εαυτού σου. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με τον αγαπημένο σου Start Upper ή να βοηθήσεις εθελοντές, Έλληνες και μη, να ζήσουν την τέλεια εμπειρία ή ακόμα και να είσαι υπεύθυνος μια ομάδας

3. Είσαι με άτομα με παρόμοιο σκεπτικό

Πήγες εκδρομή με τους φίλους σου; Με τα αγαπημένα σου ξαδέλφια; Με το αγόρι/κορίτσι; Σε κάθε περίπτωση, πέρασες ποιοτικό χρόνο μαζί με άτομα που έχουν πολλά να σου δώσουν και σ’αρέσει να τους δίνεις. Η έννοια της ομάδας έχει πολύ μεγάλη σημασία για την AIESEC. Από την πρώτη στιγμή που γίνεσαι μέλος του οργανισμού, έρχεσαι σε επαφή με άτομα πολύ διαφορετικά από εσένα, αλλά παράλληλα άτομα τα οποία θέλουν να προσφέρουν, να αναπτυχθούν και να εξερευνήσουν

4. Μαθαίνεις

Ποιος μαθαίνει το καλοκαίρι;! Κι όμως, το βιβλίο που διάβασες, η ταινία που είδες στο θερινό σινεμά, το ψάρεμα που πήγες, όλα αυτά σου έδωσαν κάποια νέα γνώση και δεξιότητες. Το να «μαθαίνεις κάνοντας» είναι βασική αρχή στην AIESEC.

Ερχόμενος σε επαφή με άλλους νέους, με οργανισμούς και επιχειρήσεις, χτίζοντας μαζί projects και λαμβάνοντας συμβουλές από συνομηλίκους και επαγγελματίες σου δίνεται η ευκαιρία να μάθεις και να εφαρμόσεις πολλές νέες δεξιότητες. Αποδοτική επικοινωνία, πωλήσεις, marketing, ομαδικότητα, public speaking είναι μόνο κάποιες από τις δεξιότητες που κερδίζουν τα μέλη στον οργανισμό.

5. Εμπειρία στο εξωτερικό

Αρκετά πιθανό να πήγες αυτό το καλοκαίρι κάποια εκδρομή στο εξωτερικό, είτε για λιγότερο είτε για περισσότερο. Ωραία δεν ήταν; Σαν μέλος της AIESEC, αν και στηρίζεις τα προγράμματα ανταλλαγής, μπορείς και εσύ να λάβεις μέρος σε ένα από τα προγράμματα ανταλλαγής και να ζήσεις ολόκληρη την εμπειρία που προσφέρει η AIESEC.

Αν θες να συνεχίσεις το καλοκαίρι σου όλο το εξάμηνο, μπες στο belong.aiesec.gr και ξεκίνα τώρα την εμπειρία σου!

Σχόλια