Μα την τεχνολογία, δε χρειαζόμαστε άλλα duck face δίπλα σε πισίνες!

Όταν το instagram αγοράστηκε από το facebook έπαψε κάθε αμφισβήτηση περί νέου παροδικού εθισμού. Είναι μέρος της ζωής μας και όπως κάθε φαινόμενο σε αυτή τη ζωή έχει τις ακραίες αλλά και τις βαρετές εκφάνσεις του. Οι influencers αυξάνονται βροχή και κακά τα ψέμματα αντιγράφουν ο ένας τον άλλο. Κι όμως! Υπάρχουν άτομα με όρεξη και ιδέες που μας υπενθυμίζουν πως η μαζική κουλτούρα έχει χώρο για τολμηρά και ανοιχτά μυαλά!

1. Leemoonflower  a.k.a Lee Armoogam

Η Lee Armoogam είναι ένα μοντέλο, καλλιτέχνις και ακτιβίστρια. Κύρια πηγή έμπνευσής της είναι η φύση και τα στοιχεία της. Ζώντας στη Νέα Υόρκη δηλώνει κορίτσι της πόλης αλλά ταυτόχρονα και έχει μεγάλο δέσιμο με τη γη και προσπαθεί να συνδυάζει τις δύο ταυτότητές της.

Είναι υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων, των υγιών σωματικών προτύπων και της διατροφής με βάση τα όσα προσφέρει η φύση. Η ίδια καλεί σε στήριξη των μικρών συνοικιακών καταστημάτων των συνοικιών αντί των μεγάλων αλυσίδων. Το προφίλ της χαρακτηρίζεται από έντονα θερμά χρώματα και ένα urban-gypsy style.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

2. Christina Mittermeier

Η Christina Mittermeier είναι επαγγελματίας φωτογράφος, συνεργάζεται με το National Geografic και έχει εντρυφήσει στην υποθαλάσσια ζωή, έχοντας σπουδάσει και θαλάσσια βιολογία! Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο ανακάλυψε τη μαγεία του βυθού αλλά και της στεριάς και κατέγραψε με το φακό της διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Είναι, επίσης, ιδρύτρια του περιβαλλοντικού οργανισμού Sea Legacy. Οι φωτογραφίες της καταγράφουν με έντονο συναισθηματισμό την πανίδα ανά τον κόσμο και την ποικιλομορφία του κόσμου στις πιο απόκρυμνες γωνιές!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

3. Carlota Guerrero

Η Carlota Guerrero είναι φωτογράφος από τη Βαρκελώνη. Η τέχνη της είναι εμπνευσμένη από τα όνειρα και οι φωτογραφίες βρίσκονται σε απαλούς nude τόνους με έντονες λάμψεις. Σκοπός της να συνδυάσει την απελευθέρωση μυαλού και σώματος με το μινιμαλισμό. Οι φωτογραφίες της έχουν έντονη κίνηση και ταυτόχρονα διακατέχονται από φυσική ηρεμία, ενώ συχνά δημιουργεί και με τη βοήθεια κολάζ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

4. Sarah Bahbah

Η Sarah Bahbah είναι Αυστραλο-Παλαιστίνια φωτογράφος. Στόχος της είναι η ωμή καταγραφή της ψυχής ενός σύγχρονου ανθρώπου (millenial). Συνδυάζει τη φωτογραφία με τον διάλογο, δίνοντας στην τέχνη της μορφή αποσπασμάτων υποτιτλισμένης ταινίας. Η ρεαλιστική ακρίβεια αναπαράστασης της γυναικείας ψυχής παγιδευμένης στη μοντέρνα κοινωνία και τις εφήμερες ανούσιες καταστάσεις είναι μοναδική!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

5. Ganja_kitty a.k.a Riley Aubrienne Polek-Davis

H Riley Polek-Davis είναι ζωγράφος που εμπνέεται κυρίως από την ίδια της τη ζωή και τη θηλυκή πλευρά του εαυτού της και των γυναικών γύρω της. Χαρακτηρίζει την τέχνη της ψυχεδελική – φεμινιστική, ενώ στόχος της είναι η καλλιέργεια αυτοπεποίθησης μέσω της έκφρασης και της βαθιάς σύνδεσης με τον εαυτό. Η τέχνη της χαρακτηρίζεται από έντονο ζεν ενώ σε μεταφέρουν σε μία ανώτερη και σχετικά πνευματική διάσταση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

BONUS  (για fashion lovers): 

Sara_Waiste  a.k.a  Sara Louise

Η Sara Louise εκτός από blogger είναι και ιδιοκτήτρια καταστήματος vintage ρουχισμού. Όλη η προσωπικότητά και το στιλ της ξεχυλίζουν ’70s ενώ οι φθινοπωρινοί ζεστοί τόνοι της σελίδας της φωνάζουν ρετρό και νοσταλγία! Διαφημίζει η ίδια με τον καλύτερο τρόπο ένα τρόπο ζωής μακριά από το άγχος της σύγχρονης πόλης με πρωταγωνιστές τα ρούχα που συνδυάζουν το ανέμελο με το σοφιστικό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτά προς το παρόν και μην ξεχνάτε να κάνετε ένα μετρημένο και ποιοτικό scroll down! 

Δες επίσης: Ρούπι Κάουρ| Η ηγέτης των instagram poets ή μια νέα άσκοπη μόδα;

Σχόλια