Ναι, μιλάμε φυσικά για το γνωστό αυτό στεφάνι που σκοπό του έχει να σε παρασύρει σε όμορφες στιγμές και να γίνει ο καλύτερος παρτενέρ σου.

Για τους περισσότερους που το έχουν γνωρίσει, το HulaHoop δεν είναι απλά ένα παιδικό παιχνίδι ή ένα ολυμπιακό άθλημα. Από ένα άψυχο αντικείμενο, έχει την ικανότητα σιγά σιγά να μετατραπεί σε ολόκληρη φιλοσοφία ζωής.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι λόγοι που θα κάνουν κι εσένα να λατρέψεις το HulaHoop; Από πού μπορείς να ξεκινήσεις και πόσο εύκολο είναι; Κι αν θες απλά να το δοκιμάσεις πριν αποφασίσεις, μπορείς;

#1: Γυμναστική

Τι εννοείς δεν το περίμενες να είναι το Νο1; Ας το πάρουμε από τη βασική κίνηση στη μέση. Κοιλιακοί άνω και κάτω, μύες της πλάτης και όλο το σώμα συμμετέχουν για να κινηθεί το hulahoop κι έτσι γυμνάζεται όλος ο κορμός. Χάρη, λοιπόν, στην επαναλαμβανόμενη κίνηση που απαιτεί η εκμάθησή του, το hulahoop αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο μυϊκής ενδυνάμωσης και καύσης θερμίδων. Όταν μάλιστα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να γυμνάζεσαι παρέα με τη μουσική της επιλογής σου, τότε η γυμναστική σου γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική!

Fact: Το στεφάνι (hoop), συμπεριλαμβάνεται ως όργανο στη ρυθμική γυμναστική γυναικών και μάλιστα πρόκειται για ένα αγώνισμα που ανήκει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

#2: Χορός με τον καλύτερο παρτενέρ

Ένας παρτενέρ ξέρει να σε κατευθύνει εκεί που θέλει κι εκεί που η μουσική ορίζει. Το hulahoop σε καλεί να αφεθείς στο ρυθμό της μουσικής, οδηγεί τα βήματα σου και σε βοηθάει να εκφραστείς με όλο σου το σώμα. Εσύ απλά χαλάρωσε, πάρε βαθιές αναπνοές και απόλαυσέ το!

Fact: Για το ρεκόρ με τους περισσότερους ανθρώπους που χόρεψαν ταυτόχρονα με hulahoops (4,483) χρειάστηκε ένα ολόκληρο στάδιο στην Ταϊλάνδη.

#3: Μέλος μιας δραστήριας παγκόσμιας κοινότητας

Το hoopdance έχει γίνει φιλοσοφία ζωής στην Αμερική εδώ και αρκετά χρόνια. Από το 2010 στην Ελλάδα υπάρχει το Hoopit!, δημιουργώντας την ελληνική κοινότητα γύρω από το hoopdance. Στην Αμερική, στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται διάφορα workshops, events & jams που φέρνουν κοντά όλους αυτούς που έχουν ήδη λατρέψει το hulahoop και αυτούς που θέλουν να το γνωρίσουν.

Fact: Η είσοδος των LED Hoops στο hoopdance, δημιούργησε έναν ακόμα εντυπωσιακό τρόπο έκφρασης μέσω hoops με διαφορετικά εφέ που προγραμματίζονται.

 

+1: Τελικά όμως, από πού μπορείς να ξεκινήσεις και πώς μπορείς να το γνωρίσεις πριν αποφασίσεις; Το Open Hoop Day έρχεται να σε φέρει σε επαφή με το hulahoop και να σου λύσει κάθε απορία. Μπορείς να γυμναστείς δωρεάν με hulahoop, να χορέψεις, να γνωρίσεις κι άλλους hooplovers και φυσικά να εντυπωσιαστείς από ένα σόου με LED hoops.

Πότε;

25 Σεπτεμβρίου 2018, 18:30 – 22:00

Πού;

Πολυχώρος Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

Είσοδος Δωρεάν (απαιτείται συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής)

Θες να μάθεις περισσότερα; Μπορείς να μάθεις τα πάντα εδώ!

Facebook Event

 

Λίγα λόγια για το Hoopit!

To Hoopit! είναι η πρώτη hoopdance κοινότητα στην Ελλάδα. Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες του hooping μέσα από μαθήματα hoopdance και hoopfitness, απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες και διοργανώνουμε εξειδικευμένα workshops και ανοικτά hoopgatherings. Το Hoopit! είναι ο τρόπος να περιηγηθείς στον μαγικό κόσμο των hoops.

Επίσημη ιστοσελίδα: hoopit.gr

Σχόλια